Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - legomanijak

Stranice: [1]
1
LEGO Setovi / Art
« poslato: Maj 25, 2021, 02:58:16:posle podne »
Najveci Lego set do sada, 31203 World Map, 11 695 delova (doduse vecina 1x1 round plate-ovi i tile-ovi  :beaten:)
Dimenzije 65x104cm
Cena 250e
Svidja mi se ideja ali je odabir boja uzasan, mapa je prosto negledjiva  :sad:
Bilo bi bolje da su mora ostavili plavim, a da su se vise pozabavili reljefom.





2
LEGO reviews / 75044 - Droid Tri-Fighter
« poslato: Oktobar 23, 2016, 05:23:07:posle podne »
Pregled seta 75044 - Droid Tri-Fighter
Godina izdavanja: 2014
Broj delova: 262
Broj minifigova: 4
Preporucena cena u DE: 40e


Dakle 4 figa, jedan Battle droid, Security Battle droid, koje smo i ranije vidjali, potpuno nova verzija Palpatina sa dosta detaljnim printom lica (duplo lice) kao i ''haljine'' koju nosi. Takodje dobijamo jos jednog novog "figa" Buzz droid-a, koji se prvi put pojavio u prvoj verziji ovog seta davne 2005. U poredjenju sa starom verzijom ovaj je nesto pokretljiviji, ali i dalje nekako preglomazan





Sam fighter (nisam stavljao nalepnice)







Prisutno je i sada vec standarno oruzje vecine SW setova



Kokpit se otvara i predvidjeno je unutra smestiti Buzz droida, mada se staklene polulopte ne zatvaraju u potpunosti kada je on unutra sem ako mu se ne skine koji delic







Moje misljenje o setu:
U poredjenju sa proslom verzijom ovog seta http://brickset.com/sets/8086-1/Droid-Tri-Fighter nije doslo do nekih narocitih poboljsanja, prednji deo je skroz iznova napravljen i izgleda bolje nego ranije a malo je promenjena zastupljenost pojedinih boja. Specifican oblik letelice je postignut pre svega pomocu http://cache.lego.com/media/bricks/5/2/4211667.jpg koji nazalost i ne obezbedjuju narocitu cvrstinu letelice. Naravno ne raspada se tako lako, ali se lako menja oblik letelice ako se nesto jace pritisne, a i sva je nekako "landarava" zbog malopre pomenutuh delova. Ideju za postizanje oblika letelice lego nije menjao pa maltene od prve verzije, a ovo je zaista bila savrsena prilika za tako nesto. Ono sto ovaj set cini narocito pozeljnim jeste nova verzija Palpatina, koju sam ja a verujem i mnogi drugi ocekivali da se pojavi u nekom setu koji predstavlja duel Dooku-a, Kenobija i Anakina, takav set ipak jos nije izasao ali je lepo sto su se napokom setili da izbace ovog figa koji je zaista sjajno uradjen. Set ima 10-tak nalepnica. Moja ocena seta je 3.5 (skala 0-5).

3
LEGO reviews / 31039 - Blue Power Jet
« poslato: Oktobar 21, 2016, 12:56:47:pre podne »
Pregled seta 31039 – Blue Power Jet. Osnovni podaci:
Godina izdavanja: 2015
Broj delova: 608
Broj minifigova: 0
Preporucena cena u DE: 55e
Glavni razlog zbog kojeg sam i uzeo ovaj set jeste boja. Pored nje, krase ga jos i nekoliko zanimljivih tehnika.



Kokpit koji je zaista elegantno odradjen, uz blagi nagib dok se stakla savrseno zatvaraju, dovoljno mesta za 2 figa unutra





Motor koji nije mogao da bude jednostavnije napravljen  :bored:





Oprema za sletanje koja se skroz povlaci, ali su tockovi sa strane i dalje vidljivi oko cega su mogli malko vise da se potrude



Donja povrs mlaznjaka je skroz ravna kada se uvuku tockovi





Prisutna su i 4 pokretna ''krilca''



Zadnji deo se otvara i otkriva drugi deo motora, opet krajnje uproscena struktura





Kokpit sa 2 mesta za figove, dosta printovanih kocaka, kao i jednog trans zelenog 1x1 tile-a koji bi trebao da stoji u ovom lbg clip-u u prednjem delu kabine ali ga ja namerno nisam stavio jer tu tehniku i dalje smatram neleg(o)alnom  :sick:





Sve "funkcije" na jednoj slici



Moje misljenje o setu:

