Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Dzoni

Stranice: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 ... 77
76
Sopstvene kreacije / Odg: Revival of „Modular Western Town“ by Bnesty
« poslato: Januar 08, 2017, 05:35:20:posle podne »
Odlično Bole, sviđa mi se poduhvat. Jesi li dodavao i nešto svoje (čini mi se da vam unutrašnjosti nisu iste)?

P.S. Moraš ipak malo poraditi i na fotografijama, to dosta čini kod prestavljanja kreacije  :wink:

77
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 29, 2016, 09:52:28:posle podne »
I za kraj godine, sada već tradicionalno, kolaž svih kreacija u tekućoj godini.


2016 Recapitulation by Nikola Đurić, on Flickr

78
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 29, 2016, 09:51:09:posle podne »
ili samo jedan  :smilie:

Pa da, ali nisu se dueli toliko često završavali smrću nekog od učesnika koliko se to možda čini na prvi pogled.
Evo jedan citat sa vikipedije:
"The duel was based on a code of honor. Duels were fought not so much to kill the opponent as to gain "satisfaction", that is, to restore one's honor by demonstrating a willingness to risk one's life for it".

Takođe, jedan od uslova duela glasi ovako:
"In the case of pistol duels, each party would fire one shot. If neither man was hit and if the challenger stated that he was satisfied, the duel would be declared over. If the challenger was not satisfied, a pistol duel could continue until one man was wounded or killed, but to have more than three exchanges of fire was considered barbaric and, on the rare occasion that no hits were achieved, somewhat ridiculous."

Ipak je bilo i dosta slučajeva gde se sve završavalo posle prvog pucanja jednog od duelista. Tako je poginuo Ljermontov. Trebalo je da puca drugi, najavio je bio još pre borbe da će pucati u vazduh, ali ga je protivnik pogodio pravo u srce.

79
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 28, 2016, 11:16:21:posle podne »
Hvala  :smilie:

Bara je tu da malo razrudi teren. Mogli su ovde ispred bare da prodju, a i nije se uvek brojalo.  :wink:

Inače, zbog razumljivosti kreacije (da ne ispadne da je neko streljanje) napravio sam da obojica istovremeno drže pištolje upravljene u protivnika i tako izgleda kao da istovremeno pucaju, mada se u to doba uglavnom upražnjavala praksa da prvo jedan puca, pa drugi.

80
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 28, 2016, 09:04:14:posle podne »
Hvala svima.

Bole, da, tako obično i počinjem kreaciju. Imam neku scenu, priču u glavi i onda krene razrađivanje i prebacivanje u lego svet.

81
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 26, 2016, 10:14:28:posle podne »
Hvala Sale, i ja sam bio poprilično zadovoljan kad sam je zarvšio, na slikama se i ne vidi najbolje. Hteo sam manje točkove ali nije bilo vremena da se nabave, ovako ovi veliki točkovi prekrivaju donji deo karoserije koji sam lepo zaoblio.

82
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 26, 2016, 08:58:47:posle podne »
Negde u Rusiji sredinom 19. veka


Pistol Duel by Nikola Đurić, on Flickr


Pistol Duel by Nikola Đurić, on Flickr

Ova kreacija je nastala kao omaž svim junacima Puškina, Dostojevskog, Ljermontova i mnogih drugih pisaca (neki su i pisci ovako završili svoj život). Jedan od omiljenih delova u knjigama su mi oduvek bili dvoboji; unutrašnje stanje junaka, njegova razmišljanja o neizvesnoj sutrašnjici, neprespavana noć, strah, hrabrost, sam ishod duela... pa sam zato i odlučio da ovaj događaj prenesem i na platno, tj. na kocke.
Duel je služio kao zadovoljenje uvređene časti i imao je stroga džentlmenska pravila. Moglo je i da ne dođe do duela ako se izazvani pre duela formalno izvini za nanetu uvredu. Izazivač i izazvani biraju sekundante koji obavljaju sve formalnosti pred duel, a pre toga nastoje i da pomire zaraćene strane. Dueli su se uglavnom događali između ljudi istog staleža.

P.S. Ubacio sam barona Nicolasa u scenu i njegovog prijatelja Monsieur Alfonse kao sekundanta čisto zbog EB igre.  :smilie:


83
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 13, 2016, 10:43:58:posle podne »
Hvala Bogdane.  :smilie:

84
Sopstvene kreacije / Odg: Zidane`s creations
« poslato: Decembar 11, 2016, 01:24:36:posle podne »
Lepo napreduje. Zgrada baš liči na original.

85
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 08, 2016, 09:43:49:posle podne »
Hvala mnogo Archy na ovako lepom komentaru.  :smilie:

86
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 06, 2016, 06:32:46:posle podne »
Hvala svima.  :smilie:

87
Sopstvene kreacije / Odg: Chapachuk kreacije
« poslato: Decembar 06, 2016, 05:48:11:posle podne »
Odlična ideja i realizacija  :santa:

88
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 05, 2016, 11:03:32:posle podne »
Hvala Miloše.  :smilie:

Moc prešao i 10000 pregleda  :party:

89
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 04, 2016, 08:27:45:posle podne »
Malo da se pohvalim  :wink:, za jedan dan, moc ima 6700+ pregleda (views) i 100+ lajkova (faves), to mi je rekord do sada.  :smilie:

90
Sopstvene kreacije / Odg: Dzonijeve kreacije
« poslato: Decembar 04, 2016, 10:42:28:pre podne »
Hvala vam.  :smilie:

@Sammael, da probam da se opravdam  :wink:

Ako misliš na popunjenost stvarima, tu mislim da ima i premalo, jer trebalo je dodati još stotinu sitnica (skice po podu, slike na sve strane, pribor itd.) ali to bi bilo previše za lego kreaciju, pa sam onda ipak sveo na ovaj neki oblik.
Ako misliš na arhitekturu i detalje na njoj, po nekom mom shvatanju mocovanja mora ovako da bude kad se rade istorijske gradjevine (možemo izuzeti tu wild west, tu ipak može malo jednostavnije). Prosto, ružno mi je kad vidim ravnu/praznu površinu veću od recimo 6 m2 (m2 u minifig skali  :wink:) i onda rušim i izvodim razne teksture sa stubovima, lukovima, svodovima itd. U realnom svetu toga "možda" nije bilo toliko, ali su oni mogli da okače tapete, ogromne, lepe slike po zidovima, sitne dodatke na arhitekturi; ja to u legu ne mogu i onda mora ovako. Svi ti detalji na zidovima daju na volumenu, i nije poenta da se obrati pažnja na svaki posebno već da kad se gleda u globalu (sa neke udaljenosti ili onako kad "žmiriš") da to ipak ima neku nivelaciju, da nije sve ravan zid. Ko se udubi i koga interesuje više moc, on onda može da zagleda i u detalje  :smilie:
Ovde konkretno na zidovima se dosta i ponavljaju neki šabloni, jer opet po mom shvatanju, mora da postoji dosta i simetričnosti u takvim građevinama, tako da nema baš previše detalja ni u njima.
Inače, ovaj moc sam odavno hteo da napravim, a i sada sam ga dosta gradio upravo zbog arhitektonskih rešenja unutrašnosti. Mnogo je bilo probanja i eksperimentisanja, rušenja i ponovne gradnje nekih delova.

Izvinjavam se na opširnosti, ali htedoh da podelim sa vama neko moje shvatanje mocovanja i razloge zašto ovako pravim, tj. da se opravdam  :wink:

Naravno, svako voli drugačije i u tome nema ništa loše  :grin2:

Stranice: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 ... 77