U poslednjih nedelju dana privodim kraju Hobbit setove:
Vrhunski set, sigurno (uz modulare) jedan od najboljih koje sam imao priliku da kupim u prethodnih nekoliko godina! Gomila sjajnih figurica, jako dobro delovi, interesantne (i napredne) tehnike gradnje, fenomenalni detalji eksterijera i enterijera - ako vas tematika interesuje a budete u prilici, nemojte da propustite ovaj set. Plaćen 80 EUR u Austriji.
Za razliku od prethodnog, ovo je daleko najlošiji set iz Hobit serijala i pri tome mnogo slabiji od svog prethodnika iz LOTR-a, seta Gandalf Arrives. Gomila kamenja, prilično bezvezan play feature sa prstenom, užasno loše modeliran čamac - jedino što iole vadi set je dobra figurica Bilba. Ako ste propustili Šelobu, možda ga vredi uzeti i zbog Goluma, ali ja bih ipak preporučio da pojurite Šelobu ili sačekate neki sledeći set sa Golumom. Plaćen 12 EUR u Mađarskoj.
Meni lično ne leži nešto dizajn samih pauka, ali ne mogu da kažem da su objektivno loši. Pored simpatičnih mreža, u ovom setu dobijaju se i nove pečurke (koje su sjajne, hvala DG Warrior-u za još jedan uspeo dizajn) i lišće u tamno crvenoj boji koje će postati neizostavan deo jesenjih diorama. Figovi su odlični kao i obično, jedino što mi se čini da su u set pokušali da napakuju previše \"igrivih\" momenata za njegovu veličinu. Plaćen 27 EUR u Mađarskoj.
Ovaj set me prijatno iznenadio - na slikama mi je drvo izgledalo malo nezgrapno i nabudženo, ali uopšte nije tako! Čak i stenje deluje vrlo prirodno, i zanimljiv je (i jednostavan) način kako je napravljena nakrivljena stena. Ovo je ujedno i najbolji set u skorije vreme za graditelje terena - gomila sivih, reddish brown i dark brown kosina, lišće u dve boje, sive zasečene ploče (wedge plate
) - ma fantastično! Figurice su standardno dobre, premda moram da priznam da sam malo više očekivao od Torina. Varge su odlične! Set sam dobio na poklon