Solidno oblikovana letelica, naravno uvek moze bolje, tu pogotovo mislim na motor, tockove za sletanje koji bi morali da budu neprimetni po uvlacenju s obzirom na prostor koji posoji da se tako nesto i uradi. Naravno centralni deo jeste kokpit koji je zaista sjajno uradjen, kao i krila, koja iako odradjena relativno prostim tehnikama izgledaju odlicno. Interesantno je i resenje za dva crna "otvora" uz kokpit. Mlaznjak je vrlo stabilan i dosta cvrst. Nema nalepnica sto je uvek plus. Sve u svemu fin set uz prostora za napredak, stoga je moja krajnja ocena 3.5 (skala 0-5).

4
LEGO reviews / 10243 - Parisian Restaurant
« poslato: Jul 30, 2014, 11:23:13:posle podne »
Pregled seta 10243 – Parisian Restaurant. Osnovni podaci:
Godina izdavanja: 2014
Broj delova: 2469
Broj minifigova: 5
Standardna evropska cena: 150e

Drugi po velicini od do sada izdatih modulara, iako nije najveci, po mom misljenju jedan od najboljih ,ako ne I najbolji modular. Pregrst detalja su ono sto ovaj modular izdvaja od ostalih, kao I cinjenica da se dobija veoma veliki broj razlicitih delova. Gradnja je dosta interesantna jer nema ponavljanja odredjenih poteza, a prisutano je dosta zanimljivih tehnika I resenja.


U setu se dobija 5 figurica koje kao I sve figureice iz ostalih modulara imaju isti izraz lica.


Takodje se dobija novo vozilo koje se u ovom trenutku moze dobiti samo u jos jednom setu, ali u drugoj boji.

 Par fotografija koje prikazuju zgradu iz razlicitih uglova. Jedna (I jedina) od stvari koja mi je zasmetala jesu par kockica koje nisu iste boje kao I fasada (mislim da je Lego mogao da ih napravi u ovoj novoj ‘olive’ boji). Mada ukoliko se sa strane nadovezu jos dva modular to se nece ni primetiti.




Na prvom spratu se moze uociti basta restorana, kao I unutrasnji deo u kojem se nalaze dva stola kao I kuhinja.


 Kuhinja je uradjena dosta detaljno, dobijaju se mnogobrojni rekviziti koji su neophodni tokom kuvanja, kao I najrazlicitiji oblici hrane.


Nista manje nije interesantan deo za goste u unutrasnjosti jer su podovi prekriveni parketom, a svetlost koja dopire kroz prozore zaklanjaju interesantno uradjene zavese. Naravno ima tu jos dosta detalja.



Na drugom spratu se nalaze jos dva stola koja pripadaju restoranu, ali je unutrasnji deo zapravo apartman. Par fiokica, komoda, fotelja,kamin  kao I krevet koji se spusta cine ovaj deo veoma interesantnim.





Fasada oko prozora je uradjena na veoma zanimljiv nacin.


Treci I poslednji sprat predstavlja zapravo potkrovlje u kojem je smesten atelje. Ovo je prostorija koja u unutrasnjosti ima najmanji broj detalja, ali ni oni nisu lose odradjeni.


Zadniji deo krova se otvara kako bi se dobio pristup prostoriji.




Predji deo krova obiluje najrazlicitijim detaljima koji nadoknadjuju praznjikavost unutrasnjeg dela ovog sprata.
Iza zgrade se je smesten I jedan kontejner.

Sve celine ovog modulara.

I jos jedna fotografija koja bolje prikazuje bastu restorana.

Moje misljenje o setu
Fantastican set. Delovi u najrazlicitijim bojama, brojni rekviziti za cikice, odsustvo nalepnica koje su zamenjene odstampanim kockama cine ovaj set veoma pozeljnim. Nije se stedelo na kockama, a o tome  najbolje svedoci cinjenica da je pod citavog prizemlja poplocan kao I trotoar. Nekoliko novih tehnika koje proces gradnje cine narocito zanimljivim. Veliki broj delova koji su veoma korisni prilikom Moc-ovanja.
Jos jedna stvar koju sam primetio na kraju pravljenja kompleta jeste da se dobija cak 85 rezervnih delova (prebrojao sam ih), a tako nesto se ne vidja cesto. Zaista ne mogu pronaci nijednu vecu primedbu  zbog cega je moja ocena za ovaj set 5 (skala od 0 do 5).

