Po, ukazu, naredbi, ovlastenju, cejfu, naseg dobrog i dragog i jedinog sina i vodje nasih skocki i skockica, naseg predsjednika i druga i ovog i onog, gospodina Djileta, podmicenog sa obilnom porcijom cevapa prvo u kasnim (sinocnjim) a zatim i u danasnjim ranim jutarnjim satima i poslije prosetanih kilometara po kisi bez kisobrana, sa velikim zadovoljstvom imam cast da vam pokazem kako izgleda kupovina u Sarajevu. Naravno, drug i vodja i predsjednik i sin svih nasih skocki i skockica je poveo i svog kuma, kog je dobro uprtio, a on je nonsalantno hodao bascarsijom masuci rukicama, kako to i dolikuje jednom drugu i vodji i jedinom sinu nasih skocki i skockica:grin2: . No slika govori vise od rijeci.
Ja naravno iz postovanja prema goreimenovanom drugu necu reci sadrzaj svih ovih kesa i paketa. Doduse i nesmijem da mi nebi bio marisol:beaten: , pa ce vam on to ovdje reci ha stigne kuci. Ocekivani povratak druga Djileta sa studijskog putovanja iz Sarajeva je u danasnjim popodnevnim satima, te mu mozete organizovati i docek sa cvijecem.