Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - stonecoldcrazy

Stranice: [1] 2
1
tuđe kreacije / mega core magnetizer za svaku frakciju
« poslato: Decembar 17, 2015, 09:49:14:posle podne »


Oduševio sam se svakim, ali ako bih morao da biram, rekao bih ice planet :)


još slika na http://www.mocpages.com/moc.php/56394


2
Kupovina / uzeti set kompletan ili delove
« poslato: Decembar 08, 2015, 01:16:53:posle podne »
Dakle da li je povoljnije i/ili bolje uzeti delove ili kompletan set? Pitanje se odnosi na bricklink i na starije setove, konkretno iz 90ih, konkretnije space - ice planet, spyrius, itd. Znam da sve zaivisi od samog seta i koje delove ima itd, ali me ipak zanimaju iskustva ljudi koji su ovo već radili (a znam da vas ima) :), ili mišljenja onih koji nisu :)
Ja sam do sada uvek uzimao set, ali sam npr naleteo na unitron temu gde baš i nema izbora (delovi ili komplet), pa reko da vidim i za ostale.
Takođe da li postoji neki način da se lako sazna šta je isplativije?

3
Kupovina / stonecoldcrazy potrebštine
« poslato: Decembar 05, 2014, 12:46:44:posle podne »
Potrebni su mi delovi za kompletiranje setova. Može zamena za sve što prodajem, ili za usluge punjenja čaša ili nabavke setova itd :)


Velika gusarska (jolly roger) zastava (bricklink catalog 2525p01)   hitno
Light Gray Plate 2 x 16 (bricklink catalog 4282)
Yellow Brick, Modified 1 x 4 x 2 Center Stud Top (bricklink catalog 4088)

4
LEGO Setovi / Dodatni senzori za mindstorm EV3 - šta je neophodno, a šta poželjno?
« poslato: Septembar 19, 2014, 03:54:13:posle podne »
Razmišljam se da uzmem ovaj EV3 pa imam par pitanja. Koliko sam uspeo da saznam čitajući opise i recenzije, u setu 31313 -mindstorm EV3 se dobijaju  (između ostalog) senzor za dodir, senzor za boju i IR senzor kao i 3 servo motora.

Koje bi ste dodatne senzore preporučili?

U čemu je razlika između IR i ultrazvučnog senzora?

Koliko su stariji senzori (oni koji rade sa prethodnim mindstorm robotom) kompatabilni sa EV3?


EDIT: Dvoumio sam se u kojoj sekciji da otvorim temu, ako bi "diskusija" ili neka druga bila adekvatnija - zamolio bih admine da premeste. Hvala!

5
Naručivanje na Brick Link-u / brickficiency
« poslato: Avgust 06, 2014, 11:28:45:pre podne »
http://buildingoutloud.com/brickficiency.php

Učita bsx fajl (koji se može kreirati sa brickstore-om) i nađe prodavnice koje imaju delove sa liste, tako da se napravi najmanje porudžbina sa bricklinka.
Za kombinacije sa 3 ili manje radnji uradi brzo, ali nisam pustio da završi kombinacije sa 4 radnje jer je trajalo dosta i procesor na 100% :)

6
tuđe kreacije / 200,000-Piece Rivendell
« poslato: Decembar 16, 2013, 10:22:42:pre podne »

7
arhiva oglasa / PaB iz Beča - Lego Store Donauzentrum
« poslato: Oktobar 19, 2013, 05:49:07:posle podne »
PaB = Pick-a-Brick, misli se na zid na kom stoje razni lego delovi. Ja ću sa vremena na vreme otići do prodavnice i slikati delove koji se tamo nalaze i negde to objaviti, tj ako već ne bude bilo nekih sajtova sa sadržajem zida te prodavnice.

Sledeći planirani dolazak u Srbiju je Sledeći planirani dolazak u Srbiju je 10. oktobar 2014.

Cena velike čaše je 17.99 evra, a male 9.99 evra.

Naručivanje - dolaze u obzir mere tipa, šaka, dve tri, pola čaše, cela čaša. Naravno da ne bih da potrošim više od 5-10 minuta na punjenje jedne čaše, ali ću se svakako potruditi da ubacim što više delova  :wink:  Dakle jako je važno da mi ne treba puno vremena da popunim čašu. Ako se ikad desi da rešim da provedem ceo dan u prodavnici, javiću ovde :wink: Svaka narudžbina treba da ima slike delova, osim ako ne budemo uspeli nekako da numerišemo delove kojih ima u tom trenutku u prodavnici, onda bi bili dovoljni samo brojevi.

