Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - dr.zli

Stranice: [1] 2 3 4 5 6
1
Izložbe i događaji u organizaciji Skockanih / FLL Finale, Zemun, 20.2.2016
« poslato: Februar 17, 2016, 07:02:57:posle podne »
U Osnovnoj Školi “Sonja Marinković” u Zemunu, 20.2. u 10 sati u organizaciji Lego kluba “Skockani” i slovenačkog zavoda Super Glavce koji je operativni partner Lego Education za Adria regiju održaće se finale Turnira FLL.
FIRST® LEGO® League (FLL) je multidisciplinarni istraživački program za decu uzrasta od 9 do 16 godina koji je kreiran da decu zainteresuje za nauku i tehnologiju i nauči ih važnim i korisnim životnim veštinama. Program su 1999. Kreirali američka fondacija FIRST (akronim For Inspiration and Recognition of Science and Technology) i Lego Education. FLL može da se podučava u učionicama, ali nije stvoren samo zbog toga. Timovi takođe mogu biti udruženi sa nekim postojećim klubom ili organizacijom ili mogu biti samo grupa prijatelja koji žele da rade nešto zanimljivo.
U ovogodišnjem Izazovu PUT SMEĆA , 290,000 dece od 9 do 16 godina iz preko 80 zemalja sveta uključujući i Srbiju su istražitvali fascinantni svet otpada. Naši timovi su odabrali i rešavali problem sa otpadom iz stvarnog sveta u njihovom Projektu. Izradili su, testirali i programirali i autonomnog robota korišćenjem LEGO MINDSTORMS® tehnologija da bi rešili set misija u Igri sa Robotom koji je tematski vezan za probleme sa otpadom i reciklažom. Tokom ovog iskustva, timovi su radili u okvirima FLL seta Osnovnih Vrednosti proslavljajući istrazivanje, timski rad, znanje i nauku.

U ovoj finalnoj pilot sezoni 9 timova iz Beograda i jedan iz Kragujevca takmičiće se za titulu prvaka FLL Srbije i za šansu da nastupaju u regionalnom finalu koje će se održati u Sloveniji.
Počev od iduće sezone koja počinje u maju, sve zainteresovane škole iz Srbije moći će da prijavljuju svoje timove za FLL Turnir i time postanu deo svetskog programa koji veliča znanje i nauku.

2
Games / Jade empire special edition bespatan na originu
« poslato: Decembar 04, 2015, 07:56:27:posle podne »
On the house akcija na originu, gornji naslov je za dz

3
Izložbe i događaji u organizaciji Skockanih / 18. izložba - 21. i 22.11. 2015. u Kragujevcu!
« poslato: Novembar 18, 2015, 12:32:21:posle podne »
Kragujevački mali graditelji, dođite 21. i 22. novembra u atrijum Kragujevac Plaze, razmrdajte svoje prstiće i pogledajte fenomenalnu izložbu kluba ljubitelja LEGO kockica - Skockanih!

Izložba traje oba dana vikenda, a u subotu, 21.11., od 12 do 16 časova, očekuje vas i velika Dexy Co zabava - Kockasta subota!

Za spretne prstiće mališana spremili smo pregršt različitih kockica na specijalno dizajniranim LEGO stolovima za gradnju. Tema kockaonice će biti "Moj grad", želimo da nam pokažete najlepše građevine grada Kragujevca! Dođite da se družimo i gradimo!

U nedelju, od 15h očekuje vas i takmičenje u brzom sklapanju kockica a najuspešniji će osvojiti vredne LEGO nagrade!

I to nije sve, tokom celog vikenda, samo u Dexy Co Kids prodavnici u Kragujevac Plazi, očekuje vas 10% popusta na celokupni LEGO program!

