Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - dr.zli

Stranice: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 ... 109
76
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 28, 2015, 09:26:10:pre podne »
Danas predstavljamo OŠ Sonja Marinković iz Zemuna!
Прича о нашој драгој «Соњи»
Наша школа почела је са радом 01.09.1957. године. Формирана је тако што су деца уписана у свих осам разреда, а дошла су из шест школа из окружења. Пројектована је за 24 одељења, капацитета 800 ученика, са специјализованим кабинетима за техничко образовање, биологију, физику, хемију и музичку културу, са салом за физичко васпитање, спортским теренима и игралиштима за децу, као и зеленим површинама око школе. Школска зграда је грађена по нордијском пројекту. Изолована је од буке, са девет излаза и улаза у зграду, што је омогућавало несметано кретање ученика.
Савезни завод за школска и просветна питања је од свих београдских школа одабрао нашу школу и од 08.07.1959. године школа постаје огледна. Завод је преузео стручни и педагошки надзор над школом уз ангажовање својих и спољних сарадника.
Године 1960. изграђена је летња фискултурна настрешница, која је са салом за физичко васпитање чинила основу Савезном заводу за физичку културу да реализује посебне програме. Експериментални програми су извођени у области техничког образовања, физичког васпитања, као и описног оцењивања у млађим разредима.
У саставу школе су била истурена комбинована одељења на економији „13. мај“ и на Институту за сточарство. Школа је, до 70-тих година, имала и два комбинована специјална одељења за ученике слабијих интелектуалних способности.
Школа је имала слуха за потребе родитеља за целодневним боравком деце и од 1970. године у школи је организована целодневнa наставa, а од 1974. године продужени боравак, који је пратио радно време родитеља. У ту сврху адаптирано је једно крило школе зграде са две учионице и трпезаријом. Од самог оснивања школске 1957/58. године, школа је имала ђачку кухињу, која је ученицима обезбеђивала два оброка.
Наша школа била је прва у Земуну, а пета у Београду и Србији, која је од 1962. године имала школског психолога, која се бавила тестирањем првака за полазак у школу, испитивањем школског неуспеха, систематским испитивањем писмености ученика, вођењем индивидуалних и одељенских досијеа, корективним радом са ученицима са тешкоћама у учењу и понашању. Такође, школа је била прва која је од 1963. године почела са систематским праћењем ученичких постигнућа путем тестирања знања.
Школа је имала и Ђачку задругу. У оквиру школе постојала је стаклена башта у којој су ученици гајили цвеће. Школа је имала и летњу учионицу. Поред тога, школа је издавала школски лист „Освит“.
Нашу школу је до сада завршило 58 генерација ученика, који су настављали школовање најчешће у средњим школама Земуна.
Током свих ових година рада, наша школа је постизала успехе на такмичењима из свих области наставе и ваннаставних активности, од општинских па до европских такмичења.
Иако је школа у периоду 1990–2000. године, трпела последице ратова, изолације, бомбардовања и економске кризе, успела је да сачува, а последњих година и да значајно унапреди свој целокупни рад и да се нађе на сигурном путу да поврати свој стари сјај и некадашњу славу.
Током школске 2009/10. године је реализована адаптација, санација и доградња школске зграде, тако да су школску 2010/11. годину ученици и наставници почели у обновљеном и изузетно лепом простору површине 4392m2.
Укључивањем у пројекат: „Подршка развоју људског капитала и истраживању – Опште образовање и развој људског капитала“ 20. септембра 2013. године, за потребе успостављања Школе вежбаонице, као наставне базе за студенте факултета, као и за професионални развој наставника, до почетка школске 2015/16. године, обезбеђена је савремена и адекватна опрема за све учионице и кабинете у складу са важећем Нормативом опремљености школе потребним наставним апаратима, средствима и опремом.
Да би школски сајт био у функцији свеобухватног информисања планирамо унапређење школског сајта, чији ће један део бити коришћен за учење математике на даљину, чији ће реализатори бити наставници математике. У свој тим ће укључити екипу младих наставника, као и ученика, чије идеје и помоћ могу бити драгоцени.
Планираћемо примену ефикаснијих наставних облика и метода, које подстичу ученике на активност. Да би се подстакао процес осамостаљивања, истраживачког рада и критичког мишљења ученика, акценат ће се ставити на: дискусију, рад у пару, групи, изради есеја, презентацији мултимедијалних радова ученика, презентацији извештаја и продуката рада ученика, прављење разних паноа, презентацију слика, приказивање наставних филмова, употребу оригиналних брошура и часописа за рад у пару или групи, игре такмичарског карактера – квизови знања, дидактичке игре, примену квиза из различитих наставних садржаја, самосталних истраживачких радова ученика, ученици у улози наставника, примени метода драматизације, реализацији интердисциплинарне и мултимедијалне наставе, активне наставе, амбијенталне наставе, извођењу огледа и лабораторијских вежби, чешћу употребу ИКТ у настави од стране наставника али и ученика, што им обезбеђује стицање нове вештине писмености. Посебну пажњу ћемо посветити конкретизовању корелативних садржаја наставног градива, као и њихово временско усклађивање при годишњем планирању наставних садржаја.
У наредном периоду очекујемо чешћу и масовнију примену савремених наставних средстава и дидактичког материјала, који су наставници током претходне школске године добили у оквиру пројекта „Подршка развоју људског капитала и истраживању – Опште образовање и развој људског капитала“, примени савремених врста наставе и модерне образовне технологије, као и унапређење рада редакције школског радија, као и новог школског часописа и подстицања развоја компетенција ученика, кроз њихово веће ангажовање у припреми садржаја радијског програма, опремању учионица рачунарима, мултимедијалним презентацијама, формирању медијатеке, унапређење наставних садржаја кроз извођење лабораторијских вежби.
Наша школа је препознатљива по томе да даје прилику својим бившим ученицима да реализују програме и пројекте коју су нови, занимљиви и корисни ученицима школе. Школа ће и ове, као и претходне године, наставити са FIRST Lego League - такмичењем у лего роботици, захваљујући подршци бившег ученика школе Алена Пиљка.
Подржаћемо и иницијативу бивших ученика школе Маје Пејчиновић и Немање Милтеновића, да и у овој, као и у претходној школској години, реализује програм «Лепота је у различитости» у сарaдњи са Америчким саветом, у оквиру пројекта «Креативне радионице енглеског језика» за најмање две групе млађих и старијих ученика.
Поред њих, подржаћемо и бившег ученика Немању Милтеновића, да уведе нови спорт лакрос за заинтересоване ученике четвртог и петог разреда.
Намера нам је да у овој години, као и претходним, имплементирамо Менсин НТЦ систем учења у програме рада стручних већа и наставне програме и да оспособљавамо ученике за функционално учење и да омасовимо његову примену у наставној пракси.
Након адаптације школске зграде достигнути су високи хигијенски и естетски стандарди. Школски простор је леп, чист и пријатан за боравак и ученика и свих запослених. Желимо да унапредимо естетски изглед хола, ходника и споредних просторија, као и да уредимо зелене површине око школске зграде и да их употпунимо клупама за седење и потребним реквизитима.

