Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - brickblues

Stranice: [1]
1
LEGO generalna diskusija / LEGO novosti i novotarije...
« poslato: April 19, 2017, 12:35:07:posle podne »
Ovu temu otvaram kao prostor da za sve novotarije koje nam stižu iz kompanije LEGO. Budite slobodni da uzmete učešće i prenesete nam vaša zapažanja...  :wink:

2
Sopstvene kreacije / MOCs by brickblues
« poslato: April 11, 2016, 04:54:55:posle podne »
Rasklapao za vikend Benny's SPACESHIP! pa se vremeplovom vratio u Castle doba..  :wink: Uglavnom ovo je nekakva mala medieval stražarnica, ujedno i moj prvi MOC koji objavljujem na forumu. Uvek mi je izazov ograničiti se na kockice samo jednog seta da bi se napravila neka nova kreacija... :grin2:



Lego Medieval Guardhouse by brickblues brickblues, on Flickr

3
Naručivanje na Brick Link-u / Bricklink naručivanje, carina i PDV
« poslato: Novembar 20, 2015, 12:51:41:pre podne »
Pozdrav svima,

Nešto mislim da mi je ovo prvi post na forumu pa da kažem da mi je drago da sam kod nas uspeo da nađem srodne duše kad je Lego u pitanju! :) Usput čestitam entuzijastima koji ovaj sajt održavaju i popularišu kockice kod nas...
Relativno skoro sam izašao iz "dark ages-a", uspeo ovamo i onamo da pazarim neke interesantne setove i uživam u njima.

E sad, nedavno sam zavirio u svoju kolekciju iz dečačkih dana, sklopio sve setove i naravno zaključio da mi neki delovi fale. I zbog želje da ih kompletiram i zbog kupovine delova za MOCove, razmišljao sam da naručim nešto sa bricklinka (iz inostranstva).
Pitanje je: kakva su iskustva sa obračunom carine i PDV-a kada se kupuju delovi ili polovni setovi? Za nove predpostavljam da važi obračun kao kod bilo koje kupovine nove stvari preko neta...
Takođe, da li je bitno gledati da ukupna cena porudžbine (cena+poštarina) ne pređe 50eur, da bi se izbeglo carinjenje ili u tih 50eur treba da se uklopi sama cena bez poštarine?

Ako neko ima skorog iskustva sa naručivanjem preko bricklinka iz inostranstva i tretmanom na našoj carini, molim vas neka odgovori...
Hvala unapred svima, pozdrav za community i što bi ameri rekli keep up with good work!!  :smilie:

Stranice: [1]