Vidimo se u Plazi!

https://www.facebook.com/events/403233969886849/

4
Ostalo ostalo / 100000 zvezda
« poslato: Novembar 03, 2015, 07:05:00:posle podne »
Interesantan sajt, lep eksperiment. DObar nacin da deci pokazete galakticke odnose

http://stars.chromeexperiments.com/


5
LEGO klub Skockani / Proslavljamo godinu dana saradnje sa Kreativnim Centrom!
« poslato: Oktobar 02, 2015, 03:14:46:posle podne »
Danas proslavljamo godinu dana kako Kreativni centar (jedan od naših vodećih izdavača i distributer LEGO Edu proizvoda u Srbiji) i mi saradjujemo na polju promocije Lega i Lego Education proizvoda u Srbiji. Kako bismo proslavili ovaj mali jubilej ali i proslavili skori izlazak knjige Lego Igre, u knjižari KC u TC Eurocentar (Makedonska 30) napravili smo malu izložbicu u kojoj demonstriramo šta sve uz dobre ideje možete napraviti od samo jednog LEGO seta!
Ako ste u prolazu pogledajte, možda nadjete i neku lepu knjigu za Vas ili Vaše mališane!


6
Games / Twin Peaks Fire Dance With Me
« poslato: Septembar 25, 2015, 09:46:11:posle podne »
Navikli ste da objavljujem samo kvalitet tako da ću da ostavim ovo ovde

http://calavera.itch.io/fire-dance-with-me

7
LEGO klub Skockani / FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 21, 2015, 09:54:09:pre podne »
Poštovani prijatelji, čast nam je da najavimo početak druge pilot sezone FLL Projekta u Srbiji. Ove godine 10 timova će se oprobati u izazovima koje pružaju nauka i LEGO robotika i u narednim danima predstavićemo škole i jedno udruženje koje učestvuju u ovom po decu interesantnom takmičenju!

Kao i prošle godine, naš mentor i operativni partner koji zastupa LEGO Education za Adria regiju kojoj mi pripadamo je Slovenački Zavod Super Glavce!

Ove godine deca će se uhvatiti u koštac sa problemom smeća. Svi znamo koliko se u poslednjim godinama priča o tome. Da li možda u našj deci čuči neki genije koji će pronaći neki inventivni način na koji smeće odlažemo ili ga tretiramo?
Saznajte zajedno sa nama u FLL sezoni 2015/16 Put Smeća!

https://youtu.be/lFQMPVZvzQY

8
Ostalo ostalo / Anime - Planetes
« poslato: Septembar 10, 2015, 11:44:41:posle podne »
https://en.wikipedia.org/wiki/Planetes

volim anime i do sada sam gledao zaista svasta. Ovo vec dugi niz GODINA stoji na hardu a bez da sam pokrenuo prvu epizodu.
Kakva greska!
Ovo je definitivno jedna od najboljih anime serija koje sam pogledao. Moja topla preporuka za sve one koji vole hard SF.

9
LEGO klub Skockani / Kocka Parade, Budapest 11.07 - 02.08
« poslato: Jul 13, 2015, 12:23:34:posle podne »
Kao ozbiljan Lego Klub dobili smo poziv da izlazemo na zajednickoj izlozbi Madjarskih klubova u Budimpesti koja traje od 11.07-02.08.
Na preko 1000 m2 našli su se vrlo ozbiljni radovi koji uključuju izuzetni Mos Eisley koji je već izlagan na Češkoj izložbi ove godine kao i izuzetne city diorame koje u sebi uključuju vozove koji su od početka pa do kraja napravljeni kao originalne kreacije.
Družili smo se sa Madjarskim AFOL-ima, predstavnicima nama dragog kluba "Kockice" iz Hrvatske i nadamo se, služili kao ambasadori naše države i kulture.
Koga god da put nanese u Budimpeštu do 2.8. neka obavezno poseti ovu izložbu. Ako idete sa decom još bolje jer se na izložbi nalaze i sadržaji pripremljeni za mališane i njihovo uživanje. Ako im već Lego nije dovoljan  :grin2:

Na izložbi naš klub su predstavljaju moja malenkost i Bojan Mustafić poznatiji kao Technic King u ovim krajevima.
Naši eksponati su

Ripsaw - izuzetna potpuno motorizovana Technic kreacija koju je sagradio Bojan
Zid tvrdjave iz igre Assasin's Creed koja je takodje Bojanova
"I snowtruperi su ljudi" - velika Star Wars kreacija napravljena kao zajednicki rad mene i Bojana

Izložba se održava u parku Mileniaris, 1024. Budapest, Kis Rókus str. 16-20. od 10-20 h svakog dana.

