Autor Tema: Bulk 2011/2012  (Pročitano 5080 puta)

TechnicKing

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2.641
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #15 poslato: Jun 04, 2012, 06:22:14:posle podne »
A mi mladi sto ucimo skolu kako mi da nabavimo pare.Inace jel zna neko kako da zaradim malo love preko leta za lego jer mi glupo stalno roditeljima po dzepu mislim ono ne rastu pare na drvetu pa jos i samo na lego da daju.
Oni koji misle da je avantura opasna,neka pokusaju sa rutinom:ona ubija mnogo brze.:)

If you’re not willing to risk, you cannot grow.
If you cannot grow, you cannot be your best.
If you cannot be your best, you cannot be happy.
If you cannot be happy, what else is there?

Jos jedan moj ajde recimo hobi:
http://mojepricebytechnicking.blogspot.com/

Yanakin

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 1.109
    • Pogledaj profil
Re: Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #16 poslato: Jun 04, 2012, 09:18:03:posle podne »
i sta cete sad sa time? tajna ili...?
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog."

dr.zli

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 3.539
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #17 poslato: Jun 04, 2012, 09:58:05:posle podne »
ja predlazem da spalimo deo kocki kao zrtvu starim bogovima ili Yog Sotothu, glasam za travu i lisce, ionako imamo oko 3 tone istih...

:kiss:
A Lion doesn't concern itself with the opinions of sheep

“In the beginning of a change, the Patriot is a scarce man, Brave, Hated, and Scorned. When his cause succeeds however,the timid join him, For then it costs nothing to be a Patriot.”

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #18 poslato: Jun 04, 2012, 11:35:24:posle podne »
nemoj da gresis dusu, trave i zelenila NIKAD ne moze da bude previse kad su lego kockice u pitanju :)

ikad! :)

kad smo kod toga, ni trans round plate-ova, ali to je neka druga pricha...

Yanakin

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 1.109
    • Pogledaj profil
Odg: Re: Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #19 poslato: Jun 05, 2012, 06:05:49:pre podne »
da spalimo nekog mladjeg clana foruma, ljudi su nekad tvrdili da to funkcionishe :devil2:
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog."

dr.zli

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 3.539
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #20 poslato: Jun 05, 2012, 06:53:48:pre podne »
ZALGO trazi Yanakina!

T̉̆͌̂o̚ ̓ͪͨ͐̈́͒i̿͆ͦ̓͂ǹṽ̐̏̊͆o̊ͧ͊̈̂ke̒ͬ ̎ͦ͊ͭͫt͒̑ͮ̎hͥeͤ ̅ͨ̃͋̇ḣ̆̿i͗̏ve̒̒͌̇-ͦ̓̓ͬm̽̆̄ͫ̀ḯǹ͑̂͗ͫdͭ̎ͭ̈́̿ ̈́ŕͣ̈̑ȅ͑͛ͮͯͨp͐̃ͨ̔ͭͯrê̊ͦ͋̈ͫs̈ė̔ͬ͊nt̑ͦͦiͮ̓̄n͗ͣͧ̅ͤg̓͑̋͑͌̈ͥ ͑ͩͬ͆̆͆c̐hͭ̀a̚os͑.̎́̓̏̅ͫ
̄Iǹv̌oͤͧkͨ͌ͦí̊̽n͆ġ̃̑́͐ ͒̅ͭ̄tͨͥ̽h̄̅ͥe ̑ͩ͂͒̚f͛̓̔ͥͭ̿è̈̀̽̀͑ͦeͩ͒̓̔ͩ̑ͭl͊i͗̍ͨͣ̾n͂͂͆̈́ͫ͆g͊̇ͫ ̈́ͦ̈of͆̽́͌͒ ̅̔ͣ̑c͌ͦ̿̃̏̚h͒ͭ͛aͯͮo̓̈ͫs̔ͦ̐ͧ͊̍͌.
̐̊́̅̿̿Ẁ̑̇̆ỉͦt̏ͮ͆hͭ͆̈́̀̅ ͪ̓̿ͨo̒͋ͨͯ̿ǘ͆̾̑̚t̅ͨ͆̋̉̂ͦ oͨ̀ͣ̽͗rͫ̓d̃̒̓ẽ̂̊̀̔ͭͩrͦͥͮͥ̀͆.
̽͌͛Tͫhͦͪ̇̂ͣ͊è̀ͧ͒͗ ͑̾̈́͐̈ͭN̄ͥ͂́͂e͗͆̊ͤͤ̂͊z̑ͦ͊pe̎̀̎̂r̀̓ͥ̄̽di̍̅àn̉͂̄́ ̒̅̽ͧ͒ͦh̔i̓̊̾͂ͬ̚v̒͂e̒̒̐ͥ͆̓̚-͂̇͑ͩ͌mͩ̆̓̏̊ͩin̓ͤͥ̽̾ͣd͐ͮ͊̆ͧ ͧͩ͋͊̃̿̚of͂̐ ͬ͂̈́̑̂̒c͛ͤhͣàͮ̅͒ͯͫͪȏs͌̒ͥͩ.̿̒ ̈̈́̽Zͩa͛̆̽̏͐l̾g͑oͪͤ̉̽̓.͊ͥͨ͊ͦ ̔̽̚
̊Hͥ̅ͫ͐̉͊̆e̐ͦ̄͋͛ ͧ̀̎ͩẇ̓̑̑ho͋̈́ͦ ͬͮ̾̏̽̓W̊͐͆a̓̂͒̾͌̋i̇́ẗ̿̚s͑ͭ ͯͮB̑̔̀̿ͫͫ͌eͬ̊ͥh̐͌̍͂ͮ̎̀i͒̇̍n̓͛̄͒͊̓͑dͩ̆ ͨ͊Tͣh̓e ͧͦ̌Ẇ̑a͐̓̋ͥ̒ͪlͮ̋l͗̓.
Z͊̚AL̿̆͗͗͗̔ͧG̏O̿͋̉͌ͤ̎ͦ!͂ͤͣ͌̚
A Lion doesn't concern itself with the opinions of sheep

