Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Apple

Stranice: [1]
1
Ostalo / Odg: Ponuda u bg-u
« poslato: Maj 02, 2020, 08:24:19:posle podne »
Drugari, interesuje me da li je povoljnije kupovati na Bricklinku ili u onim čašama u licenciranim Lego prodavnicama, da kažem kada su u pitanju običnije kocke/delovi?

2
LEGO generalna diskusija / LEGO Minifigure Year by Year A Visual History
« poslato: Mart 11, 2017, 09:15:19:pre podne »
Da li možda neko zna ima li negde ove knjige u PDF-u? Ili nešto od DK vezano za Lego?
https://www.dk.com/uk/9781409333128-lego-minifigure-year-by-year-a-visual-history/

3
LEGO generalna diskusija / Odg: Kako pravilno otvoriti Lego kutiju
« poslato: Februar 17, 2017, 07:48:40:posle podne »
Znam da su kutije cenjene, zato sam i pokrenuo ovu temu. Mada razumem i mountainboarding serbia, treba imati prostora za to i što je još važnije dosta strpljenja. Inače, Lego pakuje tako da kao da na njima piše iscepaj me i baci. Prilično je nezgodno otvoriti bez oštećenja, baš iz razloga što su lepljene, Lego jednostavno ne razmišlja u tom pravcu. Da li je Lego nekada pakovao kutije u celofan?

4
LEGO generalna diskusija / Odg: Kako pravilno otvoriti Lego kutiju
« poslato: Februar 16, 2017, 02:34:06:posle podne »
Znači da ne brinem toliko za manje setove? Uspeo sam koliko toliko pristojno da otvorim kutije, mislim pristojno za mene koji sam kao manji cepao svaku, a nakon par nedelja uglavnom završi u kanti ili bez traga.  :smilie: Ove manje mislim da je najbolje otvoriti malim skalpelom pažljivo, na delu gde je zalepljena kao što je Bojan-Boki napisao, gde je najmanja površina kutije, al' sam objasnio.  :smilie:

5
LEGO generalna diskusija / Kako pravilno otvoriti Lego kutiju
« poslato: Februar 14, 2017, 09:48:43:posle podne »
Ćao svima,

Vidim da ovde ima uglavnom Lego kolekcionara i primetio sam da se same kutije setova dosta cene. Kupio sam par kompleta i sada me od potpunog uživanja deli opterećenje kako otvoriti, a ne iscepati karton. :) Ima li neki savet povodom toga?

6
Ostalo / Odg: Prodaja na BrickLink-u
« poslato: Septembar 01, 2016, 08:36:07:posle podne »
Da bih bio siguran kod ovog kalkulatora JP Pošta, obični paketi do 2 kg idu kao pismonosna pošiljka > pismo > obično? Pošto mi za sve druge kombinacije prijavljuje grešku prilikom pokušaja.

Vidim da postoji metod plaćanja PayPal (Onsite), uspeo sam bez problema da ga aktiviram i povežem nalog ali ne znam konkretno razliku u odnosu na PayPal. Nisam video mnogo prodavnica iz Srbije sa ponuđenom opcijom PayPal (Onsite).

I još nešto što mi se čini prilično važno, pošto bi mi PayPal bila jedina opcija plaćanja za kupce van Srbije, a plaćam proviziju kako si rekao do 5%, da li postoji neki kalkulator kod njih kao u slučaju pošte gde bih precizno utvrdio cifru? Vidim da dosta prodavaca napominje upravo dodatnu sumu na PayPal, mada se neki hvale sa no fee, ne znam gde je im je računica onda.


7
Ostalo / Odg: Prodaja na BrickLink-u
« poslato: Avgust 31, 2016, 01:48:56:posle podne »
Hvala, super si objasnio najvažnije stavke, ostaje da probam.

Videću da jos večeras izmenim Terms i dodam da šaljem i van Srbije. E sad, interesuje me jos par stvari...

Šta ja plaćam u pošti prilikom slanja, poštarinu? U tom slučaju bih trebao da znam precizno iznos da bih rekao kupcu koliko da doda na cenu porudžbine.

Ona lista zemalja gde prodavac šalje, da li tu postoje neka ograničenja, odnosno ima li država sa liste u koje nije moguće poslati odavde?


8
Ostalo / Prodaja na BrickLink-u
« poslato: Avgust 31, 2016, 12:11:03:pre podne »
Pozdrav svima,

Pratim vaš forum dugo ali nisam do sada učestvovao, možda zato što nisam znao odakle da počnem. :)

Interesuje me da li postoji negde neko detaljnije objašnjenje kako funkcioniše prodaja putem BrickLink iz Srbije ili ako je neko raspoložen da me uputi?

Otvorio sam prodavnicu, dodao manji broj delova, razumem koncept ali ono gde sam apsolutni amater je slanje u inostranstvo, primanje novca i naravno kako to sve funkcioniše u praksi iz naše zemlje.

Imam PayPal nalog koji nisam nikada koristio čak ni za plaćanje i Visa Internet karticu banke Intesa koju uglavnom koristim za kupovinu na Internetu.

Vidim da ima dosta prodavnica iz Srbije sa lepom reputacijom, pa se nadam da je sve to izvodljivo bez većih problema. :)

Stranice: [1]