Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Dardanel

Stranice: [1] 2
1
LEGO Setovi / LEGO Monkie Kid 2020 -
« poslato: Maj 15, 2020, 06:26:16:posle podne »
LEGO je objavio novu temu, inspirisanu Kineskim klasikom "Putovanje na zapad".

[30341] Monkie Kid's Delivery Bike - ?€ / ? delova




[80006] White Dragon Horse Bike - 29,99€ / 259 delova




[80007] Iron Bull Tank - 44,99€ / 430 delova




[80008] Monkie Kid’s Cloud Jet - 49,99€ / 529 delova




[80009] Pigsy’s Food Truck - 59,99€ / 832 delova




[80010] Demon Bull King - 79,99€ / 1051 delova




[80011] Red Son’s Inferno Truck - 99,99€ / 1111 delova




[80012] Monkey King Warrior Mech - 129,99€ / 1629 delova



[80013] Monkie Kid’s Team Secret HQ - 169,99€ / 1959 delova




Setovi su prilicno skupi, ali odnos cena/broj delova je sasvim ok. Nazalost, ako je verovati glasinama, setovi ce moci da se kupe iskljucivo u zvanicnim LEGO radnjama. Bice zanimljivo videti da li ce se setovi prodavati uzimajuci u obzir cenu, dostupnost i trenutnu situaciju u svetu.

2
LEGO klub Skockani / Vesti i obaveštenja
« poslato: Novembar 20, 2018, 08:39:50:pre podne »
Ova tema je namenjena za sve novosti vezane za klub ljubitelja LEGO kockica "Skockani".

3
LEGO van Srbije / Poseta LEGO House-u
« poslato: Oktobar 12, 2017, 08:42:26:posle podne »
Napomena: Ovaj tekst je obljavljen i na mom blogu i ovde je prenet u potpunosti.

Prošlog meseca imao sam priliku da posetim "LEGO House" pre nego što se zvanično otvorio. Naravno, sjajno sam se proveo, iako je sam događaj bio krajnje intenzivno iskustvo. Ceo događaj je bio ispunjen aktivnostima i stvarima za videti. “Galerija remek dela” (engl. Masterpiece Gallery) je bila ispunjena sjajnim kreacijama i drago mi je da sam imao priliku da ih vidim uživo. Sve aktivnosti koje sam isprobao radile su savršeno, iako LEGO House još uvek nije bio zvanično otvoren. Zapravo, veoma mi je drago da su radile i što sam uspeo da isprobam većinu. Iako su namenjene najmlađim ljubiteljima aktivnosti su bile veoma zabavne i odraslima. Moj apsolutni favorit je bila aktivnost u kojoj je potrebno napraviti ribu od LEGO kocki, skenirati je i "pustiti" u virtuelni akvarijum. Još samo kada bi iskoristili ovaj software da naprave automagični sorter kockica. Zamislite samo te mogućnosti, tu slobodu!

Nažalost, niti jedna od aktivnosti, odnosno sadržaja, u gornjim spratovima nije bila zasnovana na Ninjago-u. Međutim, tu i tamo je ipak bilo par skrivenih dragulja. Pokušaću da prenesem sve što sam video i iskusio u LEGO House-u, i, u svakom delu, da pokažem i opišem sve pojave Ninjago-a. Dakle, ukoliko čitate jer vas zanima isključivo LEGO House, ovaj tekst vas možda ostavi gladnim za još sadržaja, ali će svakako će vam dati generalnu ideju šta da očekujete. Ako vas zanima na koji način je Ninjago zastupljen - definitivno nastavite da čitate!


Promotivna grafika za LEGO House

Pre svega, ono što morate znati je činjenica da se svime u LEGO House-u upravlja preko narukvice koja se dobije nakon što se kupljena karta skenira na jednom od automatskih terminala koji se nalaze na ulazu. Narukvica upravlja vratima, aktivnostima. Svime. Takođe, preporučujem da skinete zvaničnu aplikaciju za LEGO House. Većina aktivnosti vam omogućuje da slikate svoje kreacije, a slike su jedino dostupne preko ove aplikacije. Nažalost, ovo nije nigde objašnjeno, ali se nadam da će biti u budućnosti.

