Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - vasa

Stranice: [1] 2 3 4
1
LEGO generalna diskusija / LegoTube
« poslato: Jul 28, 2022, 08:38:41:pre podne »
Zdravo, koji su vaši omiljeni lego jutjuberi?

Po mogućstvu da nisu mejnstrim kao Jangricks, MandR, Solidbrix, Tiago, Bricksie, Emasaurus itd.

Do skoro sam tražio neke manje koji su probližniji jutjubu 2010ih.

LEGOfan747
https://www.youtube.com/channel/UCiMCvTzZqCSFNsdrF2J4V9Q/videos

Lifeofleg0
https://www.youtube.com/c/LifeofLeg0

Da li imate vi neke preporuke?

2
Kupovina / KUPUJEM bar 3000 lego delova i robote
« poslato: Decembar 11, 2015, 07:08:19:posle podne »
Pozdrav!

3
Ostalo ostalo / The Lego Movie ...bas film
« poslato: Februar 07, 2014, 05:41:46:posle podne »
Da li ste ga gledali ,kakvi su vam utisci i tako to.Ja jos nisam,mada ovi likovi jesu i postavili su review.
https://www.youtube.com/watch?v=n-kh0NSzNGc
https://www.youtube.com/watch?v=V3XYrFtu10A

4
tuđe kreacije / Generalno Ratne Kreacije
« poslato: Januar 27, 2014, 04:43:18:posle podne »
Imamo ww1 i ww2 temu ,ali nemamo za moderno naoruzanje ,a grehota je ,posto ima puno dobrih mocova modernih tenkova ,aviona ,i svega sto ce da unisti covecanstvo. :grin2:
Da zapocnemo ovim! Svidja mi se zato sti izgleda vrlo igrivo ,ali ima mnogo detalja

5
LEGO reviews / 8941 - Rockoh T3
« poslato: Decembar 21, 2013, 03:42:30:posle podne »
Danas vam predstavljam Rockoh T3,set iz 2008. Sadrzi 390 delova ,1 Bionicle figuru i vozilo koje je dimenzija 42x20cm. Originalna cena iz 2008. godine je $40.

Kutija




Dobijamo 3 uputstva i 5 kesica sa delovima.

Skopljen Toa Pohatu .Interesantan je zato sto dobijamo vizir sa 2 para krila.Ovo su uradili samo za ovaj set i Axalara T9.
Pohatu ima obrnut oklop,a ralog za to je da bi mogao da vozi Rockoh T3 vozilo.Kada sedne ,nema niceg da mu zaklanja ledja ,pa su morali da se vise skoncentrisu na njih nego na prednji deo ,koji se i onako nece videti.
Prednji deo




Vozilo
Iskreno dvoumio sam se da li uopste da narucim ovaj set zbog vozila,zato sto na slikama deluje kao neka kutija sa krilima.U stvarnom zivotu bolje izgleda.





Set ima 2 funkcije.
1. funkjcija je da na zadnjem delu imamo jedan technic tocak.Ako njega okrenemo ,2 krila sa laserom ce se spustiti na prednjem delu.

Pre

Posle


Ne vidi se prevelika razlika u izgledu vozila.Nista spektakularno.

Druga funkcija je pucanje zamor kugli.Povlacimo ovaj tecnic deo ka sebi i mozemo uzastopno da ispalimo 6 zamor kugli.Za razliku od ostalih vozila, Rockoh T3 ima normalo Inika oruzje ,sa 2 prosirenja.Uz set se dobija 5 gumica (2 su visak) i jedna od njih sluzi da omoguci rafalnu paljbu.

Unutrasnjost

Ceo set!






Utisci:
Set je ok.Trebalo mi je oko 2-3 sata uzivanja da sve sklopim. Puno zamimljivih tehnika,barem za mene posto ne sklapam technic cesto.
Svidja mi se kako su resili ledja Pohatu-a ,kako se poduzu i spustaju krila na prednjem delu,sve je to zanimljivo. Ja mislim da je vozilo previse suplje na prednjem delu i da bi trebalo da bude malo kompaktnije. Ja sam zadovoljan ovim setom, definitivno je zanimljiv dodatak mojoj kolekciji.
Za vise infoa- bionicle.lego.bionicle.lego.com
Moja ocena je 8/10

6
LEGO reviews / 8727 - Toa Jaller (Inika)
« poslato: Avgust 29, 2013, 08:47:42:posle podne »
Cast mi je da recenziju ovog predivnog seta! Set je iz 2006. godine ,sadrzi 46 delova i cena kada je izasao je bila 10 dolara/evra.:mill:
Komplet sadrzi mac koji ima svetleci efekat koji traje oko 13 sekundi.Sadrzi i 4 zamor kugli za rafalno pucanje.