“In the beginning of a change, the Patriot is a scarce man, Brave, Hated, and Scorned. When his cause succeeds however,the timid join him, For then it costs nothing to be a Patriot.”

Dzoni

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2.003
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Re: Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #21 poslato: Jun 05, 2012, 10:27:57:pre podne »
Hvala na odgovorima. Znao sam da stedite za lego i da morate imati iole pristojne plate da bi priustili ovaj hobi, nego sam mislio da imate neki zajednicki fond Skockanih za ovakve kupovine.

Djapeto

  • Gost
Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #22 poslato: Jun 05, 2012, 11:26:21:pre podne »
Не знам за друге али ја кад сам био мали била је једна тета и она је причала како је њен син носио гајбе и за доручак јео једну кифлу уместо две и после купио виле и отворио забавни парк и свашта нешто. Та тета је сад на продуженом одмору у иностранству а овде се прича наставља и даље се зарадђују милиони ношењем гајби и доручковањем једне кифле. :grin2: :cry: :sad: :karate:

Шалу или кошмар, и једно и друго је тачно, на страну, питање ти је на месу и у смислу стандрада који је код нас не 0 него у дебелом минусу. Деца немају ни основне ствари као што су квалитетна храна и одећа како онда причати о играчкама. Студенти сваки динар троше на прескупе школарине, 99.99 % сваки динар утроши у школовање , постоји наравно и 0.01% студената који као у нормалним развијеним земљама у могућности да потроше 10х више од мене на лего годишње иако ја имам факс и радим и немам породицу, на жалост ретки су такви јер овде средња класа више и не постоји.

Пишем ово да не испадне да смо ми нека секта, додуше имамо једног секташа :grin2: , препаметних богатуна који штеде носајући гајбе. Пре свега за све је то хоби а не посао и ту смо једнио због велике љубави према лего коцкама.
Ја сам овде непуних годину дана, упознао сам све прво на форуму па сам се учланио, и јако ми је драго због тога јер је стварно добра екипа, наравно сви смо ми различити тако да са некима имам скроз супротне погледе на свет, али људи су прави што су недавно и показали хумантираном изложбом која је прикупила довољно новца за малог Косту, стварно имају велко срце!!!
Свако је наручио према свом стандарду, највећа поруџбина је 10 пута већа од најмање а она је испод вредности просечног лего сета. Сви смо поручили па ту има подоста ствари. Готово сви, можда чак и сви нисам сигуран, чланови имају и факс и среће да овде где је на жалост јако тешко наћи посао раде, неки имају среће али су и одабрали право занимање и моного радили да буду можда део непостојеће средње класе која је у ствари и показатељ богатства и доброг стандарда једног друштава као што је то на западу на пример.

Што се тиче заједничког фонда, то је у плану ако и у свим АФОЛ-има развијених земља, за сада баш сваки динар и за пут и за сваку коцку сами плаћамо. То је посао, пуно плоча и коцкица, радиш диораму, клуб ти пошаље колико ти треба, наместиш за изложбу, после расклопиш и вартиш, и за нови мос опет тражиш. Надам се да ће зајендички фонд за коцке кренути што пре јер мој стандард је део већинског а он се може описати као преживљавање.

Што се тиче излизане приче лего луксуз ко може нек изволи, чему прича о стандарду и заједничком фонду и плаћању трошкова пута, па то и не стоји. Сама Лего компаније се труди да оне који се покажу кроз организовање клуба и изложби награди кроз неке попусте и погодности.

На жалост ми имамо нестандард али на срећу лепота лега је и у томе да свако може да ужива у њему без обзира на стандард, креације могу бити од 10 коцкица до 10.000.000 коцкица.

