Autor Tema: FLL Finale, Zemun, 20.2.2016  (Pročitano 1116 puta)

dr.zli

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 3.539
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
FLL Finale, Zemun, 20.2.2016
« poslato: Februar 17, 2016, 07:02:57:posle podne »
U Osnovnoj Školi “Sonja Marinković” u Zemunu, 20.2. u 10 sati u organizaciji Lego kluba “Skockani” i slovenačkog zavoda Super Glavce koji je operativni partner Lego Education za Adria regiju održaće se finale Turnira FLL.
FIRST® LEGO® League (FLL) je multidisciplinarni istraživački program za decu uzrasta od 9 do 16 godina koji je kreiran da decu zainteresuje za nauku i tehnologiju i nauči ih važnim i korisnim životnim veštinama. Program su 1999. Kreirali američka fondacija FIRST (akronim For Inspiration and Recognition of Science and Technology) i Lego Education. FLL može da se podučava u učionicama, ali nije stvoren samo zbog toga. Timovi takođe mogu biti udruženi sa nekim postojećim klubom ili organizacijom ili mogu biti samo grupa prijatelja koji žele da rade nešto zanimljivo.
U ovogodišnjem Izazovu PUT SMEĆA , 290,000 dece od 9 do 16 godina iz preko 80 zemalja sveta uključujući i Srbiju su istražitvali fascinantni svet otpada. Naši timovi su odabrali i rešavali problem sa otpadom iz stvarnog sveta u njihovom Projektu. Izradili su, testirali i programirali i autonomnog robota korišćenjem LEGO MINDSTORMS® tehnologija da bi rešili set misija u Igri sa Robotom koji je tematski vezan za probleme sa otpadom i reciklažom. Tokom ovog iskustva, timovi su radili u okvirima FLL seta Osnovnih Vrednosti proslavljajući istrazivanje, timski rad, znanje i nauku.

U ovoj finalnoj pilot sezoni 9 timova iz Beograda i jedan iz Kragujevca takmičiće se za titulu prvaka FLL Srbije i za šansu da nastupaju u regionalnom finalu koje će se održati u Sloveniji.
Počev od iduće sezone koja počinje u maju, sve zainteresovane škole iz Srbije moći će da prijavljuju svoje timove za FLL Turnir i time postanu deo svetskog programa koji veliča znanje i nauku.
A Lion doesn't concern itself with the opinions of sheep

“In the beginning of a change, the Patriot is a scarce man, Brave, Hated, and Scorned. When his cause succeeds however,the timid join him, For then it costs nothing to be a Patriot.”