Postovanje svima
Danas cu vam predstaviti Anakinov brod,koji verovatno mladja populacija prvi put vidi
Ovaj starfighter je prvi put vidjen 2003 godine,kada se emitovala crtana serija na cartoon network-u pod nazivom Star Wars Clone Wars. Epizode su trajale po desetak minuta i imale su stvarno dobru pricu. Ako neko zeli da pogleda moze to da uradi na you tube-u,samo treba da ukuca : Star Wars Clone Wars 2003 full series i izaci ce klip u trajanju od 2h i 10 minuta,gde su prikazane sve epizode
Da se vratimo na Anakinov Starfighter,on je u crtacu izgledao ovako
I nosio je naziv Azure Angel.
Lego je napravio stvarno vernu kopiju ovog lovca koji sadrzi 370 delova, 8 nalepnica i 3 minifiga ( Anakin Skywalker.Asajj Ventress i Astromech Droid ( u crtacu je nosio naziv R4-P22 )
Postavlja se pitanje zasto je Lego bas sada izbacio ovaj set,kada se crtani emitovao pre 12 godina
Prednja strana kutije:
Poledjina kutije:
Uputstvo:
Prelazimo na minifigove koji su stvarno odlicni,a posebno Asajj Ventress
Izgled samog lovca:
Prednja strana:
Zadnja strana:
Stabilizatori mogu da se pomeraju, na slici prikaz kada su namesteni ravno:
Izgled kokpita:
Na nalepnici koja predstavlja Anakinov radar i kompjuter je prikazan Lovac kojim upravlja Asajj Ventress u crtanom filimu,a iza Anakinovog sedista je mesto gde stoji dvoogled,na to isto mesto moze da se stavi i svetlosni mac,ali posto ga ugasite
Prelazimo na deo koji je predvidjen za Astromech Droid-a:
Pritiskom na ovu malu polugu,koja je oznacena zutim,koja se inace nalazi sa donje strane lovca katapultiramo droida i to izgleda vrlo uverljivo
Izgled motora i donjeg dela:
Ovaj starfighter poseduje cetiri spring-loaded raketice,na svakom krilu po dve,a pored toga poseduje i nosace za rezervne raketice koji se nalaze ispod cevi motora,i sasvim korektno stoje i ne mogu da ispadnu
U slucaju da Anakin dodje u nezgodnu situaciju i njegov lovac bude pogodjen i ostecen,moze da se izvuce iz nevolje tako sto ce odvojiti kokpit od celog broda:
Izgled kokpit-kapsule
:
Visak delova:
I za kraj poredjenje sa Anakinovim starfighter-om iz animirane serije star wars the clone wars ( set 7669 )
Moja ocena seta je 9/10
Pozitivno je to sto set stvarno lepo izgleda i skoro je identican lovcu iz crtaca.
Minifigovi su stvarno dobri,ali imam zamerku sto na astromech droidu nisu uradili print sa zadnje strane
Mislim da je izuzetno igriv set i klinci ce moci da pucaju u jednom duzem naletu 6 raketica,ispaljuju droida i prikazu duel izmedju svetle i tamne strane
Sve u svemu meni jako znacajan set za kolekciju jer ga kao klinac nisam mogao posedovati,zato sto ga lego nije napravio,ali evo sad posle 13 godina sam sasvim zadovoljan izgledom seta i time sto je ugledao svetlost dana!
Ako nekoga nesto zanima moze slobodno da pita
pozz