Autor Tema: Trajno udaljavanje člana Angeli sa foruma  (Pročitano 1974 puta)

Sammael

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 4.295
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Trajno udaljavanje člana Angeli sa foruma
« poslato: Avgust 13, 2013, 06:07:42:pre podne »
Poštovani članovi foruma “Skockani”,

Sa žaljenjem moram da vas obavestim da je, po prvi put u svojoj istoriji, Klub “Skockani” odlučio da primeni disciplinsku meru trajnog udaljavanja člana foruma. Pošto je u pitanju dugogodišnji član foruma Angeli, smatrali smo da bi bilo korektno sve članove foruma obavestiti o ovoj odluci uz prigodno obrazloženje. Napominjem da Angeli nije, niti je ikada bio član Kluba “Skockani” (iako je više puta u toku poslednje tri godine bio pozvan da se priključi). Nesporan je Angeliv doprinos forumu putem veoma popularne Drow teme; takođe, Angeli je svoje radove prikazao na dve od šest izložba koje su “Skockani” do sada organizovali i više puta je pomagao članovima ovog foruma i Kluba da dođu do potrebnih kockica.

Zbog svega gore navedenog, odluka nije doneta naprečac, niti u afektu. Postoje članovi “Skockanih” koji već neko vreme pozivaju na primenu ove mere, kao i oni koji ne dele ovo mišljenje. Zbog toga što je praksa “Skockanih” uvek bila da se važne odluke donose demokratskom procedurom, ovo pitanje je stavljeno na glasanje. U glasanju je učestvovalo 90% odraslih (AFOL) članova Kluba. Rezultati glasanja bili su:

Za trajno udaljavanje glasalo je 77,8%
Za poslednju opomenu pred trajno udaljavanje glasalo je 11%
Uzdržano je bilo 5,6%
Protiv trajnog udaljavanja glasalo je 5,6%

Poštenije je i transparentnije i prema Angeliju i prema ostalim članovima Foruma da ova disciplinska mera bude primenjena i javno objavljena umesto da se dalje prolongira latentni konflikt putem poruka u određenim temama i privatne korespondencije.

Direktan povod za ovo glasanje (kao i promenu pravilnika o ponašanju koja mu je prethodila) je informacija da je Angeli zloupotrebio resurse Kluba da bi regrutovao nove članove za drugi sajt/forum koji je sa grupom prijatelja osnovao početkom ove godine. Pošto je ovo pitanje već bilo postavljano, želim da ovom prilikom naglasim da članstvo u Klubu ili na forumu “Skockanih” ni na koji način ne znači da ne smete biti članovi drugih sličnih organizacija, sajtova ili foruma. Takođe, “Skockani” podržavaju inicijativu svih ljubitelja LEGO kockica koji žele da se udruže i svojim radom i trudom doprinesu popularizaciji našeg hobija. Problem, dakle, nije u drugim sajtovima/forumima, već u metodu regrutacije članova.

Pored ovog direktnog povoda, tokom prethodnog perioda nakupio se veći broj drugih pritužbi na ponašanje ovog člana, između ostalog:


[ul]
  [li]Linkovanje neodgovarajućih sadržaja na forumu, uključujući erotske i sugestivne fotografije[/li]

  [li]Često provlačenje teme seksa (neprikladno za forum na kome je veliki broj članova u tinejdžerskom ili pred-tinejdžerskom uzrastu) uz određene diskriminatorske komentare

[/li]
  [li]Problemi kod zajedničkog naručivanja sa BrickLinka[/li]

  [li]Širenje dezinformacija o LUGBULK programu i načinu na koji se on sprovodi u Klubu[/li]

  [li]Pozivanje članova foruma da se ne učlane u Klub [/li]

  [li]Ubeđivanje članova foruma da je njihovo učlanjenje u Klub bila greška[/li]
[/ul]

Drow tema će biti uklonjena u roku od 24h jer smatramo da ne bi bilo fer i korektno da klub “Skockani” koristi radove člana koji je udaljen sa foruma zarad povećanja posete ili interesovanja. Angelijeve radove možete u budućnosti pratiti na njegovom Flickr nalogu, kao i na brojnim blogovima i sajtovima posvećenim originalnim kreacijama (MOC). Rok od 24h dajemo da bi svi koji to žele mogli da iz teme sačuvaju ono što im je zanimljivo.

Želeo bih da naglasim da “Skockani” nisu, i neće biti, u sukobu ni sa jednom drugom grupom/sajtom/registrovanim klubom LEGO ljubitelja. Smatramo da svi zajedno možemo doprineti popularizaciji LEGO brenda i razvijanju kreativnosti kod malih i velikih ljubitelja kockica. Ponašanje bilo kog pojedinca ne reprezentuje stavove organizacije kojoj pripada.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za ovu disciplinsku meru, zamolio bih vas da kontaktirate Predsednika Kluba Srđana Radanovića putem e-mail-a ili privatne poruke. Nije dozvoljeno javno komentarisanje disciplinskih odluka.

Članovi koji su trajno udaljeni sa foruma nemaju pravo otvaranja novih profila i takvi profili biće identifikovani i automatski ugašeni.

S poštovanjem,
Nikola (ispred Kluba “Skockani”)