Prica
Jaller je bio obican Matoran ,ali kada su Toa Nuva otisli da traze masku svetlosti Ignika ,osetio je potrebu da pomogne ,pa je okupio druzinu Matorana i krenuli su na pustolovinu.Na ovoj avanturi su se razdvojili od Toa Nuva i greskom su krenuli u smeru za ostrvo Voya Nui.Na tom putu zaustavio ih je neki Titan (koji nikada nije izasao kao set) i morali su da zamene svoje maske da bi mogli da nastave put.Dabi pobegli ,usli su u stare Bionicle ,,konzerve,, i prepustili svoju sudbinu okeanu.Vode su ih dovele na ostrvo Voya Nui kojim su harali zle Pirake koji su mestane Voya Nuia pretvorile u robove ,praveci se da su Toa.Jellera i ostale clanove druzine je udario misticna munja i oni su dobili tela Toa.(Na zalost Bionicle je prerano ukinut pa ta misticna munja nikada nije objasnjena) :cry:

Kutija





Uputstva


Toa Jaller u punom sjaju










Moji Utisci
Ambalaza je fantasticno uradjena :amazed: ,mislim da nadmasuje sve ostale lego ,pa i ambalaze drugih kompanija.Mogucnost testiranja maca dok je u  prodavnici je mnogo dobra fora ,ahh ,secam se kako je dobar osecaj pritisnuti ih sve odjednom :wacky: Mnogo dobra ideja ,definitivno privlaci decu i tera ih da budu znatizeljni ,,kako bi izgledala ova figura sa ovim macem...,,
Podloga koja drzi mac i kugle na vrhu ambalaze je od cvrste plastike,iste koja se koristi za same setove ,ali ne spaja se dobro sa poklopcem ambalaze.Kada sam otvorio ambalazu ,podloga je otpala i sve kuglice su se rasule...Jedini minus

Figura je fantasticno odradjena ,do 2006. su Bionicle setovi imali zupcanike kako bi ste pokretali ruke ,ali od 2006. Lego je bacio fokus na cool izgled i mogucnost poziranja.Glava je definitivno najcudnija stvar u ovom setu,maska se ne spaja se na nikakav technic nacin ,samo se bukvalno navlaci na ovaj cudan glatki belo zeleni deo. Meni se lcno mnogo svidja ovaj koncept ,ali mocerima i ljudima koji vole technic nacin spajanja nije zato sto osudjuje maske setova da budu samo za te setove...zato se ovakav koncept nikada nije koristio nakon ove serije... :cry:
Naoruzanje je mnogo dobra stvar ,pun pogodak .Po nekima je blaster iz Phantoka serije iz 2008. najbolje oruzje  ,tehnicki jeste ,ali meni se ovaj najvise svidja zato sto ima taj ,,Bionicle osecaj,,. :love:
Mac je glavna karakteristika serije ,cela ideja svetleceg maca je stvarno i odlicno zamisljena i oslicno realizovana ,ali  mene nervira ovaj deo gde imate dugme da se ukljuce svetla i gde se drze baterije....bukvalno velika debela kocka iz koje izlazi mac...tu mi se ne svidja ,nekako stvara osecaj da nije Bionicle...
Vecina delova nije nista posebno osim 9 trans narandzastih delova koji se mogu izkoristiti na milion nacina..

U sustini meni se ovaj set mnogo svidja i cela ova serija uopste!
Zanimljivi i vrlo unikatni delovi .Sam dizajn Inika druzine jeste bio novitet ,ali lego je trebao vise da sepotrudi da se  svaki razlikuje ,ovako ,svi imaju neki slican koncept :spljeskano telo ,isti oklop na nogama i rukama ...moglo je tu jos puno toga da se doda i zameni.
Ja dajem ovom setu 9 od 10 ,Imaju sve ,definitivno su se mali decaci lozili na ove setove tako da odradili su svoj posao.

7
Kupovina / BIONICLE
« poslato: Jul 29, 2013, 08:19:28:pre podne »
Kupujem sve bionicle inika setove. (sve ove) http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20060421024844/bionicle/images/8/84/Logotoainika.jpg
Kontaktirajte me preko privatnih poruka

8
LEGO generalna diskusija / BIONICLE FImovi/Priča
« poslato: Jul 17, 2013, 08:12:34:posle podne »

9
tuđe kreacije / Exo Force Moc
« poslato: Jul 06, 2013, 10:46:01:posle podne »
U poslednje vreme sam nostalgican ,pa sam trazeci slike exo force setova naleteo na ovo! http://i23.photobucket.com/albums/b361/BelialPhoto/EFArmy1.jpg
...i vojska ljudi http://i23.photobucket.com/albums/b361/BelialPhoto/EFArmy2.jpg
Ja sam bez reci...