slike možete pogledati na
https://www.facebook.com/skockani/posts/965412213497657

77
Sopstvene kreacije / Odg: Lego armije i druzine
« poslato: Septembar 26, 2015, 02:48:20:posle podne »
sjajno je lice ove nesretnice koja tegli crveni kofer  :laugh:

78
Games / Odg: Twin Peaks Fire Dance With Me
« poslato: Septembar 26, 2015, 08:55:43:pre podne »
DANCE WITH ME, SOMEONE!  :party:

79
Games / Twin Peaks Fire Dance With Me
« poslato: Septembar 25, 2015, 09:46:11:posle podne »
Navikli ste da objavljujem samo kvalitet tako da ću da ostavim ovo ovde

http://calavera.itch.io/fire-dance-with-me

80
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 23, 2015, 07:32:47:posle podne »
Prva kragujevačka gimnazija je škola koju ćemo prvo predstaviti!
Kao deo naše burne istorije, ova škola u potpunosti opravdava svoj moto "Labor Omnia Facit" iliti rad čini sve.
Kao prvu školu na srpskom jeziku pohadjali su je budući intelektualci, naučnici, umetnici i vojskovođe i može se reći da je sama škola dosta doprinela da ti ljudi u svom životu ostvare tako velike uspehe.
Rad čini sve je sjajan moto i nadamo se da će tim koji dolazi iz ove škole pokazati kako se te vrednosti prenose i na nove naraštaje!

Pogledajte kratku prezentaciju škole na platformi PREZI (potreban je flash player 11.1)

https://prezi.com/_pmgk2aiyl92/prva-kragujevacka-gimnazija/

81
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 23, 2015, 09:49:29:pre podne »
Pre nego što krenemo sa predstavljanjem škola, želeli bismo da pomenemo dve kompanije koje su ove godine izuzetno pomogle FLL u Srbiji.

