Pregled seta 31039 – Blue Power Jet. Osnovni podaci:
Godina izdavanja: 2015
Broj delova: 608
Broj minifigova: 0
Preporucena cena u DE: 55e
Glavni razlog zbog kojeg sam i uzeo ovaj set jeste boja. Pored nje, krase ga jos i nekoliko zanimljivih tehnika.
Kokpit koji je zaista elegantno odradjen, uz blagi nagib dok se stakla savrseno zatvaraju, dovoljno mesta za 2 figa unutra
Motor koji nije mogao da bude jednostavnije napravljen
Oprema za sletanje koja se skroz povlaci, ali su tockovi sa strane i dalje vidljivi oko cega su mogli malko vise da se potrude
Donja povrs mlaznjaka je skroz ravna kada se uvuku tockovi
Prisutna su i 4 pokretna ''krilca''
Zadnji deo se otvara i otkriva drugi deo motora, opet krajnje uproscena struktura
Kokpit sa 2 mesta za figove, dosta printovanih kocaka, kao i jednog trans zelenog 1x1 tile-a koji bi trebao da stoji u ovom lbg clip-u u prednjem delu kabine ali ga ja namerno nisam stavio jer tu tehniku i dalje smatram neleg(o)alnom
Sve "funkcije" na jednoj slici
Moje misljenje o setu:
Solidno oblikovana letelica, naravno uvek moze bolje, tu pogotovo mislim na motor, tockove za sletanje koji bi morali da budu neprimetni po uvlacenju s obzirom na prostor koji posoji da se tako nesto i uradi. Naravno centralni deo jeste kokpit koji je zaista sjajno uradjen, kao i krila, koja iako odradjena relativno prostim tehnikama izgledaju odlicno. Interesantno je i resenje za dva crna "otvora" uz kokpit. Mlaznjak je vrlo stabilan i dosta cvrst. Nema nalepnica sto je uvek plus. Sve u svemu fin set uz prostora za napredak, stoga je moja krajnja ocena 3.5 (skala 0-5).