Uživajte u slikama




























10
Games / RadOS
« poslato: Maj 20, 2015, 11:02:12:pre podne »
Sjajna mala igra uradjena u unity engine-u, za sve one koje je clippy nervirao :D

http://nkornek.itch.io/rados


11
LEGO klub Skockani / Puno pozdrava
« poslato: April 01, 2015, 12:45:18:posle podne »
Vidim da je objavljeno na fejsu pa da stavim i ovde:
zeleo bih da se oprostim od svih vas, pocev od iduceg meseca pocinjem da radim u Hasbro Europe u marketing diviziji tako da je po meni eticki lose da ostanem u klubu koji oponira brendovima mog novog poslodavca.
Na moju veliku zalost moram istupiti iz kluba i necu se vise baviti legom i klupskim poslovima.
Bilo je zaista divno i iz ovog kluba nosim dosta lepih uspomena, gledacu da navratim na neku od vasih izlozbi kad sam u Srbiji  :smilie:
Pozdrav svima na forumu!

12
LEGO klub Skockani / LEGO Education u Srbiji
« poslato: Mart 12, 2015, 01:36:36:posle podne »
Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo početak saradnje sa distributerom LEGO Education programa Kreativnim Centrom po pitanju promocije LEGO Education proizvoda u Srbiji.
Tokom narednih meseci očekujte kreativne LEGO radionice na našim izložbama koje će se izvoditi uz pomoć učila iz LEGO Education programa proizvoda kao i mnogo lepih takmičenja i šansi da Vaši mališani iskažu svoju kreativnost!

Sve informacije o kupovini će se pojaviti na sajtu kreativnog centra
http://www.kreativnicentar.rs/

A ako Vaša škola već poseduje LEGO Education proizvode, ja ću od sada biti Vaša osoba za kontakt po pitanju podrške i organizacije treninga ili seminara za nastavnike.

Nadamo se da ćemo uspeti u nastojanjima da se LEGO Education uvede u regularni program naših školskih ustanova!

Alen Piljak

13
Games / Aliens vs Predator 2000 besplatan na gog.com
« poslato: Oktobar 15, 2014, 02:27:38:posle podne »
narednih 48 sati

http://www.gog.com/galaxy

14
LEGO reviews / 75004 - Z-95 Headhunter (clone wars verzija)
« poslato: Avgust 31, 2014, 11:38:32:posle podne »
Incom i Subpro Vam na godišnjicu bitke na Umbari sa ponosom predstavljaju do sada najdetaljniji model omiljenog lovca Republike

Z-95 HEADHUNTER

Godina izdavanja - 2013
Broj delova - 373, 3 minifigure
SRP - £39.99 / US$49.99 / €49.99

Dobar dan. Ja sam Palit N'Gar i možda me se sećate kao biće koje Snurla može da proda Farag'h'hu ili iz holo-filmova kao što su "Užasi rudnika začina na Keselu", prvi, drugi i četvrti deo ili pak iz holo edudrame "vaš parazit i vi iz dana u dan".

U narednim minutima predstaviću vam do sada najdetaljniji model omiljenog lovca Republike, pričaćemo o njegovoj istoriji, budućnosti i tome kako ga možete naručiti za vaše sigurnosne snage. Pravi lovac, ne igračku.

Ali digresiram, fokusirajmo se na lovca. Ali pre toga reč naših sponzora.

(vesela muzika)
GNAAARG FAAABH BASH! GURLA GNAB GNAB! WOOCHA PUSTA KUP, BAAATAT FNURG! WAGAGH GNAAAAB!
(entuzijastično šljapkanje pipcima)

To je bilo vrlo informativno. A sada Z-95 u svoj svojoj plastičnoj lepoti.

Kao što vidite, kutija koju ćete pronaći u svom delivery odeljku posle isporuke od samo 200cr za JEDAN DAN je vrhunac luksuza i stila. Samo milijarderi čovekomrsci su do sada mogli sebi da priušte ovakav poklon ali od sada on je tu i za nas, obične smrtnike.
Usmerite vaše vizuelne receptore na ovo





Grabtarovog mi čekića, kakv luksuz, kakav glamur.

U pakovanju se pojavljuju i mali humanoidni vojnici za koje vodeći galaktički doktori i šamani za glavu tvrde da izazivaju opsesivno-kompulzivne sakupljačke sindrome.





kakva detaljnost, umetnička obrada i detaljisanje zasenjuju čak i viseće bašte na trećem mesecu Juvonije.

