Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - hadesmsc

Stranice: [1] 2
1
Prodaja / Prodajem Jurassic World 2015 i 2018
« poslato: Januar 30, 2020, 12:39:15:posle podne »
Prodajem,

U plavom i zelenom hederu su opis za obe slike.

https://drive.google.com/file/d/1sVk1VguNt4H5dOshX6ydAzXdHI4z6ARU/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1L99-L9m_Uiwo2uACXdi2-5BnUbVhjh0P/view?usp=sharing

Zainteresovani molim pišite na email hadesmsc@hotmail.com ili cimnite na watsapp 0658100884.

Pozdrav,
Aleksandar aka Hades

2
Kupovina / Jurassic World Serija 1 i 2
« poslato: Decembar 06, 2019, 05:32:51:posle podne »
Drugari,

Da li je neko mozda zainteresovan da kupi prvi ili drugi talas Jurassic World-a? Jedini set koji ne bih prodavao je 75932 iz drugog talasa to je ustvari set iz Jurassic Parka. Imam i onaj mali set iz prvog talasa koji je bio oko 40 evra a sad ide do 100. Mislim da je 75920. Svi setovi su otvoreni i samo jednom sklopljenji, tako mi stoje u ormaru (dust free). Iz drugog talasa 75926, 75927, 75928, 75933 nisu ni otvoreni, potpuno novi. Prvi talas od 6 setova dajem za 400 jura, a drugi 7 setova za 440. Manje-više cene kao i kad su izašli po evropskim lego radnjama. Naravno možemo i popusss da dogovorimo ako ima ozbiljnih kupaca.
Ako ne bude zainteresovanih, od januara ću staviti na kupujem prodajem verovatno, za širu javnost. ;-)

Molim pišite na email hadesmsc@hotmail.com ili cimnite na watsapp 0658100884.

Pozdrav,
Aleksandar aka Hades


3
Kupovina / LEGO Jurassic World i LEGO Dino
« poslato: Decembar 13, 2016, 02:02:39:posle podne »
Mili moji,  :wink:

Da li neko ima na prodaju neki set iz Jurassic World teme? Zainteresovan sam uglavnom za ove manje, preferiram setove sa Raptorima LEGO 75920  Raptor Escape i 75917 Raptor Rampage.
Takođe ako neko ima Dino setove, yo soy mui interesado?  :grin2:

Hvala i pozdrav,
Aleksandar aka Hades

5
LEGO reviews / Odg: 10237 - Tower of Orthanc
« poslato: Januar 05, 2015, 11:28:29:pre podne »
E koja je forica sa kutijom za ovaj set, kod mene je bez detalja o broju kockica i samo je na engleskom, a vidim na netu imaju kutije i sa tim detaljima i na više jezika? Jel ovo kao bio za VIP members u startu, a ovaj sa svim detaljima i na više jezika u slobodnoj prodaji? I vidim da postoji neki poster vezan za set, jel sam trebao i to da dobijem? (kupljen set preko kocke.rs) Hvala i Srećna Nova godina.

6
LEGO generalna diskusija / Odg: Lego Hobbit setovi posle odgledanog poslednjeg filma
« poslato: Januar 05, 2015, 11:16:20:pre podne »
Jeste, naravno, mislio sam na MOC-ove! :-D Sjajni su.

7
LEGO reviews / Odg: 79016 Attack on Lake-town
« poslato: Decembar 29, 2014, 01:39:19:posle podne »
Nema na čemu.  :grin2:

Nadam se da ću sad za vreme praznika postaviti i recenzije za Lonely Mountain i Battle of Five Armies samo da ih ponovo rasturim i sklopim kada već nisam na vreme slikao!  :redface:

8
LEGO reviews / 79016 Attack on Lake-town
« poslato: Decembar 26, 2014, 01:02:13:posle podne »
Tema: The Hobbit "The Battle of the Five Armies"
Godina: 2014
Broj delova: 313
Broj minifigura: 5
Cena: $29.99, £34.99, €39.99
Opis: Iako je set iz poslednjeg talasa lego setova trebalo bi da bude vezan za poslednji film, dešavanje i figure seta su iz drugog filma "Desolation of the Smaug." Scena napada Orksa na Dwarfove dok borave u Lake-townu.
Super interesantan manji set za sklapanje iz dva "ostrva" spojeni mini-mostom. Iako manji set ima čak četiri zezancije. Bure koje visi na mini kranu i pomera se u svim pravcima, merdevine koje se otkačinju. Samostrel na vrhu kupole koji se pomera po visini i koristi novu dvobojnu kockicu sa oprugom. Strele ispaljuje baš jako i daleko. Iznad je interesantno mada prilično labavo klik-klak zvono. Ispod kupole sa samostrelom su vrata, koja kada se otvore sa vrha ispadnu dva "užarena" komada. Povezano je sa fenjerom sa strane. Po principu kućnih fora sa vodom. Krov se jako interesantno spaja sa sjajnim detaljima snega. Kutija sa lepim kontrastom boja, akcija na prednjem delu i zezancije (features) na zadnjem delu.
Minifigurice: Svih pet figurica su unikatne u ovom setu. Dva Orksa sa Mohawk frizurama i ako bolje malo zagledate ipak malo drugačijim printinzima lica. Tauriel Elf sa svetlo zelenim torzom i pantalonma koje se nastavljaju. Bard, iako na prvi pogled isti kao u setu 79013 druga strana lica mu je blatnjava kao i novoj figurici njegovog sina Bain-a. Odičan printing zimske odeće na Bainu sa šiškama koje idu na stranu nalik frizure onoga čije ime i ne želim da pomenem. :-D
Mane: Prostorije su prazne sa obe strane su potpuno prazne. Barem neko bure sa ribom ili nešto slično su mogli da dodaju u bar nekoj prostoriji. Nažalost iz bezbednosnih razloga, strela koja se jako ispaljuje nije oštra pa izgleda kao neka raketica, ali je prilično dugačka i sve u svemu je ok.






































































9
LEGO reviews / 4195 Queen Anne's Revenge
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:50:47:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean "On Stranger Tides"
Godina: 2011
Broj delova: 1094
Broj minifigura: 7 + 2 Kostura
Cena: $79.99, £71.99, €89.99
Opis: Brod uživancija. Glavna atrakcija u dnevnoj sobi. Stiče se utisak pravog masivnog broda. Ogroman broj detalja počevši od kostiju svuda po brodu, viseći kosturi, zatim nalepnice lobanja na otvorima za topove, predobra zastava. Figurica na prednjem delu broda predstavlja kostura koji gori. Telo u trans narandžastoj boji sa peharom i kopljem. Dva plamena preko daju sveukupno fantastičan izgled. Jedra sa detaljima ukrštenih mačeva i krunom odmah upadaju u oči. Možda i glavna atrakcija seta je veliki fenjer pozadi koji i nije verna replika onog iz filma ali sastavljen od kosturskih tela i čak 4 plamena uz ogromna stakla sa nalepnicama koje su upravo kao na filmu, daju pravu poentu samog seta i simbolike broda. U kabini se nalaze 2 lampe drugačije od onih što generalno dobijamo, sto sa mapom, napitkom i sjajnom jedinstvenom mini mini voodoo figuricom Jack Sparrowa. Cela ta kabina se kompletno  odvaja od broda. Svuda po brodu su fenjeri, kosti, lobanje. Sidro se uvlači rotacijom poluge kod prednjeg jedra. Postoji 8 mesta za topove i još 4 maske koje spolja daju utisak većeg broja topova ali su samo maske. Kutija i ogroman poster sa scenom lova na sirene kod Whitecap Baya su sjajni.
Minifigurice: odlične. Pored već da zombija sa kojima smo upoznati tu je i ekskluzivna zombi Quartermaster figuria sa detaljima ključa, tetovaža, pirsinga i rituala po telu i po glavi. Zatim tu je kuvar takođe ekskluzivan za ovaj set, sa detaljima špatule i viljuške oko struka. Figurica je bitna iz filma, jer upravo kuvara Blackbeard zapali u čamcu iz broda, jer je on bio na straži za vreme pobune, a nije obavestio kapetana. Tu je naravno i sam kapetan Blackbeard, koga sam opisao u setu 4192 i čija se karta dobija u ovom setu. Još jedna ekskluzivna figurica je Angelica, sa detaljnim pslukom i odličnim šeširom koji je spojen kao jedan deo sa kosom. Jack Sparrow u braon izdanju sa njegovim šeširom.
Mane: Lobanja gorućeg kostura na prednjem delu broda nije kao na kutiji sa crvenim očima, nego smo dobili identičnu kao i svuda po brodu. Broj topova je mogao umesto samo 3 da bude veći, afro zombi bi mogao da ima bič umesto mača, s'obzirom da u filmu na taj način zavodi red na brodu i kuvar tiganj.













