Ulazak u LEGO House

Prvi prostor u koji se ulazi je zapravo veliki trg ispunjen klupama, LEGO skulpturama i ostalim stvarima koje se mogu pronaći i na običnim trgovima. Ovaj prostor takođe ima i 2 restorana i LEGO radnju. Radnja ima regularne, danske cene, međutim jedino u njoj se može kupiti ekskluzivni LEGO House Architecture set. Ogromno LEGO drvo, koje se sastoji od preko 6 miliona kockica, se, takođe, nalazi na trgu i dominira prostorom. A ja sam mislio da ja imam puno kockica…

Jednom kada ste upili sve oko sebe i osećate se spremni da nastavite to radite tako što se popnete stepenicama uz već pomenuto drvo. Dok se penjete primetićete da su grane drveta zapravo mini izložbe i imaju nekoliko setova izložene na njima. Ovo je sjajan dodatak drvetu jer čini da cela atmosfera više podseća na LEGO. Nekoliko različitih tema, poput City, Friends, Castle, Space i tako dalje, je iskorišteno da bi se granje ukrasilo. Nažalost nema niti Ninjago-a, niti licenciranih tema. Moja pretpostavka je da će se ovi eksponati vremenom menjati, pa i dalje postoji mogućnost da će se jednom pojaviti.

Galerija remek dela

Na kraju stepeništa se nalazi “Galerija remek dela” koja jednostavno oduzima dah. Glavna atrakcija, ovoga puta, bila su tri dinosaurusa koja zauzimaju centar sobe. Jedan je napravljen od duplo kockica, jedan od standardnih, “LEGO system” kockica, a poslednji od technic delova. Ovi modeli su zaista impresivni, pre svega zbog njihove veličine, ali i zbog tehnika koje su korišćene tokom gradnje. Nakon što ste završili sa slinjenjem, počinjete da primećujete i ostale kreacije koje se nalaze u sobi. Pobogu, zaista, svuda su oko vas! Svi zidovi imaju vitrine u kojima se nalaze modeli koje su napravili ljubitelji. Svi ovi modeli su vešto odrađeni i veoma inspirišući. Graditelji ovih kreacija su poreklom iz mnogo različitih država sveta, pa je ovo, ujedno, i jedinstvena prilika da se njihove kreacije vide na jednom mestu. Sve kreacije će biti redovno menjane, tako da će tokom svake posete uvek biti nešto novo da se vidi. Nažalost, kao što je to bio slučaj i sa drvetom, u ovoj sobi nema Ninjago modela, pa čak ni minifiga. Mislim stvarno.


Galerija remek dela

Zone LEGO House-a

“Galerija remek dela” je okružena prostorijama koje zaposleni u LEGO House-u nazivaju zonama. Postoje četiri zone – crvena, plava, zelena i žuta. U crvenoj zoni se mogu praviti razne stvari – iz čiste zabave, uz određene smernice. Plava zona se koncentrise na “kombinovanu igru” – preko virtualnog se utiče na fizički svet i obrnuto. Što se mene tiče, zelena zona je bila najzabavnija. U njoj se nalaze dodatne kreacije, sekcija za kreiranje minifigura kao i studio za izradu filmova sa ubrzanim snimkon (engl. stop motion). Poslednja zona je žuta zona, koju sam ja shvatio kao kombinaciju prethodne tri. Ona vam omogućava da izrazite svoju kreativnost i primenite je u različitim okruženjima. Ono što čini zone “boljim“ od drugih prostorija je činjenica da one zapravo sadrže nekoliko Ninjago stvari! Napokon.


Ninjago Movie bilbord u Zelenoj zoni


Zelena zona – nindže treniraju na planini

Zelena zona ima nekoliko kreacija koje se nalaze u vitrinama i imaju delove koje ukazuju na Ninjago ili samim izgledom ili Ninjago minifigurama. Međutim, centralni eksponati imaju nekoliko direktnijih referenci. Najočiglednija se nalazi u ogromnoj City diorami u vidu bilborda za Ninjago Movie. Pored toga, diorama sa preogromnom planinom u sebi krije nindže koje treniraju u izdvojenom delu na samoj planini. Sama scena se sastoji od Sensei Wu-a (varijanta iz TV serije) koji nadgleda novije minifigure, zasnovane na filmu. Zaista zanimljiva kombinacija za videti. Osim ovih, nisam video druge primere, nažalost.