Samo momenat, iz režije mi javljaju da imamo hitan poziv. Neko želi da kupi... mušemu sa stola na kome se upravo odvija prikaz. Sunaca mi Warvana, ne puštajte ove šaljivdzije u program više, sveta mušema je neprocenjiva i jasno mi je stavljeno do znanja da je originalno donešena na jednom od prvih kolonijskih brodova iz core worlds.

Ali da se vratimo na prikaz.
Sa svojih 17x18 metara, ovaj lovac dizajniran je da uliva poverenje kod svojih pilota i izaziva strah kod onih koji su dovoljno ludi da mu se suprotstave.
Napravljen sa ulogom lovca i pratioca na umu, Z-95 nema hiperdrajv ali to nadomešćuje izuzetnom brzinom i jakim frontalnim štitovima koji su spasili mnoge živote njegovih pilota.
Njegova agilnost kombinovana sa dva laserska topa na krilima kao i jednim sakrivenim lanserom torpeda čini da ovaj lovac savršeno obavlja bilo koju misiju koja se pred njega postavi.
Bilo da je to praćenje i zaštita većih brodova ili brze akcije protiv drugih lovaca, Z-95 je tu da vas zapanji!

Tvorac ove igračke je uspeo da ideju dizajna koja je korišćena na samom lovcu prenese verno čak i u pakovanje.



Sa tako malo delova napraviti tako veran model. Umetnost!

Sadržaj prve kesice



Najvažnija stvar prilikom konstrukcije lovca je upravo superstruktura koja drži sve njegove delove na okupu. Model mozda nema 27km zica i kablova koji inače prolaze kroz pravi lovac ali verno prati izgradnju osnove broda.























A sada dodajemo lanser torpeda za taj skriveni udar kada protivnik ne očekuje teško naoružanje



Kako su kokpit i osnova za krila gotovi, nastavljamo sa dodavanjem drugih krucijalnih sistema













A sada izuzetno važan deo - sistem stajnog trapa



poslednja provera lansera torpeda pre prelaska na drugu kesicu



Sadržaj druge kesice



I izuzetno detaljisanje pristupnog panela sa zadnje strane







A onda senzori, prosto je neverovatno da tako dobar senzorni paket može stati u tako elegantan nos broda

















Poslednji delovi kokpita se postavljaju. Njegov izietan stil i gracioznost vidljivi su i na modelu







Kao i u fabrici, model prolazi test izdržljivosti stajnog trapa



Sadržaj treće kesice



Krećemo sa izgradnjom i montažom surovih motora koji pokreću ovaj lovac























Ta linija, ta elegancija



Sadržaj četvrte kesice



A sada su na redu krila koja pored dva moćna laserska topa u sebi sadrže oko 18km kablova koji povezuju ceo senzorski sklop.













i na kraju ceo lepotan



Z-95 je savršen izbor za bilo koje planetarne snage koje drže do sebe. Dokazan u mnogim sukobima do sada nastaviće da i dalje donosi sigurnost u nesigurne delove svemira.
Verzija koju mi ovde predstavljamo daleko je superiornija od svog prethodnika po svemu i nadamo se da ćete napraviti dobar izbor i odabrati baš ovaj lovac za vaše potrebe!

A sad opet na sponzore!

15
LEGO klub Skockani / LEGO Ideas
« poslato: Avgust 18, 2014, 03:25:01:posle podne »
Kao što su posetioci naše izložbe mogli da vide, uskoro na našim prostorima izlazi jedna fenomenalna knjiga - LEGO Ideas za šta je zaslužan izvrsni Kreativni centar!
Naučite vaše dete da voli knjigu i podarite mu ovo nadasve vredno izdanje koje će u njemu probuditi kreativnost.

Najlepše od svega je što izdanje možete naručiti u pretplati i to na strani http://www.kcknjizara.rs/

Za vesti o ovom kao i drugim izvrsnim izdanjima Kreativnog Centra pratite njihovu zvaničnu stranu
https://www.facebook.com/pages/Kreativni-centar/161575765944?sk=timeline


Stranice: [1] 2 3 4 5 6