Plaća se ceo iznos u napred + 2e po čaši (velika ili mala). Postoji mogućnost paypal-a ili uplata dogovorene sume u dinarima na račun u erste banci. U slučaju uplate u erste banci kupac se dogovara sa mnom koji to iznos u dinarima treba da bude i dobija broj računa, i naravno pare je moguće uplatiti lično u banci ili elektronski.

Krajnja cena ne uključuje nikakvu DOSTAVU U SRBIJU ili slanje ili eventualnu carinu. U najgorem slučaju ovo bi trebala da bude još samo poštarina iz Novog Sada, Sombora ili Kikinde ka bilo gde u Srbiji, pošto planiram lično da donesem) eventualno neko koga ja znam. Što se tiče carine, pa tu već stara priča – 98% da neće biti nikakve carine, ali ako bude očekujem da kupac plati i taj trošak. Mogu ovde da dodam i da u prethodnih 5 slučajeva (tj. u svim slučajevima) nije bilo carine, i meni lično se nije desilo za ovih 20ak puta što sam prelazio granicu da me zaustavljaju za detaljnije preglede.
Mogu i da eventualno prepakujem i šaljem pakete direktno odavde, ali ne znam koliko bi to koštalo. Za članove u EU u svakom slučaju jeftinije nego za Srbiju.
Nije moguće dobiti povraćaj poreza, jer ja živim u Austriji i to za mene ne važi.


Za nove setove i naručivanje pogledajte ovu temu.
Za moju prodavnicu tj delove i setove iz moje lične kolekcije pogledajte ovu temu.


Sadržaj zida je ovde (pogledajte samo od kada je spisak)

Par slika iz prodavnice:

Slike od 29. septembra 2014

8
Prodaja / Stonecoldcrazy prodavnica
« poslato: Oktobar 09, 2013, 11:01:32:pre podne »
Za nove setove, PaB čaše i naručivanje pogledajte ovu temu.


U ovoj temi ću pisati šta sve od delova i setova prodajem iz svoje lične kolekcije  8)
Dolazi u obzir i zamena za delove koji mi trebaju ili setove - u suštini ako je izašlo 1999. godine ili ranije  zainteresovan sam  ;)





9
Ostalo / treba mi mišljenje o ovoj aukciji
« poslato: Avgust 13, 2013, 09:29:24:pre podne »
Zdravo svima!

Dakle, treba mi mišljenje o ovoj aukciji.
Dakle da li vredi, ili je se čini toliko nekompletnim...

Takođe da li neko možda ima iskustva sa kupovinom ovakvog lega na kile? :)

Hvala!

10
LEGO reviews / 2126 Train Cars
« poslato: Maj 03, 2013, 04:28:43:posle podne »
Evo da pokušam i ja da uradim jedan review :wacky:
Danas mi je stigao paket, i naravno pošto odmah moram da sastavim sve, reko što ne bih slikao usput :)

Dakle, u pitanju je set 2126 Train Cars iz 1997. Tema je Trains, podtema 9V, tako da ako ovaj post treba da se pomeri u neki odgovarajući podforum, zamolio bih admine da to urade, ili da meni kažu gde itd :)

Kao što rekoh, set je kupljen na ebay-u, tako da nedostaje kutija, uputstvo za sklapanje ima rupe (od čuvanja u registratoru ili nekom folderu) i napisan neki broj na sebi i verovali ili ne nedostajao je samo jedan deo, rekao bih krajnje bezazleno, ako se tako nešto može ili sme reći za neku lego kockicu :laugh: i to ovaj.



To su sve mane kupovine sa ebaya ovog puta, tako sam prilicno srećan :wink2: Moram priznati da sam dobro prošao i sa cenom, bilo je 67 evra, računajući i isporuku koja je bila 17 evra. Početna cena je bila 50 evra i ja sam bio jedini ponuđač, što je takođe neverovatno ali eto.

Evo uputstva sa rupama i rukopisom


Svi delovi





Minifigs


Sledi sastavljanje po uputstvu - dakle prvi vagon


Drugi vagon



Kompozicija za sada



Kamion



Treći vagon





Kompozicija na 75% :)



Mini šinsko vozilo sa alatima







Automobili koji se transportuju...