Istorijska kolekcija

Poslednji deo LEGO House-a koji se može posetiti je istorijska kolekcija. Kako bi došli do istorijske sekcije potrebno je spustiti se do podruma. Ono što je čudno je da ovaj deo nije baš promovisan kao i ostali delovi te je lako preskočiti ga. Međutim, nikako ga ne treba propustiti, pa makar i zakasnili na avion! Definitivno se isplati jer prikazuje (metaforične) temelje zgrade u kojoj ste proveli nekoliko sati. A, kao što i samo ime kaže, zidovi ovog prostora su ispunjeni istorijom LEGO brenda prikazanom kroz tekst, video snimke i eksponate. Nisam imao priliku da ranije posetim neki LEGO muzej (pa čak ni LEGO Idea House) tako da je to bilo jedno veoma uzbudljivo i informativno iskustvo za mene. Ninjago je bitan deo LEGO istorije, te je, naravno, veoma istaknut ovde.


Mesto koje zauzima Ninjago u istoriji LEGO-a


Rani Ninjago koncepti

U sredini istorijske kolekcije se zapravo nalazi kolekcija setova koje je LEGO proizveo tokom godina. Naravno, ovo nije kompletna kolekcija, već samo mali, reprezentativni deo. Ninjago je prikazan u vitrinama za 2017u (godina u kojoj je izašao LEGO Movie) i u vitrinama za 2011u (godina kada se Ninjago pojavio u katalozima). Odličan i dobro promišljen izbor.


Ninjago setovi iz kolekcije za 2017u godinu


Ninjago setovi iz kolekcije za 2011u godinu

Kada se osećate spremni da napustite LEGO House samo se popnete do prizemlja. Nemojte da zaboravite da pokupite svoju unikatnu kombinaciju crvenih kocki, odnosno polybag sa crvenim kockama i karticu na kojoj je prikazana vaša kombinacija. S tim, poseta LEGO House-u je završena, ali uvek možete posetiti restorane i nešto pojesti ili kupiti nešto u LEGO radnji kao mali (ili veliki) suvenir.

Ukoliko želite da saznate više o LEGO House-u (i posebno o zonama koje sam šturo opisao) to možete uraditi na zvaničnom sajtu. Ukoliko želite da vidite još slika iz LEGO House-a bacite pogled na BrickSamurai Flickr galeriju.

4
LEGO reviews / 30609-1: Lloyd polybag
« poslato: Oktobar 09, 2017, 10:02:31:posle podne »
Napomena: Kao i prethodnu, ovu recenziju sam postavio na svom blog-u i ovde je prenešena uz minimalne izmene.

Lloyd se nalazi u centru priče LEGO Ninjago filma, pa zato i ima smisla da upravo on dobije najviše različitih minifigova. Jedan od tih minifigova je dostupan isključivo u formi polybag-a. Strogo govoreći, set 30609 nije dostupan za kupovinu, već se deli kao promotivni materijal u radnjama. Bilo kako bilo, BrickSamurai je uspeo da nabavi jedan i sada delimo utiske sa vama.

Pakovanje


Samo pakovanje je prilično standardno, barem što se tiče polybag-ova. Na prednjoj strani se nalazi slika Lloyd-a u akcionoj pozi, sa mačem u ruci. Zadnja strana prikazuje samo zaštitne znakove, informacije o proizvodnji i upozorenja.

Sadržaj


Sadržaj polybag-a ne krije nikakvo iznenađenje. Dobija se sama minifigura, aksesoari (kapuljača, mač) i instrukcije. Kao što je to slučaj i sa drugim polybag-ovima koji sadrže samo minifigure-e, ne dobijaju se rezervni delovi. Doduše, postoji jedna stvar koja me jeste iznenadila prilikom otvaranja polybag-a. Čim sam ga otvorio osetio sam jak miris "kineske plastike" koji nisam imao priliku da osetim u bilo kom drugom LEGO setu-polybag-u.

