Gledao sam malo MOCove na forumu, i primetih da do sada na forumu nisam predstavio jednu od mojih zadnjih kreacija (ko posecuje brickshelf, klupski Flickr ili je mozda bio na nasoj izlozbi u Nisu mogao je i tamo da pogleda slike).
Ovaj MOC je imao radni naslov -letnji habzburski letnjikovac-, a kad je zavrsen, kratko sam ga nazvao \"kastel\"
Od cetiri zgrade koje sam do sada napravio (neke sam vec predstavio na forumu) ova mi je uzela najvise vremena. Jedan od razloga je verovatno i taj sto sam je zidao potpuno naopako, prvo je radjen krov, pa onda odradjeni zuto \"kamenje\" duz fasade, a onda tek ostatak bele fasade.
Kad je u pitanju krov, tu sam platio ceh svom jos uvek neiskustvu u MOC-ovanju.
Mislio sam da kosi krov u visini od skoro 10 brickova moze biti stabilan bez ikakve unutrasnje potpore. I kad je prva verzija krova bila skoro gotova, pri stavljanju poslednjih krovica, u jednom trenutku skoro ceo se urusio . Doduse u drugom pokusaju sam resio da dodam i mansarde kako bih razbio monotoniju tako da je urusavanje imalo i pozitivan efekat. Naravno tad sam dodao i potporu krovu. Potrosio sam oko 200 komada brickova (2x3 i 2x4) ispod krova. Ali je rezultat - krov koji otporan na transport i manipulaciju njime.

Gornji,prednji desni i levi prozori su kao sto mozete primetiti uradjeni uz pomoc Window 1 x 4 x 6 Frame with 3 Panes, koje sam postavio horizontalno kako bih dobio retko izgled.
Zadnja strana:

I jedna profi slika, zahvaljujuci Lesi (7. izlozba Nis).