...utovareni na četvrti vagon


Cela kompozicija:





I na kraju svi vagoni spojeni sa drugim setovima:



Meni se set sviđa mnogo, 5 minifogova, raznobojnih delova, alata, kipera, točkova, automobila - 10/10! Verovatno da sam malo subjektivan, ipak je ovo 9V iz 1997 :love:

11
Ostalo / muzej lega u Pragu
« poslato: Mart 28, 2013, 01:31:49:posle podne »
Da li je neko bio i da li vredi ići?

http://www.muzeumlega.com/en/

12
arhiva oglasa / Elrond
« poslato: Mart 26, 2013, 08:55:46:pre podne »
Prodati svi Elrondi.
[strike]Prodajem Elronda - 16e [/strike]



13
Ostalo / lego fazon :)
« poslato: Mart 15, 2013, 04:35:23:posle podne »

14
Prodaja / bricklink do Beča
« poslato: Januar 12, 2013, 02:43:53:posle podne »
Zdravo svima,

razmišljao sam malo kako da rešimo naručivanje sa bricklinka... Ovo je najbolje što sam smislio, naravno ako neko ima neki konstruktivan predlog, možemo da promenimo ove \"uslove\".

Svako može da naruči sa svog bricklink naloga. Treba samo da napiše da se narudžbina pošalje na moje ime i adresu – dakle u Beč. Onaj ko naruči dobije fakturu na kojoj piše koliko ukupno treba da se plati, računajući isporuku u Beč i još neke dodatne troškove ukoliko to bricklink prodavnica to traži.
Ja mogu da platim narudžbinu IBAN-om, PayPal-om (koji ima i u Srbiji) ili kreditnom karticom u bilo kojoj valuti. Ovo pišem zbog uslova plaćanja koje nude bricklink prodavnice
Uzimam minimalno 3 evra za ovo, ili eventualno možete da me častite iznos u protivrednost lego delova iz te iste prodavnice (pod uslovom da mi treba nešto naravno).  Ako neko naruči 2kg delova, ona bih uzeo npr 10e ili tako nešto. Dakle u suštini zavisi od veličine/težine narudžbine.
Ako je neka bricklink prodavnica u Beču ili negde u Austriji, ne pitajte me da li je moguće da to lično preuzmem da se ni bi plaćala dostava. Dakle NE :)
Pre nego što ja platim, moram dobiti minimalno 70% iznosa unapred. Zašto ne 40% kao kod novih setova? Zato što ne znam u kom stanju su ove kockice i ako se neko predomisli da mogu lako da prodam tu narudžbinu tako da ne bih bio u minusu (prosto).
Iz ličnog iskustva, od trenutka plaćanja na bricklinku do trenutka dobijanja paketa može da prođe i do 20 dana, ja sam jednom upravo toliko dugo čekao. Prosek za ovih moji 7-8 narudžbina do sada je 10 dana.
I naravno, ne mogu da obećam kada će to stići u Srbiju, pošto ne znam ni kada će stići u Beč a ni kada ću ja u Srbiju. Ista priča od tog trenutka, set mogu da pošaljem nekom službom (o trošku kupca) ili da se lično preuzme
Što se tiče carine, u slučaju da je u pitanju nov set ili polovan set u kutiji, 95% da je neće biti, inače 99.99% :).


I još pogledajte šta je Angeli napisao u postu ispod ;)

15
Prodaja / naručivanje iz Beča - PaB čaše, setovi...
« poslato: Januar 06, 2013, 07:46:50:posle podne »
Ćao svima,


Za moju prodavnicu tj delove i setove iz moje lične kolekcije pogledajte ovu temu.


U ovoj temi ću pisati između ostalog o sniženjima i kuponima na koje naletim, kao i naredni datum mogućeg donošenja lega u Srbiju.

Sledi opis postupaka za naručivanje PaB čaša i/ili lego setove. Da krenemo od čaša:

PaB = Pick-a-Brick, misli se na zid na kom stoje razni lego delovi. Ja ću sa vremena na vreme otići do prodavnice i slikati delove koji se tamo nalaze i to objaviti na ovoj temi. Cena velike čaše je 17.99 evra, a male 9.99 evra (bez provizije, detalji dole).
Naručivanje: dolaze u obzir mere tipa, šaka, dve tri, pola čaše, cela čaša. Naravno da ne bih da potrošim više od 5-10 minuta na punjenje jedne čaše, ali ću se svakako potruditi da ubacim što više delova :) Dakle jako je važno da mi ne treba puno vremena da popunim čašu. Ako se ikad desi da rešim da provedem ceo dan u prodavnici, javiću ovde :) Svaka narudžbina treba da ima slike delova, osim ako ne budemo uspeli nekako da numerišemo delove kojih ima u tom trenutku u prodavnici, onda bi bili dovoljni samo brojevi.
Plaća se ceo iznos u napred (jer čaše ne mogu da vratim) + 2e po čaši, velika ili mala.
Sadržaj zida je ovde (pogledajte samo od kog datuma je spisak, tj kada je poslednji put ažuriran)
Par slika iz prodavnice i slike zida: Slike od 05 aprila 2017