5
LEGO reviews / 75043 - AT-AP
« poslato: Jun 27, 2014, 02:46:29:posle podne »
Pregled seta 75043 – AT-AP (All Terrain Attack Pod). Osnovni podaci:
Godina izdavanja: 2014
Broj delova: 717
Broj minifigova: 5
Standardna evropska cena: 70e
Zbog problema sa laptopom koji mi je izbrisao sve slike koje prikazuju proces gradnje, nazalost I ovaj moj pregled ce biti bez istih. Pokusacu malo da docaram sta su te slike prikazivale. U osnovi se nalazi technic konstrukcija koja modelu daje cvrstinu, koriscenjem brojnih technic liftarm-ova su konstruisane noge, a prisutni su I u procesu gradnje kabine. Prvenstveno zbog prisustva velikog broja technic pinova I drugih delova je ukupan broj kocaka veci od 700.


Kao sta sam napomenuo u setu se dobija 5 minifigova. Jedan obican Battle Droid, jedan Super Battle Droid i jedan Battle Droid Commander (jedina razlika u poredjenju sa obicnim Battle Droidom je zuti detalj na glavi I torzou). Po meni najbolji minifig u ovom setu je Chief Tarfful koji je prvi put napravljen u lego formi. Brojni detalji na njegovom torzou ga cine pravim malim remek delom. Poslednji minifig koji se dobija je takodje prvi put napravljen u lego formi, u pitanju je Clone Commander Gree. Dosta se razlikuje od ostalih Kashyyyk trooper-a, pre svega po slemu koji je metallic sive boje, a ostatak tela je uradjen dosta drugacije po pitanju boja. Takodje vrlo detaljno uradjen minifig sa printom na obe strane torzoa.



Nekoliko fotografija AT-AP-a iz razlicitih uglova




Pozadi se moze videti mala technic konstrukcija koja drzi glavni top u polozaju. Posto se ona pomeri top biva oslobodjen I moze se pomerati u brojnim pravcima.




Glavni top zajedno sa podlogom za koju je pricvrscen se moze podignuti kako bi se dobio pristup kabini vozila.

U kabini ima mesta za dva minifiga mada verujem da moze da ih stane jos. U njoj se moze primetiti veoma zanimljiva nalepnica koja prikazuje Droid Gunship(crvenom bojom) koji je AT-AP nanisanio.

Sa strane se takodje nalaze dva manja otvora koji omogucavaju pristup kabini.

Izgled vozila kada su otvoreni svi ‘poklopci’

Glavna funkcija ovog seta jeste treca noga AT-AP-a koja ima prvenstveno ulogu stabilizatora kada se vozilo ne krece. Opet jedna mala technic konstrukcija trzi trecu nogu u polozaju dok se vozilo krece, po pomeranju te konstrukcije noga se oslobadja I moze da dodirne tlo.







Naravno dve glavne noge mogu da se pomeraju, mada je onda tesko namestiti da vozilo bude u ravnotezi I ne padne.

I u ovom setu je kao I mnogim drugim iz ovog talasa SW-a prisutna nova pucaljka.

Moje misljenje o setu
Set ima ukupno 6 nalepnica sto I nije mnogo s obzirom na velicinu seta kao I cinjenica da su nalepnice vrlo sitne. Na prvi pogled mi se cinilo da je vozilo vrlo nestabilno kao I da ce zbog specificnog oblika kabine delovi stalno otpadati, ali to nije slucaj. Kabina se drzi dosta dobro kao I noge koje daju veliku stabilnost modelu. Treca noga je vrlo dobro sakrivena sto mi se dosta dopada, a kada se raspakuje doprinosi jos boljem izgledu vozila. Minifigovi su zaista dobro uradjeni sto je jedan veliki plus za ovaj set. Jedinu stvar koju bih voleo da su ubacili u set jeste barem jedno Wookiee vozilo poput vozila iz ovog http://brickset.com/sets/7260-1/Wookiee-Catamaran ili ovog http://brickset.com/sets/7258-1/Wookiee-Attack seta, naravno samo unapredjeno. Verujem da bi set tada bio cista 5ica. Ovako je moja ocena za ovaj set  4,4 (skala od 0 do 5).

6
LEGO reviews / 75038 - Jedi Interceptor
« poslato: Jun 26, 2014, 05:00:04:posle podne »
Evo mog prvog pregleda nekog seta. U pitanju je set 75038 Jedi Interceptor. Neki osnovni podaci:
-ima 223 dela
-standardna evropska cena je 30e
-dobijaju se 2 minifiga
Posto sam set vec sastavio pre ovog pregleda nece biti slika koje prikazuju proces gradnje. Sumnjam da je nekome gradnja vazna kod ovog seta s obzirom da nema nikakvih narocito naprednih tehnika, sve je uglavnom ‘basic’.