10
LEGO generalna diskusija / Stari Lego sajtovi
« poslato: Jul 05, 2013, 06:58:11:posle podne »
Za sve one koji su nostalgicni ,neko je na neki nacin ocuvao sajtove za stare lego teme ,koje ne mozete vise naci na lego.com ,tipa :

Original 1996 Lego.com
2006-2010 Lego.com
2010 Play.Lego.com Portal
Lego Alpha Team website NEW!
Lego Aqua Raiders website
Lego Avatar: The Last Airbender website
Lego Batman website
Lego Belville website
Lego Ben 10 website
Lego Castle website (2010)
Lego Dino Attack website
Lego Exo-Force website
Lego Harry Potter website
Lego Indiana Jones website
Lego Mars Mission website
Lego Pirates website
Lego Pirates of the Caribbean website
Lego Power Miners website
Lego Prince of Persia website
Lego RoboRiders website
Lego Soccer website
Lego Space Police website
Lego Sports website
Lego Toy Story website
Lego World Racers website
Probajte!Ja sam odusevljen! Kao da sam se vratio u ranije detinjstvo
http://www.toybrixandblox.com/lost-lego-links/
Bionicle 2006 http://web.archive.org/web/20061025121139/http://www.lego.com/eng/bionicle/default.aspx?
http://web.archive.org/web/20061102000105/http://www.lego.com/eng/bionicle/default.aspx?

11
LEGO reviews / 10226-Sopwith Camel
« poslato: Jun 20, 2013, 02:01:17:posle podne »
:grin2:  Evo recenzije seta Sopwith Camel ,883 dela (od toga 11 novih 1x1 round tile-ova u metalik boji ,8 srebrna dela koji su hrapaviji  od normalnih delova kao da su prskani sprejem :sad:  ,12 kanapcica i 7 gumica) . Preporucuje se za 14+ godina (totalno razumljivo) :nerd:  

Kutija


Dizajn kutije je lep ,ali nista posebno.Kada sam video kutiju ,malo sam se razocarao ,mislio sam da ce u pozadini biti nicija zemlja ,rovovi ,eksplozije na sve strane ,par drugih (zatamnjenih) aviona u pozadini ,nesto ,bilo sta da da neki znak da je ovo avion iz prvog svetskog rata ,ali nista od toga ,umetso uzbudljive pozadine ,imamo neke pasnjake... :bored:

Uputstvo

...Realno ,kutija je triler u poredjenju sa uputstvom...Coveceee ,kako je uputstvo dosadno! :bored:  Znam da je takvo uputstvo kod svih ekskluziva ,ali ipak... pogledajte kako je uputstvo izgledalo kod seta Sopwith Camel iz 2001. http://www.brickshelf.com/gallery/yorik/CreatorSets/3451/3451_instructionspage_640.jpg
Uputstvo je ,meni, totalno upropastilo proces gradnje ,samo sam gledao sto pre da zavrsim...

Set


(Ignorisite metar)


Odozgo
i odozdo

Prva stvar koju sam primetio je velicina  -avion je ogroman-50x40cm (ovo je jedan od onih retkih slucajeva gde je set veci od kutije )
Veoma interesantan stil gradnje ,spolja ne izgleda toliko interesantno ,ali mehanizmi unutar aviona su mnogo dobro osmisljeni ,a ima i nekih delova koji nizu zakaceni ni za sta ,sto mi se i svidja ,nekako daje taj utisak kao da se bavite modelarstvom zato sto se neki delovi uopste ne uklapaju na onaj standardan lego nacin.

Funkcije
Prednje krilo
Pre
Posle
Zadnje krilo
Pre
Posle

Zadnje krilo koje morate rucno pomerati

Funkcionalnost je neverovatna! Proces gradnje je bio bas zabavan kada je to u pitanju ,narocito u zadnjem delu zato sto ovakva resenja nisam uopste ocekivao.Ceo mehanizam se kontroilise putem ovog ,,dzojstika,,.

Kada dzojstik pomerate levo-desno ,pomerate prednja krila ,a napred nazad za zadnja.Dzojstik se moze pomerati u svim pravcima ,tako da mozete da kontrolisete sve istovremeno.

Kabina

Kabina je lepo odradjena.Nista posebno ,interesantno sediste ,1x4 tile sa odstampanom instrument tablom i dzojstik.

Motor

Motor dosta mocno izgleda.
..u akciji
Oruzje

Ovaj deo me najvise buni ...sta je ovo uopste.Ja bih rekao da je neuspesni pokusaj replike ,,Vickers\'\' mitraljeza (
http://www.landships.info/landships/weapon_articles.html# ) ,mada ,mozda je u pitanju ,,Lewis\'\' mitraljez ( http://www.landships.info/landships/weapon_articles.html#). Naoruzanje aviona mi je u sustini jedino razocarenje...

