Autor Tema: 4184 The Black Pearl  (Pročitano 825 puta)

hadesmsc

  • Član kluba (redovni)
  • Jr. Member
  • *
  • Poruke: 72
  • Pol: Muškarac
  • LEGO sam!
    • Pogledaj profil
    • aleksmaks.com
4184 The Black Pearl
« poslato: Decembar 24, 2014, 02:32:14:posle podne »
Tema: Pirates of the Carribean
Godina: 2011
Broj delova: 804
Broj minifigura: 6
Cena: $99.99, £84.99, €99.99
Opis: Šta reći? Set koji je za svakog ljubitelja franšize obavezan.
Brod sam po sebi je ok, sjajni detalji crnih kockica ali moglo je i dosta bolje. Očigledno je da brod nisu pravili po prvom filmu jer bi u tom slučaju jedra bila pocepana, poderana, pohabana. Mogao je i bolje da se uradi zadnji deo gde imamo tri fenjera, prilično je smanjen broj detalja i broj prozora u poređenju sa filmom. Kabina je dobro odrađena sa mogućnošću pogleda u nju sa 4 strane. Detalje na stolu, flaša, mapa i kartograf. Stolica se na zubiće pomera pod uglom. Figurica na prednjem delu broda je dobra. Ne previše detalja unutar samog broda. Zastava fantastična. Opet sjana kutija i sjajan ogroman poster.
Minifigurice: Davy Jones, Macus, Bootstrap Bill neviđene, uz Hadrasa iz "The Mill" seta najupečatljiviji članovi te ekipe Davy Jonesa. Imamo Jack Sparrow-a u braon verziji sa njegovim šeširom, opet pomalo dosadna figura Will Turnera, zatim Joshamee Gibbs kome je svakako mesto u ovom setu.
Mane: Iako smo dobili fantastične figurice ekipe pirata Davy Jonesa je što one uopšte ne bi trebalo da se nalaze na ovom brodu. Trebali su da stave Barbossu, da naprave Pintela, Raggetia, malog Martya ili već nekog drugog iz te posade sa Black Perla. Očigledno je da LEGO dizajneri nemaju nameru da naprave set Flying Dutchmana, možda i najimpresivnijeg broda iz franšize, pa su odlučili da sjajne figurice ipak stave u ovaj set. Takođe mana je što mesta za topove do stepenica ne mogu da se iskoriste i dobiju se samo 2 topa od 6 odnosno 4 iskoristiva mesta predviđena.
Zaključak: Nekako se stiče utisak da su samo morali da naprave set jer su znali da će se svakako dobro prodavati iako se nisu zaista pozabavili detaljima na setu i nisu kreirali osim ponavljam fantastičnih figurica ni jednu novu kockicu za sam set. U prevodu, nažalost nekako su otaljali posao oko ovog najbitnijeg seta.












































« Poslednja izmena: Decembar 26, 2014, 01:24:27:pre podne hadesmsc »