Autor Tema: Retki delovi na prodaju  (Pročitano 1254 puta)

stanislaw

  • Gost
Retki delovi na prodaju
« poslato: Februar 09, 2013, 06:30:19:posle podne »
1) Da li ste se pitali koja je najstarija kockica koja vam je dopala šaka? Ako nemate konkretan odgovor, možda imam nešto za vas: godina je 1958. i Lego je izbacio tadašnji supplemental set 226 sa osam kocki 1x8 firmopisačkog dezena, tako da na krovu dućana možete istaći firmu odgovarajuće radnje, odnosno kioska.
To izgleda otprilike ovako:

Primetićete da kocke još uvek nisu imale tube sa unutrašnje strane, hemijska formula je različita od današnjih kocaka, ali se dimenzija i nijansa bele uopšte ne razlikuje i kockica savršeno prijanja na današnje krovne ploče. Prodajem do pet komada po razumnoj ceni onima koji bi voleli da krov svoje Town kreacije krunišu nečim starijim od pola veka.

2) Iz druge polovine sedamdesetih godina stižu nam 1x4 crvene cigle koje predstavljaju complete assembly prednje maske automobila. Slična stvar ponovoljena je oko 2000. godine u jeku juniorizacije, ali ovaj old-fashioned srebrnasti embossed print nikada nisu nadmašili. Odlično očuvano, pet komada na prodaju. Pored crvenih imam i plavi u ponudi.


3) U Bricklink-bulku sam naručio jedno dvadeset crvenih vrata dimenzija 5x4, Minitalia format, zlatno doba Lego Town na prelazu iz sedamdesete i osamdesete. Pored prodaje raspoložen sam i za razmenu. Ukoliko imate ovaj deo u bilo kojoj boji a želeli biste crveni, menjaćemo se. Za crna vrata nudim dvoja crvena.


Za sve dalje dogovore obratite mi se na PP. Umesto plaćanja prihvatam kao sredstvo razmene bele i žute prozore 3x4 iz iste linije, kao i prozorska krila i kapke za njih u beloj i žutoj boji. Bele prozore prihvatam u svakakvom stanju, nebitno da li su držači kapaka delimično ili potpuno polomljeni.

Takođe tragam za zastakljenim prozorima u žutoj boji. U obzir dolazi kako klasični format iz osamdesetih 1x4x5 tako i novi kalup 1x4x6. Kupujem ili menjam za identične bele prozore.