Krila(donji deo)

Krila su super! Malo je zeznuto spojiti gornja krila sa donjim ,ali nisam imao nekih poteskoca sa tim.

Tockovi i oprema za sletanje

Oprema za sletanje je napravljena iskljucivo od technic delova i spaja se sa telom aviona uz pomoc par crna technic pin-a.
Zahvaljujuci amortizerima ,ako nagnete avion na levo ili desno ,on ce se ispraviti i biti paralelan sa zemljom ,sto je jos jedan bonus.(ovo je vrlo mala funkcija ,amortizeri se pomeraju par milimetra...
Tockovi i nisu tako dobri ,bas se vidi da su iz 2 dela i uopste nisu igrivi ,mada ,ovo i jeste samo model za izlaganje ,tako da to ne bi trebalo da je problem.

Sve u svemu ,odlican set! Ja vrlo malo znam o avijaciji iz prvog svetskog rata ,a i ne interesuje me toliko ,ali to ne menja moje misljenje o ovom setu.Mozete da ga zgrabite i igrate se snjim ,ne brinuci o tome kako ce da se raspadne. 100$ za set od 883 dela ...pa po meni se isplati. Kao sto ranije rekoh ,dobjate 12 konopca sa studom na oba kraja (sto je jako skup element za proizvodnju),7 gumica ,8 srebrna elementa ,oko 50 1x3 tile-ova u tamno zelenoj i jos puno novih delova koji su tek do  skoro izasli.
Imam samo par zamerki u dizajnu ,ali te zamerke su u sustini nebitne kada pogledate avion u celini ,i pogotovu kad uzmemo u obzir da je avion funkcionalan. Definitivno ga preporucujem odraslima i tinejdzerima, ali ovaj set nije za malu decu ...kao sto su i napisali 14+.

12
LEGO reviews / Brickarms RPG i AC8
« poslato: Jun 07, 2013, 09:20:50:pre podne »
Moja prva brickarms recenzija!
Predstavljam vam RPG ( Nemacki raketni bacac ) i AC8 (neko moderno oruzje)
http://www.flickr.com/photos/73714841@N02/8975488599/
Za ovu recenziju koristim mog OVK teroristu i granicara SRJ.
Prva stvar koju sam primetio je da je kvalitet na istom nivou kao i Lego delovi.(Plastika je cvrsta)
http://www.flickr.com/photos/73714841@N02/8976683646/in/photostream/
Svidja mi se to sto se trude da oruzju daju sto vise mesta koje minifig koze da drzi
http://www.flickr.com/photos/73714841@N02/8975489635/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/73714841@N02/8976682542/in/photostream/
Moj utisak je da je brickarms fantastican! Cena je bas mala tako da ,verujem da bi svako mogao da prijusti .
Ocena 10 / 10 .

13
Zamena / Vasine potrebstine
« poslato: Maj 11, 2013, 10:17:57:posle podne »
Potrebna mi je neogranicena kolicina ovih delova!
http://www.flickr.com/photos/legovasa/8730133720/in/photostream/
Takodje ,trebaju mi i tela gandalfa ,rancevi ,nozevi i braon puske.

14
Sopstvene kreacije / Zajednicki WW1 Moc
« poslato: Maj 05, 2013, 08:58:38:posle podne »
Ne znam koliko ima zainteresovanih ,ali ja ,Djapeto i kamera nameravamo da za neku od sledecih izlozbi napravimo zajednicku dioramu prvi svetski rat .Zbog planiranja izgleda diorame , bilo bi lepo da se zainteresvani jave meni ili Djapeto-u. Ja sam napravio rov i deo sa srpskom artiljerijom .Lep dodatak bi bilo selo sa starim srpskim kucama ,koje je su Nemci zauzeli ,teska artiljerija ,avijacija ,srpski manastir ,mozda i po neki tenk ,itd.
Svako ko se prijavi bi mogao da napravi moc dimenzija 32x32 studa.
Ovako bi izgledao moj deo http://www.flickr.com/photos/legovasa/8705830999/in/photostream ,a na njega bi se nadovezali ostali delovi diorame .Ja licno ne bi isao u sirinu ,vec bi samo isao u duzinu ,zato sto se na taj nacin mogu lakse iskombinovati delovi diorame i vise stvari bi se dogadjalo.

15
LEGO generalna diskusija / Skidanje printova
« poslato: Februar 09, 2013, 04:54:45:posle podne »
Konacno sam se setio da otvorim temu za problem koji me muci godinama. Kako skinuti print sa minifiga a da se minifig ne osteti.
Moja trenutna tehnika je smirgla ,ali ona ostavlja male ogrebotine i samo funkcijonise na svetlo sivim ili belim torzoima (na drugim ,na primer zelenoj ,ostavlja neku cudnu svetlo belu boju).

Stranice: [1] 2 3 4