Dakle, pokazalo se kao dobra ideja svratiti prvi dan dok još nema nešto naročito posetilaca, za potpuno uživanje i pažljivo osmatranje radova
Zaista puno dopadljivih i debitantskih eksponata na velikom prostoru i sve to u jako lepoj organizaciji.
Dao bih par sugestija za najbolje MOC-eve (prema redosledu oduševljenja):
1. Saletov alien: dajte ljudi stavite ga na sredinu na neki postament, pod reflektore, otmite pa ga poklopite nekim pancirnim staklom... Ono zaista, zaista zaslužuje da ne bude na polici nego da se gleda izbliza. Jedno 20 minuta netremice.
2. Železnica emerald i dugme: vrlo lepo, stanica je možda druga najoriginalnija stvar koju sam kod Skockanih video u poslednjih godinu dana, ali treba je rotirati bočno tako da se bolje može osmotriti izbliza...
3. Neoclassic space Ivan/Bojan/Nikola rastura, moj favorit je sivi terenac i mislim da zaslužuje da se bolje parkira, da pređe u prvi plan na diorami.
4. City Miloš/Bole skroz simpa, to je možda i najskladnije postavljena diorama. Živa šteta što je ponestalo stolova...
I još neke generalne primedbe:
* Definitivno ste mogli da većinu stolova malo bolje ispokrivate sa baseplates, mislim da bi to bio jednostavan trik za bolji utisak popunjenosti...
* Mnogo mi nedostaju diorame starijih tema (western, classic town...) mada je to stvar mojih ličnih preferencija... Ipak želim da verujem da je glavni razlog za njihovo izostavljanje nedostatak stolova, a ne da to odbacujete kao deplasirano.
Inače veoma raznovrsno i pohvale svima!