Uputstva


Uputstva su kratka i koncizna – štaviše, sadrže samo jedan korak. Međutim, standardne su veličine za polybag. Preostali prostor je ispunjen promotivnim slikama za Ninjago film. Sa jedne strane su prikazane sve nindže ispred Ninjago City-a, a Garmadon je prikazan kao konstantna pretnja gradu. Druga strana prikazuje Lloyd-a u šumi bambusa, kao i jedini korak uputstva.

Minifigura


Čim se figura sastavi, odmah postane jasno da nešto nije uredu. Lloyd-ova kosa je siva umesto plava! Čuo sam da se ovo može desiti sa kapuljačom koja dolazi u kolektibilnoj seriji minifigura, što je veoma razočaravajuće, pogotovo kada se uzme u obzir njihova cena. Nadam se da će barem neki od ovih zapravo imati plavu kosu.

Sada kada sam to izbacio iz sebe, mogu slobodno reći da obožavam kako me ova minifigura podseća na superheroje i smatram da je, zbog toga, odličan dodatak postojećim.

Torzo na sebi ima sjajan print koji prikazuje prelazak iz ležernog odela u gi zelenog nindže. Ovaj print je ekskluzivan i može se naći samo u ovom polybag-u. Ono što ovom torzu fali, po meni, je print sa zadnje strane. Definitvno ima prostora za njega i trebao je biti dodat.

Noge imaju isti print kao i minifigure iz 70607 - Ninjago City Chase i 70620 - Ninjago City setova. Print prikazuje Lloyd’ovu majcu koja je delimično upasana u njegove pantalone.

Glava takođe ima ekskluzivan print, ili bih barem tako rekao, ali postoji mogućnost da grešim. Print na glavi prikazuje ljutog/iznerviranog Lloyd-a. Pored ovog, Lloyd je prikazan is a drugim emocijama, tako da ga je moguće koristiti u kreacijama u zanimljivom spektru emocija. Nažalost, samo prednja strana glave ima print.

Aksesoari su ranije spomenuta kapuljača (sa kosom pogrešne boje) kao i mač. Mač nije ekskluzivan ovome polybag-u, već je dostupan i u nekoliko setova. S druge strane, kapuljača je dostupna još samo u kolektibilnoj seriji.

Opšte informacije

Ovo je druga Lloyd-ova minifigura koja dolazi u polybag-u. Prva je 30608 - Kendo Lloyd, koja se dobijala uz The LEGO Ninjago Movie video igru, ukoliko se kupila pre nego što je izašla, dok se ovaj polybag dobijao besplatno od 22og septembra, uz kupovine preko €50.

Još uvek nema informacija da li će se ovaj polybag moći kupovati direktno, ali ja smatram da hoće.

Krajnja ocena

Sve u svemu, ova minifigura odlično izgleda i veoma je jedinstvena, barem što se tiče Ninjago minifigura. Prelaz od srednjoškolca do superheroja je odrađen sjajno. Nadam se da će i ostatak nindži biti prikazan na sličan način.

Dobre strane
  • Minifigura podseća na superheroje
  • Napokon znamo identitet zelene nindže
  • Sjajan dodatak postojećim minifigurama
Loše strane
  • Intenzivan miris nove plastike
  • Pogrešna boja Lloyd-ove kose
  • Samo jedan print na glavi
Ovo je bila naša druga recenzija i nadam se da vam se svidela.

Kao i ranije, bio bih zahvalan na svim komentarima, mišljenjima, kritikama i/ili savetima.

5
LEGO reviews / 30379-1: Quake Mech
« poslato: Septembar 07, 2017, 01:20:32:posle podne »
Napomena: Ovu recenziju sam postavio na svom blog-u i ovde je prenešena u potpunosti jer pre svega želim da čujem vaše mišljenje i dobijem savete za sledeću. Hvala unapred!

Moram takođe da iskoristim ovu priliku i zahvalim se (ponovo) i Igiju i Zidanu koji su mi već dali odlične savete koje ću svakako primeniti na sledećoj recenziji.