Evo linkova za prodavnice sa setovima i ostalom lego robom:
lego.com,
amazon.de,
ebay.de
ebay.at,
toysRus,
myToys
spielemax
Provizija je oko 10% tj minimalno 3 evra. Svi koji su ikad naručili nešto preko mene znaju šta ovo znači :) U suštini zavisi od veličine/težine narudžbine jer treba to da teglim do Srbije...
Takođe pogledajte na gore navedinim sajtovima cene isporuke do Austrije.

E sad kompilikovan deo:
- Cene ne uključuje nikakvu dostavu u Srbiju ili slanje ili eventualnu carinu. U najgorem slučaju ovo bi trebala da bude još samo poštarina iz Novog Sada, Sombora ili Kikinde ka bilo gde u Srbiji, pošto planiram lično da donesem taj set. Što se tiče carine, pa tu već stara priča – 98% da neće biti nikakve carine, ali ako bude očekujem da kupac plati i taj trošak. Još mi se nikada nije desilo da plaćam to.
- Datumi dolaska su tačni koliko mogu da budu :) Ako mi se nekim čudom pokvati auto, bude nevreme, invazija Lihtenštajna ili nešto slično, neću moći da krenem kada sam napisao, ali ću se potruditi da prvom narednom prilikom dođem. Uglavnom pošaljem setove ponedeljak nakon dolaska.
- Nije moguće dobiti povraćaj poreza, jer ja živim u Austriji i to za mene ne važi.
- Cena na sajtovima uglavnom ne uključuju isporuku do mene (u Beč dakle) osim ako drugačije nije naznačeno. Treba obratiti pažnju na to da cena može biti i manja ukoliko se naruči više setova iz iste online prodavnice.
- Što se tiče plaćanja, postoji mogućnost paypal-a ili uplata dogovorene sume u dinarima na račun u telenor banci. Navodno je moguće uplatiti i direktno evre u Telenor banci ali to treba da proverimo. U slučaju uplate u telenor banci kupac se dogovara sa mnom koji to iznos u dinarima treba da bude i dobija broj računa, ili broj telefona ili mail ako i sam ima račun u Telenor banci. Što se tiče paypala, ako nemate mogućnost slanja novca prijateljima, "send money to friend" trebalo bi znate da u tom slučaju ne bih dobio ceo iznos, zbog paypal provizije. Npr ako mi pošaljete 22e, dobiću oko 20.83e...
Dodatno za setove:
- Mogu da kupim set tek nakon što dobijem bar 40% iznosa unapred.
- U slučaju da se neko predomisli a da je već platio nešto unapred, moguć je povraćaj novca sve dok ja ne uzmem set. Vraćam iznos umanjen za proviziju telenor banke, što je valjda minimalno 15 dinara. Nakon toga (dakle kada sam već kupio lego) deo (0 - 100%) od unapred predatih para mogu da vratim kupcu samo ukoliko uspem da vratim set u prodavnicu i dobijem pare nazad. Koji je to deo, kada će to biti i da li je uopšte tako nešto moguće ne mogu da znam unapred jer zavisi od prodavnice od koje kupim. Iskreno se nadam da ovih situacija neće nikada biti.
- Pre predaje para/uplate bilo bi dobro OBAVEZNO me pitajte da li je cena i dalje ista! Ja se trudim da uvek nađem za što manje para, a u međuvremenu možda je prošao popust ili slično...


Evo ko je sve zadovoljan sa porudžbinama do sada, i naravno koga mogu da preporučim za saradnju (ako sam nekoga zaboravio ovde neka mi javi - ili ako sam napisao nekoga ovde ko to ne želi izvinjenje od mene i javite da sklonim):)
Daulex, Profa21, Belgrade`s finest, milosh23, Legozemunac, drZli, Emerald Night, duke, bnesty, lesa0208, TechnicKing, Jaca73, IvanV, psixo, NikolaKBgd, Batke, dinki76, The_Enemy, zidane, Sammael, vlaja


Sledeći planirani dolazak u Srbiju je 13. april 2017.

Stranice: [1] 2