 








10
LEGO reviews / 4194 Whitecap Bay
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:49:46:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean "On Stranger Tides"
Godina: 2011
Broj delova: 745
Broj minifigura: 6
Cena: $79.99, £71.99, €89.99
Opis: Set koji na prvi pogled ne odaje utisak zabavnog za sklapanje ali kada krenete da sklapate do samog kraja, ne može biti bolje.
Sastoji se iz ćetiri nezavisna dela koji se spoje u jedno. Bure sa crnim puno crnih cilindara koji simbolišu vrelo ulje. Zatim sam svetionik sa tri sprata. Odličan detalj daske koja podupire svetionik i daje osećaj starog oronulog svetionika. U prizemlju iza vrata je sto sa detaljima i dve stolice. Na drugom spratu su točkići za okretanje položaja svetla u svetioniku i na trećem spratu sam mehanizam sa svetlom. Sjajno je što je iskorišćena svetleća kockica sa baterijom pa stvara pravi efekat svetionika. Takođe u filmu ceo taj deo eksplodira kada se zapali kitovo brzogoreće ulje. LEGO dizajneri su na odličan način uspeli da rekreiraju tu scenu eksplozije, polugom koja se nalazi iznad nadstrešnice iznad vrata. Zatim mini deo sa prozorčićem gde imamo pozadi u kutiji lopatu i pijuk. I poslednji deo sa velikim dvodelnim vratima i topom koji ispaljuje mrežu kako bi se uhvatila sirena. Inače mehanizam je sjajan i jako dobro izbacuje mrežu.
Standardno odlični kutija i poster na kome je scena eksplozije svetionika.
Minifigurice: Četiri jedinstvene figurice za ovaj set. Religiozni Phillip, Scrum sa odličnim detaljima, plavokosa sirena sa zelenom krljušti i smeđa sirena sa plavom krljušti inače najbitnija sirena u filmu. Dobija se i njena karta na kojoj ispušta suzu. Sirene imaju svoje normalno lice i svoje ljudoždersko lice. Takođe bitan detalj iz filma nije zanemaren, smeđa sirena na svojoj tužnoj strani lica ima suzu koja je ključna za efekat fontan mladosti. Ostale dve figure su Jack u svom braon izdanju sa šeširom i arfo zombi sa odličnim printinzima kako glavi tako na telu.
Sve u svemu sjajan set.
Mane: Phillip trebao da ima knjigu i ne besni izraz lica. Scrum bi trebao da ima dodatno gitaru (tamburicu) jako bitnu za set i scenu iz filma.


















































