Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Grotesque

Stranice: [1]
1
Kupovina / Kupujem delove - Castle, Kingdoms, Hobbit & Lotro, Pirates its
« poslato: Mart 02, 2017, 09:08:03:posle podne »
Potrebni su mi specifični delovi potrebni za MOC raznoraznih zamkova i srednjevekovnih/fantasy tema.

Dakle, prozori, vrata, kapije, ornamenti (tipa ona kockica sa glavom lava, zastavice, drveće/cveće itd), vrhovi kula (turreti?)... Kao i bulkovi gradivnih kockica u sivoj, crnoj, tan, braon, beloj... bojama.

Pošto sa lotovima izgleda nemam puno sreće (preeeviše Cobi, Megablox itd delova), a na bricklinku ne mogu da nađem sve što mi treba kod naših prodavaca.. Da pokušam ovde? :)

2
Kupovina / Kupujem Lego Sort and Store Head
« poslato: Februar 19, 2017, 01:25:51:posle podne »
Video sam ovu stvarčicu i oduševio se!
 ^-^





Ako neko slučajno ima polovnu, zainteresovan sam.

3
LEGO generalna diskusija / BrickStore ili drugi softver za evidenciju inventara?
« poslato: Februar 17, 2017, 10:48:18:pre podne »
Mozgam već neko vreme, koji je najbolji način voditi inventar kockica?

Raditi sa excelom nije baš zgodno (mnogo posla oko linkovanja slika svih pojedinačnih delova), pa sam pretražujući po netu naišao na BrickStore http://www.brickforge.de/software/brickstore/

E sada, jako mi se sviđa što je program direktno povezan na BrickLink pa je samim tim i upoređivanje koječega dostupnije.
Međutim, javlja se problem - pri unosu bilo kojeg dela Info prozor ne prikazuje sličicu (thumbnail), ali kada kliknem View large image, vidim sve slike bez problema O :bored:

Dakle, molim za odgovor na ovo pitanje.
Kao i savet/preporuku, da li da svoju kolekciju evidentiram ovde (kako bih kasnije mogao i preko BrickLinka da pratim) ili možda postoji neko bolje rešenje?

Izvinjavam se unapred ako sam temu otvorio na pogrešnom delu foruma.

4
Predstavljanja / Pozdrav i od mene!
« poslato: Februar 12, 2017, 09:08:10:pre podne »
Dobar dan narode,

Pre izvesnog vremena sam počeo da razmišljam o tome koje igračke bi bile dobre za mog sina koji za dve nedelje puni godinu dana. I setio se Lego kocki!  :grin2:

Kao klinac, pre dvadeset i kusur godina, imao sam dva seta. Policijsku stanicu i vatrogasnu stanicu. Kako se ubih bezuspešno preturajući po podrumima i kutijama, rešio sam da već sada za sinka počnem da sakupljam kocke.

I onda, istraživajući vrlo intenzivno po netu poslednjih nekoliko nedelja, otvorio se potpuno novi i neverovatan svet u kome, siguran sam, svi vi uživate godinama, neki i decenijama!  :smilie:

Tako sam, za sada, naručio silne neke polovne lotove na koje sam nabasao da bih se podsetio kako izgleda graditi kockama.
Pratio sam i po Bricklinku i ostalim dostupnim izvorima cene i skapirao da se tako najviše isplati pokrenuti kolekciju...
Nadam se da ću u narednom periodu imati prilike da dođem do lepe količine Lega, pa i novih setova kada vreme dođe za to.

Tako da, evo šanse da uvalite prekobrojne kocke (to postoji?!  :wacky:)!

Kako ne bih bio dosadan tata koji menja kanale na kauču, kapiram da imam bar dve godine da se i sam razigram Moc-ovanjem pre nego što se i sinak zainteresuje. A sad da me neko ubedi da ga neće interesovati Lego, šanse nema!  :laugh:

Zovem se Vlada, imam 32 godine i pozdravljam vas još jednom!

Stranice: [1]