„The Quake Mech” set još uvek nije zvanično objavljen ali možemo da naslutimo kako će izgledati na osnovu slika iz Ninjago Movie „Pravljenje filma“ knjige. Međutim, umanjena verzija je već dostupna u obliku polybag-a:


Sam model je očekivane veličine za polybag i odlično je napravljen. Jedina stvar koja mi se na njemu ne sviđa je činjenica da je točak napravljen od kockica. Pretpostavljam da je to bio jedini način na koji su uspeli da naprave da robot stoji. Nadam se da će set, kada izađe, imati pravi točak, pa makar imao dodatne delove za podršku, kako bi stojao.

Ruke zaista imaju puno slobode i mogu da se postavljaju u razne položaje. Ramena su, doduše, malo nestabilna, ali sjajno napravljena za tu skalu. Ruke su veće od samog tela i daju celom robotu glomazniji izgled.

Kao što sam ranije napomenuo točak je napravljen od kockica i – ravan na dnu. Ruke droida nisu spojne sa točkom i služe jedino da poboljšaju izgled. Sam točak je zapravo spojen sa ostatkom tela uz pomoć 1x1 providnog cilindra (engl. 1x1 round trans) kroz koga prolazi crna šipkica.

Robot izgleda odlično i sa zadnje strane, međutim sa te strane ima manje detalja. Doduše, sa zadnje strane ima prostora da se doda još delova, tako da se može i unaprediti – samo je potrebno malo mašte i kreativnosti.

Moram priznati da sam veoma impresioniran ovim modelom. Štaviše, toliko sam impresioniran njime da sam odmah kupio 2 – jedan za moju kolekciju i jedan kako bi mi bio ukras za sto, na kome inače čuvam suvenire sa putovanja.

Ovo je moja prva recenzija ikada i nadam se da vam se svidela. Da li postoji bilo šta što bi voleli da je bilo prikazano a nije? Ukoliko imate bilo kakve druge komentare, kritike i/ili savete, nadam se da ćete ih podeliti. Na taj način recenzije će biti bolje i lakše će se uživati u njima.

6
Kupovina / Heroica - drustvena igra
« poslato: Jun 06, 2017, 10:34:42:pre podne »
Kupujem sve setove iz LEGO-ve 'Heroica' serije:

Heroica - Castle Fortaan (3860-1)
Heroica - Caverns of Nathuz (3859-1)
Heroica - Draida Bay (3857-1)
Heroica - Ganrash (30170-1)
Heroica - Ilrion (3874-1)
Heroica - Waldurk Forest (3858-1)
Heroica - Playing Cards (4648950)

Ove, ali i druge setove koji me zanimaju mozete pronaci na:

http://skockani.com/berza/user.php?id=2297&view=buying&tab=sets

7
LEGO Setovi / LEGO Boost
« poslato: Januar 04, 2017, 09:55:23:pre podne »
LEGO izbacuje novu seriju programabilnih robota - LEGO Boost, koja je namenjena kao uvod u, a ne kao zamena za Mindstorms. Najavljena cena je $159.99, sto je pristupacnije od Mindstorms-a, a set izlazi u drugoj polovini ove godine.



Evo i copy-pasta-e sa Brick Fan-a koji objasnjava od cega se sastoji sam set:

Citat
The set will have three Boost bricks in addition to 840 LEGO elements. The core unit is called the Move Hub which has a six-axis tilt sensor, two input and output ports, a power button and a light that changes color which was teased before. Powered by six AAA batteries, the other Boost bricks also have a combination color and distance sensor as well as an interactive motor which includes a tachometer.

The set also has instructions for five other models including Vernie the Robot, Frankie the Cat, the Guitar 4000, the Multi-Tool Rover 4, and an Autobuilder. To make the whole system work, there’s also a companion LEGO Boost app for you to download. The app is actually required as it has all the building instructions for the models as well as the programming.

Citajuci malo clanke po netu dosao sam do zakljucka da je barem deo funkcionalnost, odnosno sposobnosti, "pametne" kocke dolazi od pametnog uredjaja koji njome upravlja, i da ne postoji mogucnost programiranja mimo te aplikacije. Nadajmo se da ce vreme pokazati da nisam u pravu!

Ukoliko nekoga zanima, in-depth review je dostupan ovde.

8
Kupovina / LEGO Berza
« poslato: Novembar 03, 2016, 09:34:02:pre podne »
Pozdrav svima,

Čast mi je da vam predstavim rezultat našeg rada u prethodnih par meseci - LEGO Berzu.

