\"Prva tura\"? Nisam nikad cuo za tako nesto
Koliko znam, postoje samo: 1. prototip seta (koji ostaje u granicama dizajn studija i kompanije i koji se eventualno izlaze na ponekom sajmu)2. i finalni, serijski proizveden set namenjen prodaji...E da, u pravu si bio za region, fotke sam nasao na jednom ruskom forumu
hej, nije tako
razliciti regioni dobijaju od razlicitih fabrika, zato su neki setovi slabijeg kvaliteta u odredjenim zemljama
ili na primer: ako se secas \"Dwarf\'s Mine\" seta, USA je dobijala normalnu verziju, a EU i okolina verziju gde su slemovi od orki bili slemovi od Vladekovih vojnika - iste boje - dva ista seta, u isto vreme prodava, sa dve potpuno razlicite kockice
(ili je bilo obrnuto, EU je imala kako treba, a USA ne, sad se vise ne secam). U drugoj turi izjednacilo se.
Takodje, cak i kad dolazi iz iste fabrike serije umeju da se razlikuju, tipa, kupis danas set, pa za mesec dana opet, kada popune sa novim, i vidis razliku
Mene novi setovi, sa sve brojnijim specijalizovanim delovima umesto kockica, podsećaju sve više na Playmobil igračke, a sve manje na Lego
inace, setove i ne gledam, kupujem ih samo zbog minifigurina
))))))