11
LEGO reviews / 4193 The London Escape
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:48:53:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean "On Stranger Tides"
Godina: 2011
Broj delova: 462
Broj minifigura: 5
Cena: $49.99, £46.99, €59.99
Opis: Krčma, pab, kafana.. zatvorenička kočije i kočija sa ugljem. Scena jurnjave do krčme "Captain's Daughter." Sjajan detalj natpisa imena paba. unutar samog seta sto i bure sa pićem, zatim mala vrata sa strane sa koje se ubacuju burići i deo koji se otkači kako bi se oni porušili. Mogučnost savijanja dela krčme kako bismo dobili 2 ili tri zida. Jedinstven detalj unutar kafane, slika sa brodom na mesečini. Pauk, pacov, kofa  i okačei kartograf ostavljaju dodatan utisak. Dva konja, braon i beli. Odlična kočija za zatvorenike sa obe strane se otvaraju vrata i kovčeg na kraju sa par zlatnih novčića. U filmu vozač biva potplaćen. Druga kočija prevozi ugalj, u filmu prilikom jurnjave se zapali te je sjajan detalj urađen sa okretanjem uglja sa dve opcije, goreća i negoreća strana. Bič i lopata za ugalj.
Minifigurice: Jack Sparrow u braon verziji sa šeširom, Joshamee Gibs sa lisicama i kartom sa njegovim likom. Jedinstvene figure za ovaj set 2 Londonska vojnika sa različitim glavama i detaljima na telu, bradati jahač zatvoreničke kočije sa plaštom.
Odlična kutija i poster sa akcijom oko krčme.






















































12
LEGO reviews / 4192 Fountain of Youth
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:36:34:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean "On Stranger Tides"
Godina: 2011
Broj delova: 125
Broj minifigura: 3 + Kostur
Cena: $19.99, £19.99, €26.99
Opis: Set obiluje detaljima vode. Plastična zavesa, trans blue kockice i plavo dno. Kocka na vrhu fontane ima printing vodene pene. Sjajan detalj. Postignut efekat drevnog hrama. Sastoji se iz 2 dela. Prolaza ispod vodene zavese i same fontane. Takođe sjajan detalj kostura do fontane.
Minifigurice: Jedinstvena figura Hector Barbosse sa drvenom nogom i šeširom i printingom na telu kao član engleske kraljevske mornarice i karta sa llikom Barbosse. Takođe figurica Jack Sparrow u plavom izdanju i neverovatna figurica Blackbeard-a sa detaljima brade koja gori i printinga na vrhu njegovog kapetanskog šešira, kao i jedinstvenog njegovog moćnog mača u dve boje od gume.
Kutija i poster sa početkom borbe u hramu odlični.
Mane: Bitan detalj iz filma 2 pehara (chalices http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20130202233808/pirates/images/7/77/DSSChalices.jpg) su blanko, te sam nacrtao, odštampao i nalepio detalje sa natpisima na jednom "aqua" a na drugom "de vida." Magične reči iz filma sa kojima o otvaraju prolaz do fontane mladosti.
Druga moguća mana iako je set u celosti fantastičan, što fontana nije replika fontane iz filma već su LEGO dizajneri sebi pustili na maštu.








































13
LEGO reviews / 4191 Captain's Cabin
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:33:29:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean "On Stranger Tides"
Godina: 2011
Broj delova: 94
Broj minifigura: 3
Cena: $11.99, £10.49, €14.99
Opis: Najmanji set iz poslednjag filma. Poster nije prilagođen setu, već su na njemu sve figurice koje su napravili za Pirates of the Caribbean. Sam set se sastoji od malog globusa, stola sa sjajnim kosturkim nožicama, mapom, čašom i svećom, i polica sa bocama u kojima su zarobljeni brodovi. Sjajan detalj printinga brodova na 2 boce. Od ovog seta počinju da dele i karte sa likovima iz filma "On Stranger Tides" i ovde dobijamo kartu sa Jack Sparrow. Pozadi na karti su šifre koje su mogle da se iskoriste na lego.com kako bi se dobila neka melodija, wallpaper ili uputstvo za sastavljane novog seta od 2 postojeća. Kutija prilagođena setu.
Mana: Možda je mana što bi figurica Angelice trebao da bude sa Jackom kako bi pogodilo scenu iz filma, ali ovako dobijamo figuricu više tako da ponavljam, možda je mana.
Minifigurice: Sjajno je što se dobijaju 3 figurice za ovako mali set, Jack Sparrow u plavom izdanju sa maramom i 2 zombija. Afro zombi sa detaljem zakrpe na oku, alkama, mišića i ožiljaka i zombi indijanskog porekla sa mirnim i iskeženim licem, detaljima kostiju na prsluku i mišićima.




