Pre nego što objasnim šta je LEGO Berza i na koji način, samo par napomena:

  • U pitanju je alpha verzija, te iz tog razloga neki delovi mogu biti nepotpuni ili potpuno nedostupni. Nadalje, neki delovi možda budu izbačeni i ne budu dostupni u finalnoj verziji.
  • Prodaja preko Berze se odvija isključivo dogovorom između članova foruma, odnosno Berze, i LEGO klub "Skockani" ne snosi nikakvu odgovornost za eventualne neregularnosti.

Dakle, LEGO Berza je web aplikacija namenjena razmeni, prodaji, odnosno kupovini LEGO setova, delova i minifigura.

Kratko uputstvo za upotrebu:

  • Kako bi pristupili Berzi morate biti ulogovani na forum.
  • Ukoliko želite da ponudite nešto za prodaju to radite klikom na "Ponudi predmet" link koji se nalazi u zaglavlju.
    • Prilikom unosa oznake unesite standardnu oznaku seta, a zatim na kraj dodajte "-1". Dakle, ukoliko je oznaka seta "70810" unesite "70810-1". Prave oznake svih setova, delova, minifigura mogu se pronaći na sajtovima poput brickset.com, bricklink.com i sličnim.
    • Pre postavljanja na berzu sve slike moraju dodati na neki servis za deljenje slika, poput imgur-a, tinypic-a i sl.
  • Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu nekog predmeta to možete da izrazite klikom na "Traži predmet" link koji se nalazi u zaglavlju.
  • Ukoliko želite da pretražite Berzu to radite klikom na "Pretraži" link u zaglavlju.

Pristup berzi se vrši preko sledećeg URL-a:

http://skockani.com/berza/

Ukoliko imate bilo kakve zamerke i/ili sugestije slobodno ih ovde napišite, a mi ćemo se potruditi da ih razmotrimo u najkraćem mogućem roku.

9
Prodaja / LEGO Berza
« poslato: Novembar 03, 2016, 09:33:41:pre podne »
Pozdrav svima,

Čast mi je da vam predstavim rezultat našeg rada u prethodnih par meseci - LEGO Berzu.

Pre nego što objasnim šta je LEGO Berza i na koji način, samo par napomena:

  • U pitanju je alpha verzija, te iz tog razloga neki delovi mogu biti nepotpuni ili potpuno nedostupni. Nadalje, neki delovi možda budu izbačeni i ne budu dostupni u finalnoj verziji.
  • Prodaja preko Berze se odvija isključivo dogovorom između članova foruma, odnosno Berze, i LEGO klub "Skockani" ne snosi nikakvu odgovornost za eventualne neregularnosti.

Dakle, LEGO Berza je web aplikacija namenjena razmeni, prodaji, odnosno kupovini LEGO setova, delova i minifigura.

Kratko uputstvo za upotrebu:

  • Kako bi pristupili Berzi morate biti ulogovani na forum.
  • Ukoliko želite da ponudite nešto za prodaju to radite klikom na "Ponudi predmet" link koji se nalazi u zaglavlju.
    • Prilikom unosa oznake unesite standardnu oznaku seta, a zatim na kraj dodajte "-1". Dakle, ukoliko je oznaka seta "70810" unesite "70810-1". Prave oznake svih setova, delova, minifigura mogu se pronaći na sajtovima poput brickset.com, bricklink.com i sličnim.
    • Pre postavljanja na berzu sve slike moraju dodati na neki servis za deljenje slika, poput imgur-a, tinypic-a i sl.
  • Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu nekog predmeta to možete da izrazite klikom na "Traži predmet" link koji se nalazi u zaglavlju.
  • Ukoliko želite da pretražite Berzu to radite klikom na "Pretraži" link u zaglavlju.

Pristup berzi se vrši preko sledećeg URL-a:

http://skockani.com/berza/

Ukoliko imate bilo kakve zamerke i/ili sugestije slobodno ih ovde napišite, a mi ćemo se potruditi da ih razmotrimo u najkraćem mogućem roku.

