Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Sammael

Stranice: 1 2 [3]
31
Kupovina / Potrebne minifigure
« poslato: April 07, 2012, 05:12:07:posle podne »
Nedostaju mi još 2 figure da kompletiram seriju 4 (a red bi bio pre nego što serija 7 stigne do nas):

1. Musketar
2. Hokejaš

Pored ovih, potencijalno sam zainteresovan za sledeće figure (u zavisnosti od cene i raspoloživih finansija u datom trenutku):

Serija 1 - Navijačica, pećinski čovek, zombi
Serija 2 - Meksikanac, Spartanac
Serija 3 - Vilenjak
Serija 4 - Gejša, Viking
Serija 5 - Gangster, gardista, gušter, patuljak
Serija 6 - Vanzemaljac, Rimljanin

32
Ostalo / Star Wars na popustu u Segedinu
« poslato: Mart 11, 2012, 10:02:47:posle podne »
Drugari, dobio sam mail od Agnes u kome nas obaveštava da će svi Star Wars setovi i ostala roba (satovi, knjige, privesci, itd) biti na popustu od 10% u njenoj radnji u Segedinu od 20-30 marta. Ovo je promocija u sklopu kampanje koju LEGO očigledno sprovodi u Mađarskoj i u tom periodu će u njenoj radnji biti izložen i LEGO R2D2 Droid (pretpostavljam statua).

Bilo bi dobro da se fanovi SW-a koje ovo zanima dogovore pa da tražim od Agnes aktuelni spisak setova koje ima sa cenama i da onda nekako dogovorimo odlazak u Segedin (ja na žalost neću moći da idem u tom periodu jer ću biti službeno odsutan, ali ću rado pomoći u komunikaciji i pronalaženju radnje u Segedinu).

33
LEGO generalna diskusija / LEGOsurvey.com
« poslato: Mart 09, 2012, 12:06:50:pre podne »
Prijatno sam se inenadio kada sam video da je KONAČNO omogućen pristup LEGOsurvey.com sajtu za nas iz Srbije. Ranije smo dobijali šut kartu odmah po izboru države, sada sam mogao da popunim (podugačku) anketu za set 5887 koji sam upravo pazario.

34
LEGO reviews / Collectable Minifigures Series 6
« poslato: Januar 15, 2012, 09:38:59:pre podne »
Neću postavljati slike jer je sve već viđeno, samo kratka zapažanja:

1. Gray Alien - glava odrađena vrhunski, ali mi se čini da su mogli više da se potrude oko torza i da dodaju još neki Accessory.

2. Škotlanđanin (William Wallace) - Kosa je čudna, mnogo visoko stoji na glavi i neobično mi je što su se opredelili za tamno braon a ne reddish brown. Mač je vrhunski, taman koliki treba da bude. Što se mene tiče, mogu slobodno da batale stari mold mača i da ostave ovaj novi + gladijus koji ima gladijator. Print je previše taman, detalji se vide samo kad se figurica baš zagleda.

3. Spavalica - odlično urađena figura, neobično mi je što nisu stavili kraće noge pa da bude dete, ali je možda bio problem zbog printa nogu. Meda je sjajan.

4. Statua slobode - odlična, puno detalja, jedino malo previše specijalizovana po mom ukusu.

5. Desperados - dobar, ali prilično nepotreban. Tamno crvena marama je lepo sculptovana.

6. Flamenko igračica - ova figura kao da je zalutala u Collectable minifigove, ništa je ne čini posebnom. Oh well, uvek nije loše još jedna ženska figurica za grad.

7. Robot na navijanje - jako, jako, jako čudan izbor. Kapiram šta su hteli ali nisam siguran da je ovo bila dobra ideja.

8. Minotaur - mogli su da se ispruže i da daju duži štap pa da bude dvostrana sekira, ali je i ovako solidan. Šteta što glava ne može da se okreće jer je integrisana u krzno koje ide preko ramena. Ja bih na njihovom mestu upotrebio duže noge (kao kod Toy Story Woody-a).

9. Leprikon - simpatično, šteta što nisu dali prave zlatnike nego 1x1 round plejtove.

10. Legionar - Štit je od najbednije kineske platike u boji koju ne mogu da definišem. Šlem je isto od očajne plastike. Sjebali su i noge jer izgleda kao da sa zadnje strane nema ništa, tj. da je go. Uprkos tome, želim bar 20 komada.

11. Hirurg - zanimljiva figura, ali opet nisam ubeđen da pripada kolekcionarskim minifigovima.

12. Skejterka - DOKLE VIŠE?!?

13. Pink rendžerka - OK, premda skroz nepotrebno.

14. Mesar - vrhunski! Nova kapa, nova satara, stek, dobar print kecelje... jednom rečju sjajno.

15. Mehaničar - kao da je izašao iz Briljantina. Kofer za alat jako dobar, ali mogli su nešto kreativnije od francuskog ključa da mu daju (pogotovo jer je kvalitet plastike francuskog ključa... brrr)

16. Duh iz lampe - genijalan!

Kineska plastika je i dalje užasna u svakom smislu te reči.