Dobijaju se dva minifiga: Anakin Skywalker I R2-D2. U pitanju je nova verzija Anakina koji je dosta dobro odradjen, ima print I spreda I pozadi, ali se zbog tamnih boja koje su koriscene tesko moze videti na mojim slikama. R2-D2 je takodje nova verzija, glava mu nije obicne sive boje vec nekakva metalic, a umesto obicne plave, detalji su uradjeni tamno plavom zbog cega je dosta slicniji originalu.


R2-D2 ima svoje mesto u letelici



Sa donje strane se nalaze 2 nove pucaljke koje su visestruko bolje od flickfire-a koje su ranije bile zastupljene u gotovo svakom SW setu. Odlicne su za igru a I domet im je dobar (taman do drugog kraja sobe  :smilie: )

Kabina se otvara, a u njoj se nalazi drzac za ligtsaber I ima mesta za jednog minifiga.


Pozadi se nalaze dva motora.


Poslednja fotografija prikazuje kocku koja ispaljuje novu pucaljku. Funkcionise vrlo jednostavno, u modifikovanoj 1x4 kocki se nalazi feder I posto zeleni deo  uguramo unutra on se zakoci. Ipaljivanje se vrsi tako sto se deo zelene kocke koji viri gurne ka dole.

Moje misljenje o setu:
Set ima nekoliko stikera (nisam ih sve zalepio) sto je kod mene mana kada ocenjujem setove, mogli su I bez njih. Konstrukcija je dosta cvrsta I nece se raspasti olako. Mislim da su mogli da naprave bolji drzac za lightsaber, da se ne nalazi u kabini vec u suprotnom krilu letelice spram ovog u kom je R2-D2. Moze se primetiti da se na drugom krilu nalazi 2x4 svetlo sivi tile ispod kojeg ima dosta neiskoriscenog prostora koji je savrsen za takav drzac. Mislim da setu fali jos koji minifig, najvise bi odgovarao neki droid ili 2. Sve u svemu jedan lako prepoznatljiv set kojei bih ocenio sa 3,5 (skala od 0 do 5).
Nadam se da ce vam ovaj pregled pomoci ukoliko se dvoumite oko kupovine ovog seta  :smilie:

7
Kupovina / Potrebno mi je:
« poslato: Novembar 18, 2012, 06:09:29:posle podne »
Ovde cu objavljivati stvari koje zelim da kupim
potrebne su mi dve ovakve u crnoj boji

dajem 100 din za obe.

8
Sopstvene kreacije / Creations by legomanijak
« poslato: Januar 07, 2012, 05:46:03:posle podne »
slike mojih kreacija
Evo i linka do mog MOC-pages naloga http://www.mocpages.com/home.php/50110

9
Sopstvene kreacije / The flying dutchman(Leteći holanđanin)
« poslato: Avgust 24, 2011, 05:23:54:posle podne »
Leteći holanđanin je brod koji se pojavljuje u drugom i trecem delu filma \"Pirati sa kariba\" i njegov kapetan je Davy Jones.Trebalo mi je tri dana da ga napravim i ima tri nivoa.Na prednjem delu broda izlaze dva topa sa po tri cevi(ne mogu da pucaju) koji izlaze napolje okretanjem male šipkice na delu broda gde je kormilo.Sa obe strane broda se nlaze po četiri otvora iz kojih izlaze topovi.Brod takodje sadrzi jednu prostoriju u kojoj se nalaze orgulje.U dnu korita se nalazi mali zatvor.

10
Sopstvene kreacije / Moj Lego droid pod racer
« poslato: April 06, 2011, 08:11:32:posle podne »
:wink2: iako se nije nikada prikazao u Star Wars filmovima ja sam ga napravio onako kako ja mislim da bi izgledao.Npravio sam ga koristeci kocke samo iz ova dva seta 8086 i 7929.

11
Sopstvene kreacije / Glock 17
« poslato: April 04, 2011, 08:53:17:posle podne »
.

12
Sopstvene kreacije / Auto
« poslato: April 02, 2011, 09:21:54:posle podne »
Ovo je auto koji sam koristio na takmicenju i sa njim sam osvojio drugo mesto

Stranice: [1]