Autor Tema: 4512 -Cargo Train  (Pročitano 6532 puta)

przulj

  • Gost
4512 -Cargo Train
« poslato: Novembar 05, 2010, 06:44:48:posle podne »
Nabasao sam u jednoj novosadskoj prodavnici na ovaj voz, koji je bio na sniženju, vjerovatno zbog dugog stajanja u polici. Ja sam ga platio nevjerovatnih 8010 dinara :mill:
S obzirom na jaku cijenu na BrickLink-u dvoumio sam se da li da ga pustim u promet ili zadržim. Kao što se vidi, srce je nadvladalo razum (ako ga više uopšte ima kod mene) :wacky:
Evo kako izgleda kutija, malo okrzane ivice ali se vidi da nije otvarana niti se raspadala.


Sadržaj kutije


Sklopljen set izgleda ovako. U nekom lego gradu vjerovatno bi ambijent bio životniji, ovako izgleda kao pruga u Sahari. Napraviće se i to jednog dana.


Lokomotiva, po mojoj procjeni neka dizelka. U kabini je mašinovođa, sa žutom šoljom i polugom.


Prvi vagon koji ima neku vrstu ležišta za tri palete. Žuta je paleta za prenos nekih kabastih tehničkih stvari tipa motora, transformatora i slično. Srednja je po mom mišljenju zgodna za transport alkohola, a za zelenu nisam siguran. Svakom od paleta lako manipuliše viljuškar, koji je dio seta.


Ovo je vagon za rastresite materijale tipa šljunka ili pijeska. Bočne strane se otvaraju tako što se rotiraju oko osa koje se vide na čeonim površinama vagona.


E ovaj vagon bih ja najradije pljačkao, kad bih imao prilike :mill:  Vagon je za prenos vrijednog tereta, ima i nadzor, ovog čikicu lijevo. Na paleti su zlatne poluge, vrata vagona su klizna i fino rade, nema da zapinje.


Viljuškar u akciji. Opruga diže viljušku, a onaj ko upravlja je prstom spušta korišćenjem malog sivog hepeka na vrhu dizalice.


Graničnik, branik, kako li se već zove ovo što ne da dalje vozu da ide.


Gotivan je način na koji se vagoni i lokomotiva povezuju. Svaki od dijelova kompozicije ima okrugli magnet, koji se rotira slobodno na nosaču, tako da se polovi magneta sami \"nađu\" kada se magneti približe. Ako se desi da se primiču magneti sa okrenutim istim polovima, jedan od magneta se sam obrne i oni se privuku. Super fora!
Još da dodam da je sastavljanje pruge, povezivanje regulatora brzine i ispravljača jednostavno, ali sam se iznenadio da nema baš nikakvog uputstva.
Ja sam se raspametio kad sam ga sinoć sastavio i pokreno, ženu sam budio da vidi, eto dokle je moje ludilo otišlo :wacky:
Ako ste u prilici da ga se dočepate za neke normalne novce, toplo preporučujem!