Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Miroslav

Stranice: [1]
1
Prodaja / Kutak za prodajni trenutak
« poslato: Novembar 19, 2014, 11:19:44:posle podne »
Trenutno ništa..

2
Predstavljanja / Povratak kreativnosti
« poslato: Novembar 18, 2011, 09:58:53:posle podne »
Prvo veliki pozdrav svima, moram priznati da sam poprilicno iznenadjen postojanjem jednog ovako impozantnog udruzenja anonimnih legoholicara. :shy:
Zovem se Miroslav, iz Beograda, 25 godina, i ovde sam se pojavio preko Mirketza, najboljeg druga i vernog saborca u lego svetu.

Secam se mog prvog susreta sa lego kockama, medju starim igrackama mog ujaka. Naleteo sam tada na i katalog iz te 1978. godine.
Za mene je to bio u potpunosti jedan novi svet i secam se svog kukanja tih godina da mi donesu nesto od tih kockica. Elem, kukanje urodilo plodom tako da sam negde oko 1990. godine iz Nemacke dobio svoje prve dve kutijice.

I to je bilo to, ljubav je rodjena. :love:

Kroz godine se kolekcija uvecavala, setao sam iz serije u seriju, kao jedno pravo dete. Da li je svemirac, ronilac, gusar ili obican policajac, nije mi toliko bilo bitno. Mada, kada se sada sagleda sve sakupljeno, definitivno sam imao favorite. Pirati i zamkovi kroz ceo period odrastanja, kasnije uz kaubojce i istrazivace, dve meni vecito zanimljive tematike. No, kada bi bilo sta od serija dosadilo uvek bih se vratio piratima, koji su za mene definitivni broj 1.
I dalje ne mogu da prezalim sto nemam Barakudu, u vreme kada sam postao svestan lego sveta ona je nestala sa trzista, a kasniji brodovi me i nisu toliko intrigirali. Da ne gresim dusu, nabavio sam kasnije Beard Runnera i Armadu, dva veoma lepa broda, ali su me razocarali sa tim nekim rusenjem jarbola i slicnim cudima. To je bre moj brod, sta ima on da se rusi koj\' djavo? :karate:

Srecom i njih sam redovno prepravljao i pravio nove brodove, malo vise po mom ukusu. Tu mozda lezi i razlog moje ljubavi prema lego kockama. Nepresusna mogucnost ideja i realizacija istih.
Izigrao bih se sa kupljenim kockicama, u zavisnosti od njihove lepote i moje zainteresovanosti opstale bi odredjen broj meseci u originalnoj verziji, ali zatim bi usledilo rusenje i pravljenje neceg sto samo meni moze da padne na pamet. Zato su mi sada sve prezivele kocke na gomili, bez reda i smisla, pa je dosta nepregledno za bilo kakvo sklapanje po originalnim uputstvima, a nista bolje ni prema onim iz moje glave.

Masta je cinila svasta, pa smo tako u jednom trenutku \'izmislili\' lego fudbal, interno takmicenje izmedju nekoliko drugara. Napravili nasa pravila, lige, klubove i tako prezivljavali jedan nezgodan period tokom bombardovanja. Upali se sveca, skupimo se na gomilu i udaraj izrezbarenu gumicu za brisanje. :beaten: Secamo se naseg iznenadjenja kada se par godina kasnije pojavila oficijalna lego verzija fudbala, ali mi se nikad nije svidela ideja da to treba da bude na federe.

Poslednja dva dana se \'igram\' i to u pravom smislu te reci, pravim opet neke gusarske brodove po sopstvenoj zelji, pa se zaigram i zaginem do kasno u noc bez obzira na sutrasnji posao.. ali brate, ne da me je to opustilo, nego nemam reci kojima bih opisao taj osecaj. Sve danasnje muke, problemi i stresovi da nestanu dok spojis kocku sa kockom, neverovatno!

Brod k\'o brod nije nista spektakularno, ali mi je potrebno nesto da se vratim u formu. Izgubio sam iz glave sve mogucnosti za sklapanje, delove koji postoje, one koje posedujem jos uvek.. No, trenira se i skupljaju se pare za navedeni trio brodova: Imperial Flagship, Queen Anne\'s Revenge i Black Pearl. Prvi brod koji je dominantan svojom velicinom i ostali koji su mi vizuelno prelepi, crvena jedra na Kraljici i sa tako mracnom jednobojnoscu neverovatno lepa Perla.

Eto, malo sam otvorio dusu, verovatno je nepregledno, ali negde mora da se pocne. Prva kocka je uvek najpipavija, ostale se same lepe za prste. :wink2:

Stranice: [1]