Autor Tema: 6752 - Fire Rescue  (Pročitano 3528 puta)

przulj

  • Gost
6752 - Fire Rescue
« poslato: Oktobar 21, 2011, 10:51:28:posle podne »
Set se pojavio 2009. godine i sada se već rijetko viđa po prodavnicama. Po BrickSet-u u USA je koštao 60$ što često znači da je u Evropi bio 60€. Sada ga na BrickLink-u možete naći za ispod 40€ :mill:
Ja sam svoj primjerak upravo tako kupio i platio 38€ + slanje koje ne mogu tačno da odredim, jer je u paketu bilo više setova. Ako ste mjerkali ovaj set kad se pojavio i tad vam je bio skup, sada je pravi momenat da ga se dočepate.
Kao i kod drugih Creator setova ne mogu da se otmem utisku da set sadrži mnogo korisnih kocki, znatno više u odnosu na neki set iz City ili Castle teme za iste pare.

Prvi model je vatrogasni terenac prilično ćoškastog oblika i velikih točkova. Jednostavan je i zabavan za sastavljanje. Ima nekoliko interesantnih detalja kao što su auspuh ili imitacija rezervnog točka.



Pokretni su hauba i ram nazad


Detalji prednje maske


Detalji zadnjeg kraja


Drugi model je helikopter koji nisam ni sastavljao jer mi se nije baš svidio. Možda griješim, ako jednog dana dobijem želju da ga sastavim, dopuniću ovaj pregled.

Treći, odnosno prvi i glavni model je vatrogasno vozilo. Kabina super dizajnirana sa dva sjedišta naprijed i klupom iza. Prednja vrata se otvaraju prema naprijed a zadnja prema nazad. Ne znam zašto to nisam fotografisao, tek sad primjećujem propust i mrzi me da popravljam to :nerd:
Merdevine se ručno podižu i izvlače, nema nikavog mehanizma, što je za očekivati jer ovo ipak nije Technic set.



Zadnji dio vozila sadrži dosta detalja. Mogle bi nazad biti dvije umjesto jedne osovine, ali i ovako je OK.


Pogled sprijeda.


Izvučene merdevine.

Sektaash

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1.252
    • Pogledaj profil
Odg: 6752 - Fire Rescue
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 22, 2011, 11:12:56:pre podne »
dobro si  ovo primetio za odnos cene i delova. :nerd:
ovaj set ima 771 deo (za 40 evra!), a nema ni lopata, delova čikica, i sličnih sitnica koje setovi bi setovi iz City serije imali (a siguran sam da svi imamo tog \"asesoara\" i previše).
posebno mi se sviđa da su i merdevine od kockica, a ne iz komada.

mislim da je igrivost u minifig skali veća u odnosu na ove Creatore, ali su nama starijima zanimljiviji zbog kockica.