35
Sopstvene kreacije / Mračni Trijumvirat i druge epic fantasy kreacije
« poslato: Decembar 19, 2011, 08:38:58:posle podne »
Ko je bio na izložbi bio je u prilici da vidi zamak koji se sastoji od tri kule povezane zidinama u (manje-više) jednakostranični trougao. Kule su namerno asimetrične i potpuno različite jer svaka dočarava odlike svojih stanovnika.

Svaka od tri kule pripada jednoj od frakcija koje su se ujedinile u svojima namerama da pokore svet... ili tako barem izgleda.

Iza kulisa, Crvena Kraljica, ujedno i vrhovna sveštenica Zmajskog Hrama uspela je da intrigama, ucenama i obećanjima privoli na svoju stranu druge dve frakcije - orke (uvek gladne osvajanja i pljačke) i volšebničku gildu (veštice i magove uvek željne zabranjenih znanja).

Zmajski Hram je jedna od tri kule, mesto koje postoji već vekovima, sazdano od bazalta, obsidijana i rubina. Zmajski Hram nikada do sada nije pao u ruke osvajača zahvaljujući fanatičnim čuvarima, a posebno sveštenicama koje poseduju mistične moći.

Večeras sam uspeo da uslikam (kako tako) Zmajski Hram u obliku u kome je bio na izložbi. Imam za njega velike planove za sledeću izložbu, pod uslovom da bude kockica... sa zidinama koje vode do ostatka zamka je povezan putem technics pinova (vide se rupe sa strane) i cela konstrukcija je dosta čvrsta, s izuzetkom nesrećne lobanje koju sam morao 5 puta da pojačavam dok nije postala stabilna i stubova koji se drže ali ne treba ih cimati.

Najveći problem u konstrukciji bio je to što sam iskoristio raised baseplate da bih dobio na visini. To mi je napravilo tonu problema, jer je ionako komplikovano graditi oko panela (koji su širine 5) a dodatna je komplikacija kad mora da se vodi računa o topologiji baseplate-a. Nažalost nisam imao dovoljno kockica da izbegnem upotrebu panela, biće možda za sledeći put.

https://picasaweb.google.com/duke.sammael/20111219?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIiHq8btn6apGg&feat=directlink



















U narednim postovima (narednih dana) ostali delovi kompleksa (za koje sam imao pomoć u gradnji)!

36
LEGO Setovi / Castle 2012
« poslato: Decembar 18, 2011, 09:55:10:posle podne »
Obzirom na LOTR licencu koja kreće od maja, velike su šanse da ćemo u 2012. godini ostati bez pravih Castle setova... osim jednog. Spektakularni 10223 Kingdoms Joust je očigledno prvi castle set posle Medieval Market Village-a namenjen kolekcionarima. Sadrži 9 minifigova, od kojih je najzanimljiviji novi Black Falcon vitez sa restilizovanim štitom i oklopom. Poslednji Black Falcon set izašao je davne 1988 godine, a najpoznatiji Black Falcon set (Black Falcon Fortress) je 2002. izdat ponovo u okviru serije Legends.

Kingdoms Joust je konstruisan tako da dva primerka ovog seta čine savršenu celinu. Videćemo da li će neko od nas moći sebi da priušti ovaj luksuz...












37
LEGO Setovi / Ninjago 2012 - 2021
« poslato: Decembar 18, 2011, 11:45:06:pre podne »
Jedna od najuspešnijih LEGO akcionih tema se nastavlja u 2012. godini, a tematika su... čudna vozila i zmije. Na neki čudan način Ninjago počinje da podseća na G.I.Joe, i to posle Serpentorovog preuzimanja vođstva nad Kobrom (ko razume, shvatiće).

Ove godine u Ninjago temi se pojavljuje veliki broj novih delova koji mogu biti korisni i onima koje Ninjago tematika inače ne zanima.

9440 Venomari Shrine


9441 Kai\'s Blade Cycle


9442 Jay\'s Storm Fighter


9443 Rattlecopter


9444 Cole\'s Tread Assault


9445 Fangpyre Truck Ambush


9446 Destiny\'s Bounty


9455 MDP 1


9456


9457

38
LEGO Setovi / Lord of the Rings 2012-2015, 2023 -
« poslato: Decembar 18, 2011, 10:09:04:pre podne »
Kao što ste (verovatno) čuli, od maja/juna 2012 počinju da izlaze novi licencirani setovi s tematikom Gospodara prstenova. Krajem godine nas čekaju i Hobit setovi (čiji će se izlazak poklapati s prvim delom filma).

Pošto je reč o licenciranim setovima, figurice će biti u boji kože (a ne žute).

Najvaljene su i Lego LOTR kolekcionarske minifigure. Nije jasno za sada da li će izlaziti paralelno s normalnim kolekcionarskim minifigurama ili će ih zameniti.