Prva je NF Innova - softverska kompanija specijalizovana za kreiranje proizvoda za omni-kanalnu interakciju sa klijentima. Članica New Frontier Group, jedne od najvećih sistem-integratorskih grupacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, NF Innova obezbeđuje vodećim bankama i finansijskim institucijama u regionu najnaprednija rešenja za digitalnu ekomomiju. Između ostalih, klijenti kompanije su Raiffeisen Bank, Societe General Bank, Banca Intesa kao i mnogi drugi. iBanking, vodeći proizvod NF Innove, distribuira se u celom EMEA regionu kroz mrežu partnera.
http://ibanking.rs/o-nama/

Druga je Kreativni centar, od ove godine distrubiter LEGO Education programa a već dugi niz godina vodeća izdavačka kuća u Srbiji koja se trudi da prati nove trendove i svojim čitaocima ponudi najnovije i najbolje naslove moderne literature i koja već dugi niz godina uči decu da je knjiga zaista najlepši i najlakši način da upoznaju nove svetove, usvoje nove ideje i misle o svetu koji ih okružuje!
Neizmerno smo Vam zahvalni za svu pomoć i nadamo se da ćemo i iduće godine sarađivati ovako lepo!  :grin2:

82
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 22, 2015, 08:31:52:posle podne »
Timovi koji će ove godine učestvovati na FLL drugoj pilot sezoni regije Beograd su:
1. LegoVlada, OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd
2. Need for lego, OŠ "Ivo Andrić" Beograd
3. LegoHoličari, OŠ "Veselin Masleša" Beograd
4. PoliBoti, "POLITEHNIKA" - škola za nove tehnologije
5. Legolasi, OŠ " Ilija Birčanin" Zemun
6. Master Builders, Osnovna škola "Milan Đ. Milićević", Beograd
7. LegoGym, Prva kragujevačka gimnazija, Kragujevac
8. Lego šuma, OŠ "Sava Šumanović", Beograd
9. Legotabisi, OŠ Sonja Marinković, Zemun   
10. Evo ruka, Udruženje građana EVO RUKA

Od sutra ćemo početi sa predstavljanjem škola i njihovih timova!


83
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 21, 2015, 07:32:35:posle podne »
I na kraju, 10 ekipa će programirati LEGO Mindstorms robota koji će autonomno rešavati zadatke na FLL stolu i prostirci.
Najefektniji deo takmičenja koji takmičari najviše priželjkuju ali samo jedan deo celine koju čini FLL!
https://youtu.be/akuN95EyXJk

84
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 21, 2015, 01:13:03:posle podne »
Tokom ove FLL sezone, mladi naučnici će pokušati da pronađu inventivna rešenja u procesu reciklaže. Da bi to uradili stupiće u kontakt sa profesionalcima na tom polju i sami se baviti istraživačkim radom.
Sjajna stvar ovo projekta je što deci dokazuje da su sposobna da se bave vrlo ozbiljnim radom i trudi se da ih zainteresuje za nauku i tehniku!
https://youtu.be/HhSXJ7bvSYQ

85
LEGO klub Skockani / FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 21, 2015, 09:54:09:pre podne »
Poštovani prijatelji, čast nam je da najavimo početak druge pilot sezone FLL Projekta u Srbiji. Ove godine 10 timova će se oprobati u izazovima koje pružaju nauka i LEGO robotika i u narednim danima predstavićemo škole i jedno udruženje koje učestvuju u ovom po decu interesantnom takmičenju!

Kao i prošle godine, naš mentor i operativni partner koji zastupa LEGO Education za Adria regiju kojoj mi pripadamo je Slovenački Zavod Super Glavce!

Ove godine deca će se uhvatiti u koštac sa problemom smeća. Svi znamo koliko se u poslednjim godinama priča o tome. Da li možda u našj deci čuči neki genije koji će pronaći neki inventivni način na koji smeće odlažemo ili ga tretiramo?
Saznajte zajedno sa nama u FLL sezoni 2015/16 Put Smeća!

https://youtu.be/lFQMPVZvzQY

86
Sopstvene kreacije / Odg: Akijeve kreacije
« poslato: Septembar 20, 2015, 11:29:35:posle podne »
izuzetno je lepo videti da se roditelji aktivno ukljucuju u igru deteta a to je sa legom zaista predivno! Samo nastavite!

87
Ostalo ostalo / Odg: ROĐENDANI
« poslato: Septembar 20, 2015, 04:31:33:posle podne »
srecan rodjendan!

88
Sopstvene kreacije / Odg: Akijeve kreacije
« poslato: Septembar 20, 2015, 04:13:30:posle podne »

89
Sopstvene kreacije / Odg: Akijeve kreacije
« poslato: Septembar 20, 2015, 04:10:27:posle podne »
Ovo su kreacije mog sina, sa sklapanjem je poceo sa 4 godine, kada je i dobio prve komplete. Posle napravljene igracke uz pomoc uputstva, u roku od pola sata je nastalo nesto sasvim novo. Tada dolazi i do mesanja kockica, sto original lega, sto imitacija.
Sada ima nepunih 6 godina i i dalje obozava kokice.
Mene njegove kreacije odusevljavaju, ali me zanima i Vase misljenje!!
Unapred hvala!!!!
 :laugh:

niste objavili slike :D Odmah cemo da komentarisemo :D

90
Predstavljanja / Odg: Everything Is Awesome!
« poslato: Septembar 19, 2015, 10:59:05:pre podne »
welcome

Stranice: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 ... 109