10
Ostalo / LEGO Berza
« poslato: Septembar 14, 2016, 03:25:31:posle podne »
Pozdrav svima,

Čast mi je da vam predstavim rezultat našeg rada u prethodnih par meseci - LEGO Berzu.

Pre nego što objasnim šta je LEGO Berza i na koji način, samo par napomena:

  • U pitanju je alpha verzija, te iz tog razloga neki delovi mogu biti nepotpuni ili potpuno nedostupni. Nadalje, neki delovi možda budu izbačeni i ne budu dostupni u finalnoj verziji.
  • Prodaja preko Berze se odvija isključivo dogovorom između članova foruma, odnosno Berze, i LEGO klub "Skockani" ne snosi nikakvu odgovornost za eventualne neregularnosti.

Dakle, LEGO Berza je web aplikacija namenjena razmeni, prodaji, odnosno kupovini LEGO setova, delova i minifigura.

Kratko uputstvo za upotrebu:

  • Kako bi pristupili Berzi morate biti ulogovani na forum.
  • Ukoliko želite da ponudite nešto za prodaju to radite klikom na "Ponudi predmet" link koji se nalazi u zaglavlju.
    • Prilikom unosa oznake unesite standardnu oznaku seta, a zatim na kraj dodajte "-1". Dakle, ukoliko je oznaka seta "70810" unesite "70810-1". Prave oznake svih setova, delova, minifigura mogu se pronaći na sajtovima poput brickset.com, bricklink.com i sličnim.
    • Pre postavljanja na berzu sve slike moraju dodati na neki servis za deljenje slika, poput imgur-a, tinypic-a i sl.
  • Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu nekog predmeta to možete da izrazite klikom na "Traži predmet" link koji se nalazi u zaglavlju.
  • Ukoliko želite da pretražite Berzu to radite klikom na "Pretraži" link u zaglavlju.

Pristup berzi se vrši preko sledećeg URL-a:

http://skockani.com/berza/

Ukoliko imate bilo kakve zamerke i/ili sugestije slobodno ih ovde napišite, a mi ćemo se potruditi da ih razmotrimo u najkraćem mogućem roku.

11
Kupovina / Dardanel kupuje
« poslato: Mart 31, 2016, 11:34:49:pre podne »
Buduci da stalno nesto novo zelim mislim da mi treba poseban thread :D

Elem, trenutno trazim:

http://skockani.com/berza/user.php?id=2297&view=buying

Bitno mi je jedino da su setovi kompletni i u dobrom stanju, nebitno da li su novi ili polovni : )

12
Kupovina / Kupujem Atlantis i Monster Fighters setove
« poslato: Februar 23, 2016, 11:40:34:pre podne »
Mislim da sve stoji u naslovu, ponude na pp : )

13
Ostalo ostalo / Put u Japan
« poslato: Decembar 16, 2015, 08:37:17:posle podne »
Iz raznih razloga dobio sam besplatno putovanje u Japan (nazalost samo avionska karta). Pa me zanima da li je neko odavde posetio zemlju izlazeceg sunca : )

Pre svega me interesuje kako da prodjem sto jeftinije sto se tice smestaja, koji je kako vidim prilicno skup. I pitanje za prevoz, da li da uzmem(o) samo za gradski za Tokyo ili je ok da uzmemo samo za brzi voz, ili su oba potrebna? Takodje me zanima sta sve valja pogledati (definitivno idem u Legoland Tokyo, ali svi ostali predlozi su dobrodosli :D).

Hvala na odgovorima : )

14
LEGO generalna diskusija / Prenos Lega avionom
« poslato: Septembar 16, 2015, 07:30:07:posle podne »
Uzeo sam par setova ovde u Holandiji i sada treba da ih odnesem do Srbije avionom... Ima li iko iskustva sa tim? Da li je bolje da ostavim u kutijama ili u kese? Ako ponesem i kutije hoce se skvasiti?

15
Kupovina / Potrebni delovi za kupovinu/zajam
« poslato: April 12, 2015, 10:48:14:pre podne »
Pozdrav!

Hteo bih da kupim sledece delove:







(2 x Pearl Dark Grey ili 1 x Flat Silver)

(4 x reddish brown ili 6 x dark bluish gray)

(2x dark brown)

Stranice: [1] 2