Kao sto ste mogli da vidite skoro sam nabavio 10235. Prelep set, i za one koji nisu ljubitelji Winter serije setova.
Ono sto mu je mana - nije motorizovan niti Lego spominje u brosurama mogucnost motorizacije (i moja keva je prokomentarisala "steta sto nema neki motor, ko ce vrteti").
Cim sam ga sklopio bacio sam se na motorizaciju.
Pogledao sam par videa na Youtube-u,a onda eksperminetisao.
Dotle je islo da sam cak totalno preradio postolje, i ugradio tockove u isto kako bi se po njima vrteo karusel (originalno karusel klizi po tile-ovima).
Motor sam postavljao u sve moguce i nemoguce polozaje. Od svih tih pokusaja kao najlakse i estetski najbolje resenje je ispalo postavljanje motora iznad kucice (umesto rucke za okretanje).
A od mojih ostalih pokusaja motorizacije ostavio sam jedino jos jednu osovinu koja izlazi na suprotnu stranu postolja (uz minimalno koriscenje dodatnih delova)
Na tu osovinu moze npr da se "priveze" set 3815 koji isto vapi za motorizacijom. Uz malu doradu na zadnjoj strani i on se vrti sa jednim motorom (koji je na kucici).
Kao posledica motorizacije, i u kucici pored karusela se vrte kofice za rusenje.
Tako da sad uz Panoramski tocak, polako raste motorizovani luna park
Ovde mozete odgledati kako sve to sljaka
http://youtu.be/Pv5Pyja7U2o