nije, prasina ce ti biti neresiv problem
plus jedna ta kosta 285din, znas koliko kockica mozes da kupis na bricklinku za te pare:)
mislim da su za one sitne kockice idealni oni klaseri sto ih je dugme prodavao (prelistaj ovu temu, ima negde link), a na drugom mestu one sto sam ih opisivao, mislim u ovoj temi, okacio sam i slike. i jedne i druge kostaju 1000 i nesto din, jeftinije od onog kompleta koji ti ne bi bio zgodan, cini mi se
iz mog iskustva kao nekog ko se neprestano igra sa lego kockicama i pravi nesto, najbolji nacin cuvanja lego kockica, kad je u pitanju prostor, preglednost i zastita od prasine su zip-lock kesice
idealne su jerr ih ima svih velicina, i sve sem najvecih kockica drzim tu. najvece kockice (paneli i sl) drzim u obicnim pijacnim kesama.
Sistem sa kesama je super jer, kada se ne igras, mozes sve da ih stavis u veliku kesu (od metroa, na primer), i sve zajedno u orman (dalje od svetla); sve ti je pregledno jer su providne, ne rasipaju se, i mozes da ih slazes pored sebe na stolu/krevetu/fotelji jednu uz drugu i lego tako ide u visinu, ne u sirinu
sobzirom da su zip-lock lego ne moze da ispadne iz njih, zasticeno je od prasine.
Probao sam zaista maltene sve, i to je najbolji nacin (imam cak i 50 kutija od eurokrema u kojima sam drzao kockice, problem je bio sto se ne vidi gde je sta i plus sto su kutije ovalne, pa zauzimaju mnogo mesta. plus, nekih kockcia imam za desetinu kutije, a nekih za tri kutije, i onda one malo napunjene stavljao sam jednu u drugu, pa onda minut preturanja da nadjem crni 1x4 brick arch, prodje me i volja na pola
eto, iz 30 godina iskustva igranja sa lego kockicama (krenuo sam da se igram sa tri:))), moj savet su: zip-lock kesice.
narocito sto su nenormalno jeftine, a tih 1500 dinara sacuvaj za minifig seriju 5
a ako bas hoces da se pohvalis sa slikama svoje kolekcije (to je kao kada bi neki gradjevinac otisao na gradiliste i sa ponosom pokazivao dva slepera peska koje mu je na gomilu istovario kamion:)) onda mozes sve kesice da stavis u one plasticne, velike, mislim da je przulj okacio fotku tih kutija, i onda da ih drzis tako, mada ce ti opet biti lepo rasporedjene unutar kutije i znaces gde je sta
za pocetak, ako ne mozes da nadjes te kesice, ja imam tonu koju koristim, i iskreno ne mogu da se setim odakle mi, tako da mogu da ti posluze dok se ne snadjes.
eto:)