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #23 poslato: Jun 05, 2012, 02:05:52:posle podne »
samo jos da dodam da sam 99% siguran da ako ocistis ovu godinu i upises sledecu, prelazis na finansiranje iz budzeta; ako studiras negde van svog rodnog grada, u tom slucaju dobijas i sobu, takodje svi redovni studenti dobijaju i klopu u menzi koja je SJAJNA, veruj mi, iz ugla nekog ko sam sebi kuva (samo kad je nateran puskom:)

elem, biti student uopste nije skupo - skupo je biti los student, ili student na privatnom fakultetu.
Dobri studenti ne moraju da prodju skupo; cak su i knjige relativno jeftinije nego u svetu, a svi znamo da ucimo iz fotokopija i iz kopiranih skripti, i to sasvim prolazi, a retko koji profan zahteva da bas kupis original.

Prijave ispita su takodje besplatne, dok ne padnes odredjen broj puta i sl, a sada, sa uvodjenjem Bolonjske deklaracije, studiranje je pesma u odnosu na to kakva je bila pre deset godina (VERUJ MI:)

Tako da, eto saveta za mlade nade, ucite osnovnu i sredjnu skolu sto bolje, da bi imali sto bolji prosek i upisali faks medju redovne, imacete mnogo vise para za lego ;)

A kada jednom dodjete do para, samo pametno i lagano: ako si kolekcionar, prati bricklink i ebay; i pitaj bnasty-ja za savete kako obogatiti kolekciju; ako si graditelj, prati temu \"narucivanje na bricklinku TAKE 2\" tamo ima bas puno saveta o tome kako kupovati kockice jeftino, prati bricklink i eventualno se uclani u neki od lugova i doprinesi, i onda ucestvuj u lug-bulku. U procesu sam organizovanja mreze za PaB-ove u USA, i jedino sto me koci je sto nemam para za sve sto bih zeleo :)

I polako, svaki mesec po 50e i za godinu dana imaces vise kockica negosto je na tom stolu (bah, manje vise heh:), Ceo onaj moj dvorac sa Kostine izlozbe bio je jeftiniji od pojedinacnih setova koji su bili izlozeni - to su potpuno dostizne stvari za svakog ko ima zelju [strike]da se igra[/strike] da gradi i stvara sa lego kockicama :)

Djapeto

  • Gost
Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #24 poslato: Jun 05, 2012, 02:29:37:posle podne »
Сад да не ширимо причу Ангели, нисам хтео да причу пренесем на паметовање како са мало пара направити чудо, јер и сам то нисам урадио, и како ко је како ти кажеш лош сутдент нема права да се жали.

Све је лепо што си написао али просечна плата неког ко ради у фабрици је 20.000 дин и обично не раде оба родитеља а финансирају студента, па био и како ти кажеш добар, тешко да било шта могу да му приуште мимо цене карте до града, хране у мензи, пријаве и нешто гардеробе. У сваком случају сви такви који буду читали ово и наравно њихова деца студенти ће искористити твоје добре савете око уштеде пара.

И још нешто намерно сам помињао и фактор среће, јер не желим да у држави где се скоро сви послови добијају на основу партијске књижице, мита и рођачке или племенске везе неком држим предавања о томе како сам ја успешан и вреднији од неког ко је био и супер студент а није нашао посао јер је то код нас чест случај, не бих сад о негативној конкуренцији у нашем друштву, и где је награда квалитета не нешто што је нормално него улази на жалост у домен среће.

Sammael

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 4.295
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #25 poslato: Jun 05, 2012, 02:36:58:posle podne »
Majku mu... kako smo od VESELE TEME O BULKU došli do socio-političkog komentara? Aman, nije tome ovde mesto...

Yanakin

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 1.109
    • Pogledaj profil
Re: Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #26 poslato: Jun 05, 2012, 06:15:21:posle podne »
da, hajde da vidimo koga/sta da spalimo! :laugh:
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog."

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #27 poslato: Jun 05, 2012, 06:25:17:posle podne »
aman :)
poenta moje price je: deco, ucite skolu da bi imali vise lego kockica :kiss:

Edit: za spaljivanje oni zeleni ramovi od biljke, oni jedini ne mogu ni za sta da se koriste :)

Drugi edit: jok ne mogu, vidite ovo:

spalite zip kesice?:)

Djapeto

  • Gost
Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #28 poslato: Jun 05, 2012, 06:45:16:posle podne »
То да деца уче да би имали више за лего је прави савет, подржавам!

Ова пузавица што иде кроз лишће, јел то лего део?

Ја бих више да бацимо неко неко месо на ватру и залијемо пивом! :grin2: Имамо више него добар разлог за то!

Yanakin

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 1.109
    • Pogledaj profil
Re: Odg: Bulk 2011/2012
« Odgovor #29 poslato: Jun 05, 2012, 06:46:34:posle podne »
pa ovo izgleda ukusno!
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog."