Autor Tema: 4195 Queen Anne's Revenge  (Pročitano 1010 puta)

hadesmsc

  • Član kluba (redovni)
  • Jr. Member
  • *
  • Poruke: 72
  • Pol: Muškarac
  • LEGO sam!
    • Pogledaj profil
    • aleksmaks.com
4195 Queen Anne's Revenge
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:50:47:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean "On Stranger Tides"
Godina: 2011
Broj delova: 1094
Broj minifigura: 7 + 2 Kostura
Cena: $79.99, £71.99, €89.99
Opis: Brod uživancija. Glavna atrakcija u dnevnoj sobi. Stiče se utisak pravog masivnog broda. Ogroman broj detalja počevši od kostiju svuda po brodu, viseći kosturi, zatim nalepnice lobanja na otvorima za topove, predobra zastava. Figurica na prednjem delu broda predstavlja kostura koji gori. Telo u trans narandžastoj boji sa peharom i kopljem. Dva plamena preko daju sveukupno fantastičan izgled. Jedra sa detaljima ukrštenih mačeva i krunom odmah upadaju u oči. Možda i glavna atrakcija seta je veliki fenjer pozadi koji i nije verna replika onog iz filma ali sastavljen od kosturskih tela i čak 4 plamena uz ogromna stakla sa nalepnicama koje su upravo kao na filmu, daju pravu poentu samog seta i simbolike broda. U kabini se nalaze 2 lampe drugačije od onih što generalno dobijamo, sto sa mapom, napitkom i sjajnom jedinstvenom mini mini voodoo figuricom Jack Sparrowa. Cela ta kabina se kompletno  odvaja od broda. Svuda po brodu su fenjeri, kosti, lobanje. Sidro se uvlači rotacijom poluge kod prednjeg jedra. Postoji 8 mesta za topove i još 4 maske koje spolja daju utisak većeg broja topova ali su samo maske. Kutija i ogroman poster sa scenom lova na sirene kod Whitecap Baya su sjajni.
Minifigurice: odlične. Pored već da zombija sa kojima smo upoznati tu je i ekskluzivna zombi Quartermaster figuria sa detaljima ključa, tetovaža, pirsinga i rituala po telu i po glavi. Zatim tu je kuvar takođe ekskluzivan za ovaj set, sa detaljima špatule i viljuške oko struka. Figurica je bitna iz filma, jer upravo kuvara Blackbeard zapali u čamcu iz broda, jer je on bio na straži za vreme pobune, a nije obavestio kapetana. Tu je naravno i sam kapetan Blackbeard, koga sam opisao u setu 4192 i čija se karta dobija u ovom setu. Još jedna ekskluzivna figurica je Angelica, sa detaljnim pslukom i odličnim šeširom koji je spojen kao jedan deo sa kosom. Jack Sparrow u braon izdanju sa njegovim šeširom.
Mane: Lobanja gorućeg kostura na prednjem delu broda nije kao na kutiji sa crvenim očima, nego smo dobili identičnu kao i svuda po brodu. Broj topova je mogao umesto samo 3 da bude veći, afro zombi bi mogao da ima bič umesto mača, s'obzirom da u filmu na taj način zavodi red na brodu i kuvar tiganj.













































 







« Poslednja izmena: Decembar 26, 2014, 01:16:48:pre podne hadesmsc »