Autor Tema: 4954 - Model Town House  (Pročitano 7354 puta)

przulj

  • Gost
4954 - Model Town House
« poslato: Novembar 13, 2010, 10:14:06:posle podne »
Set je izašao 2007 godine, i najstariji je model Creator kuće, uz 4956 koja je izašla iste godine.
Sadrži veliki broj dijelova, posebno u tan i light bluish gray boji, koji su prilično upotrebljivi za MOCovanje. Kada se pojavila, cijena joj je bila 70 €, a sada je najjeftinija ponuda na BL 134 €. Ja sam moj primjerak platio oko 80 €, zahvaljujući padu vrijednosti dinara od 2007 do 2010, zabačenosti police u kojoj se set nalazio i popustu od 10% :mill:
Interesantno je da ovaj set ima vrata u starom fazonu, bez dovratka i visine 5 brickova.

Model 1
\"Naslovni\" model čine kuća koja je posatavljena na 2 baseplate-a 32 x 16 i garaža sa kabrioletom na trećem baseplate-u. Prednja strana kuće je bogata detaljima, a uglovi zgrade sa sivim tile-ovima super izgledaju, ali malo smara sklapanje velikog broja malih sivih blokova :sick2:


Zadnja strana kuće je sastavljena od dugačkih tan brickova. Dopao mi se masivni dimnjak koji je u stvari foluška, što se vidi na slici unutrašnosti kuće.


Glavna zamjerka u review-ima koje sam našao na netu je nedostatak enterijera, što je Lego ispravio u modelima kuća koji su slijedili. Krov se skida lako i čvrst je.


Model 2
Skoro sam pričitao da je ovaj model u stvari škola, ima dvorište sa klackalicom, basket terenom i sličnim zezalicama. Auto je malo drugačiji i nema garažu.


Bočno je drugi ulaz sa nastrešnicama.


Evo malo detalja otvora na potkrovlju...


... i na ulazu.


Model3
Sastoji se od dvije kuće na baseplate-ovima 32x16 tako da ih je moguće razdvojiti za potrebe neke diorame. Vozilo je laki kamion za prevoz smeća.


Kuće su manje i skromnije, ali ima dosta originalnih fintuški sa ukrasima iznad i oko prozora i vrata.


Satro sam se dok sam sastavio i rastavio sva tri modela, ali pošto se palim na building setove, podnio sam to junački :beaten:

vaskrsije

  • Gost
Re: 4954 - Model Town House
« Odgovor #1 poslato: Novembar 14, 2011, 10:35:08:pre podne »
Mnogo dobar set ali i cene koje dostize su poprilicne, ispod 100 ne treba ni racunati. Imam zelju da ga posedujem pa se nadam nekom povoljnijem ulovu.