Evo preliminarnog spiska setova (sa EB):

9469   Gandalf Arrives
9470   Shelob Attacks   
9471   Uruk-hai Army   
9472   Attack on Weathertop   
9473   The Mines of Moria
9474   The Battle of Helm\'s Deep
9476   The Orc Forge

Moje viđenje setova:

9469 - Mali set - Gandalf i Frodo na zaprežnim kolima.
9470 - Mali set - Šeloba (slična paukovima iz Hari Poter setova), Frodo i Sem. Ulaz u pećinu
9471 - Srednji set - 4 Uruk-hai ratnika i neko vozilo (katapult, npr?), ekvivalent battle pack-ovima iz Star Wars setova
9472 - Srednji set - 2 utvare, Frodo + još jedan hobit, Strajder
9473 - Veliki set - cenim da će se sastojati iz 2-3 celine - ulaz sa kapijom i čuvarom, hodnik sa stubovima u kome napadaju goblini, Balinov grob sa trolom. Recimo Legolas, Gimli, neizbežni Frodo, trol, 2 goblina, 2 orka
9474 - Najveći set - verovatno kula, zidine, 2 vilenjaka, 2 rohanska ratnika, 2 rohanska konjanika, 6 orka. Deo zidina može da \"eksplodira.\" Možda čak i neki PF delovi.
9476 - Impuls - ork s oružjem

39
LEGO Setovi / Friends 2012 - 2019
« poslato: Decembar 17, 2011, 09:22:15:posle podne »
Nova godina, nova tema - LEGO za devojčice? Ova kontroverzna tema (proguglajte malo šta kažu feministi po internetu) je rezultat LEGO istraživanja gde je glavni zaključak bio da devojčice ne vole LEGO jer su minifigovi \"ružni.\" Za razliku od dečaka koji minifigove doživljavaju kao svoje \"armije\", devojčice se poistovećuju sa minifigovima, tj. vide ih kao neku vrstu avatara.

Dakle, dobijamo nešto što se zove ladyfig. Ladyfig je malo viši od minifiga i ima nešto realističnije lice i malo zaobljeno telo. Po meni, jedina pozitivna strana su nove frizure koje su srećom kompatibilne sa minifigovima.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=H54HKQdG5LE[/video]
[video]http://www.youtube.com/watch?v=jai3iyN43AI[/video]
[video]http://www.youtube.com/watch?v=gyQhCMowYBo[/video]

Ono što je zaista pozitivno kod ove nove teme je što će imati TONU kockica u bojama koje nisu standardne i uobičajene, kao i gomilu novih accessorija.

40
LEGO Setovi / City 2012
« poslato: Decembar 17, 2011, 08:41:03:posle podne »
Špekuliše se da bismo u drugoj polovini godine mogli  konačno da dobijemo novu bolnicu (prethodna je, po mom mišljenju, bila krš). U međuvremenu, evo preseka šta nas čeka u prvoj polovini godine.

Opet je tu neizbežna policija, ali makar nisu u pitanju gradski već seoski policajci u borbi protiv hillbilly kriminalaca:

4205 Off-Road Command Centre


4436 Patrol Car


4437 Police Pursuit


4438 Bandit\'s Hideout Cabin


4439 Heavy Duty Helicopter


4440 Forest Police Station


4441 Police Dog Van


Vatrogasci se ove godine bore protiv šumskih požara:

4208 4x4 Fire Truck


4209 Fire Plane


4427 Fire ATV


4430 Mobile Fire Command Centre


Početak nove bolničke teme?

4431 Ambulance


A evo i \"civilnih\" setova:

4206 Recycling Truck


4432 Garbage Truck


4433 Dirt Bike Transporter


4434 Tipper Truck


4435 Car and Camper

41
LEGO generalna diskusija / Mračno doba (dark ages)
« poslato: Decembar 13, 2011, 11:13:10:pre podne »
Mračno doba (dark ages) označava period od trenutka kada neki Lego ljubitelj prestane da se aktivno igra Legom do trenutka kada ponovo počne.

Kada ste vi ušli u Mračno doba, a kada iz njega izašli?

Ima li onih koji su Mračno doba skroz preskočili?

Mene je Lego prestao da zanima sa nekih 14 godina (dakle oko 1993), premda sam i dalje redovno gledao kataloge i pratio šta izlazi sve do početka 2000ih; tada sam bio užasno razočaran pravcem u kome je to sve krenulo da ide i nekoliko godina sam se totalno isključio iz Lego priče.

Tako je bilo sve dok nisam u Super Veru video set 7239, negde u zimu 2007 godine ako se dobro sećam. Nije bio baš jeftin (oko 2000 din, čini mi se), ali mi se toliko dopao dizajn da sam ga danima gledao svaki dan kada bih otišao u radnju. I na kraju sam prelomio i uzeo ga. Prijatno su me iznenadili novi delovi, stil gradnje, veličina vozila i tona detalja koje sam uvek obožavao. Drugim rečima, upecao sam se :)



Činjenica da je ovaj set ostao u proizvodnji daleko duže od svih ostalih City setova u poslednjih 6 godina govori sama za sebe :grin2:

Stranice: 1 2 [3]