14
LEGO reviews / 4184 The Black Pearl
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:32:14:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean
Godina: 2011
Broj delova: 804
Broj minifigura: 6
Cena: $99.99, £84.99, €99.99
Opis: Šta reći? Set koji je za svakog ljubitelja franšize obavezan.
Brod sam po sebi je ok, sjajni detalji crnih kockica ali moglo je i dosta bolje. Očigledno je da brod nisu pravili po prvom filmu jer bi u tom slučaju jedra bila pocepana, poderana, pohabana. Mogao je i bolje da se uradi zadnji deo gde imamo tri fenjera, prilično je smanjen broj detalja i broj prozora u poređenju sa filmom. Kabina je dobro odrađena sa mogućnošću pogleda u nju sa 4 strane. Detalje na stolu, flaša, mapa i kartograf. Stolica se na zubiće pomera pod uglom. Figurica na prednjem delu broda je dobra. Ne previše detalja unutar samog broda. Zastava fantastična. Opet sjana kutija i sjajan ogroman poster.
Minifigurice: Davy Jones, Macus, Bootstrap Bill neviđene, uz Hadrasa iz "The Mill" seta najupečatljiviji članovi te ekipe Davy Jonesa. Imamo Jack Sparrow-a u braon verziji sa njegovim šeširom, opet pomalo dosadna figura Will Turnera, zatim Joshamee Gibbs kome je svakako mesto u ovom setu.
Mane: Iako smo dobili fantastične figurice ekipe pirata Davy Jonesa je što one uopšte ne bi trebalo da se nalaze na ovom brodu. Trebali su da stave Barbossu, da naprave Pintela, Raggetia, malog Martya ili već nekog drugog iz te posade sa Black Perla. Očigledno je da LEGO dizajneri nemaju nameru da naprave set Flying Dutchmana, možda i najimpresivnijeg broda iz franšize, pa su odlučili da sjajne figurice ipak stave u ovaj set. Takođe mana je što mesta za topove do stepenica ne mogu da se iskoriste i dobiju se samo 2 topa od 6 odnosno 4 iskoristiva mesta predviđena.
Zaključak: Nekako se stiče utisak da su samo morali da naprave set jer su znali da će se svakako dobro prodavati iako se nisu zaista pozabavili detaljima na setu i nisu kreirali osim ponavljam fantastičnih figurica ni jednu novu kockicu za sam set. U prevodu, nažalost nekako su otaljali posao oko ovog najbitnijeg seta.













































15
LEGO reviews / 4183 The Mill
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:30:18:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean "Dead Man's Chest"
Godina: 2011
Broj delova: 365
Broj minifigura: 4
Cena: $39.99, £40.99, €49.99
Opis: Možda i najomiljeniji set kod ljubitelja ove teme.
Mali cilindar sa odštampanim srcem Davie Jones-a, oduševljen detaljem. Sama građevina stare vodenice je dostojno replicirala scenu iz filma. Zvono koje se spušt ai podiže, nažalost nema unutrašnjeg dela kako bi zvonilo. Glavna karakteristika seta je točak koji se otkači i može sa sve figuricama da se rotira dok se ne zaustavi. Jednom rečju fantastično. Poster i kutija odlični.
Minifigurice: Imamo sve likove koji su i učestvovali u sceni u filmu. Jedinstvena figurica James Norringtona, takođe jedinstvena figura Hadras-a jednog od najzanimljivije dizajniranih likova u franšizi.
Mana: Na kovčegu (škrinji) gde se nalazi srce Davie Jonesa nisu odštampali detalje pipaka ili dali nalepnice. Prilično je bitan detalj u filmu, te sam samostalno nacrtao, odštampao i nalepio detalje kako bi set imao 100% snažan utisak.







































Stranice: [1] 2