Autor Tema: 4194 Whitecap Bay  (Pročitano 758 puta)

hadesmsc

  • Član kluba (redovni)
  • Jr. Member
  • *
  • Poruke: 72
  • Pol: Muškarac
  • LEGO sam!
    • Pogledaj profil
    • aleksmaks.com
4194 Whitecap Bay
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:49:46:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean "On Stranger Tides"
Godina: 2011
Broj delova: 745
Broj minifigura: 6
Cena: $79.99, £71.99, €89.99
Opis: Set koji na prvi pogled ne odaje utisak zabavnog za sklapanje ali kada krenete da sklapate do samog kraja, ne može biti bolje.
Sastoji se iz ćetiri nezavisna dela koji se spoje u jedno. Bure sa crnim puno crnih cilindara koji simbolišu vrelo ulje. Zatim sam svetionik sa tri sprata. Odličan detalj daske koja podupire svetionik i daje osećaj starog oronulog svetionika. U prizemlju iza vrata je sto sa detaljima i dve stolice. Na drugom spratu su točkići za okretanje položaja svetla u svetioniku i na trećem spratu sam mehanizam sa svetlom. Sjajno je što je iskorišćena svetleća kockica sa baterijom pa stvara pravi efekat svetionika. Takođe u filmu ceo taj deo eksplodira kada se zapali kitovo brzogoreće ulje. LEGO dizajneri su na odličan način uspeli da rekreiraju tu scenu eksplozije, polugom koja se nalazi iznad nadstrešnice iznad vrata. Zatim mini deo sa prozorčićem gde imamo pozadi u kutiji lopatu i pijuk. I poslednji deo sa velikim dvodelnim vratima i topom koji ispaljuje mrežu kako bi se uhvatila sirena. Inače mehanizam je sjajan i jako dobro izbacuje mrežu.
Standardno odlični kutija i poster na kome je scena eksplozije svetionika.
Minifigurice: Četiri jedinstvene figurice za ovaj set. Religiozni Phillip, Scrum sa odličnim detaljima, plavokosa sirena sa zelenom krljušti i smeđa sirena sa plavom krljušti inače najbitnija sirena u filmu. Dobija se i njena karta na kojoj ispušta suzu. Sirene imaju svoje normalno lice i svoje ljudoždersko lice. Takođe bitan detalj iz filma nije zanemaren, smeđa sirena na svojoj tužnoj strani lica ima suzu koja je ključna za efekat fontan mladosti. Ostale dve figure su Jack u svom braon izdanju sa šeširom i arfo zombi sa odličnim printinzima kako glavi tako na telu.
Sve u svemu sjajan set.
Mane: Phillip trebao da ima knjigu i ne besni izraz lica. Scrum bi trebao da ima dodatno gitaru (tamburicu) jako bitnu za set i scenu iz filma.

















































« Poslednja izmena: Decembar 26, 2014, 01:18:47:pre podne hadesmsc »