Autor Tema: Lord of the Rings 2012-2015, 2023 -  (Pročitano 47050 puta)

milosh23

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 987
    • Pogledaj profil
Odg: Re: Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #60 poslato: Februar 12, 2012, 08:31:53:posle podne »
Attack on Wheatertop moj favorit definitivno...ostali setovi me i nisu nesto narocito odusevili...naravno u svakom ima po nekoliko sjajnih stvari...Seloba, Trol, par detalja u Mines of Moria itd. sve u svemu moguce da cu kupiti neki ali ipak sam ocekivao vise...tematika koja zaista moze mnogo vise i mastovitije da se iskoristi videcemo ostale setove kasnije...

mickotemplar

  • Gost
Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #61 poslato: Februar 12, 2012, 09:37:23:posle podne »
Jesu cigle nove imas u ninjago setovima za 2012 (drzaci zmijskih stapova) u tan boji.

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Re: Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #62 poslato: Februar 13, 2012, 03:05:56:posle podne »

Uki

  • Gost
Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #63 poslato: Februar 13, 2012, 03:12:27:posle podne »
Momci su fantasticno odradili figurice,al mislim da su setovi generalno razocarali,pogotovi Helms deep :sad:
Na prvi pogled mali je za tu cenu,al kad se pogleda broj delova ne bi se reklo,slicno kao i mines of moria.Ipak svi cemo svaki set da kupimo :wacky:  i nikom nista

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #64 poslato: Februar 13, 2012, 03:20:06:posle podne »
Citat: \"Uki\" post=9396
Momci su fantasticno odradili figurice,al mislim da su setovi generalno razocarali,pogotovi Helms deep :sad:
Na prvi pogled mali je za tu cenu,al kad se pogleda broj delova ne bi se reklo,slicno kao i mines of moria.Ipak svi cemo svaki set da kupimo :wacky:  i nikom nista


zasto mislis da su razocarali? tj, koji ti je argument? (ozbiljno pitam:)
mislim da su razvalili, kada se pogleda igrivost, kompleksnost, estetski dojam i inventivnost:)

btw, evo jos jedne fotke :)

Uki

  • Gost
Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #65 poslato: Februar 13, 2012, 04:05:28:posle podne »
Sa estetske strane u redu,mislim pre svega odnos cene i velicine,i iznervirala me je cinjenica da ni u jednom setu nema cela druzina prstena.Sa jedne strane to je dobro jer neces imati duplikat figurica,al neko mozda nece hteti sve setove.Mislim da su kritike opravdane jer smatram ovu temu vrlo vaznom kao ljubitelj Lotr-a,da smatram da je nebitna nebi je ni komentarisao.Kao sto rekoh kupicu sto vise budem mogao jer ipak je to lotr

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #66 poslato: Februar 13, 2012, 04:51:22:posle podne »
gledano sa finansijske strane, totalno im je dobar potez sto su rasporedili minifigurine - tako te teraju da kupis sve setove :)

I kada se igras, zaista, ne treba ti pet gimlija i deset frodoa, vec po jedan, a sto se tiche ostalih, verujem (ustvari ubedjen sam 100%) da ce biti battle packovi orki i ljudi :)

Ne postoji bukvalno nijedna zamerka koji bi realno mogla da se napravi celoj ovoj liniji, sem  subjektivnih \"radije bih da su zute glave, a ne flesh\" i \"radije bih da je visociji umesto siri zamak\" i sl, ali uvek ce se naci na svakog takvog jedan koji \"bas voli shto su flesh\" i  \"najbollja svar je to sto je zamak visok, a ne sirok\"

Odnos broj delova-cena je glupost koju su verovatno izmislili \"the brick show\" jer nisu znali o cemu drugom da pricaju, jer nisu svi delovi iste velicine & tezine, i npr Jabba the Hut je jedan deo, i plate 1x1 je jedan deo, a razlika je sigurno 1:100 :)

+, totalno je hiljadu puta bitnije KOJE delove dobijas, od toga koliko ces dobiti kockica koje u zivotu kasnije neces upotrebiti - ikad :)

Ja na primer pravim dvorce, i imam punu kesu podnozja za automobile, guma, vetrobrana, stitnika za blato, krila aviona i slicno koje nikad ikad ne upotrebljavam, panele na kojima pise \"police\" i slicno :) Dodjavola, cak ni konje ne koristim :) IZ momenta bih menja tridesdetak konja koje imam za neke lukove ili trans kockice :)

Lotr mozda ima mana, ali necemo ih saznati dok ne budemo imali setove u rukama. Do tada, tesko sta im se moze zameriti, narocito ako znas filmove napamet,kao ja - set Rudnik Morije je... ma jednostavo fantastican :) Kao iz filma, samo fale strele u vratima :)

sa druge strane, iako obozavam Lotr i totalno ceo zivot mastam \"jao kako bi bilo sjajno kada bi ih izbacili od lego kockica\", Monster fighters mi se i dalje vise svidjaju :) Ne znam zasto :)

Ali mogu da ti potpisem, ovo je samo (tihi) pocetak, nemas pojma kakve cemo sve setove dobiti kasnije, odlepices na kacige i oklop Saurona, na stap Sarumana, na naselje u Lotlorienui, to us setovi koji ce te jednostavno oduvati snogu :)

btw, od superheroja najvise mi se svidjaju magneto i loki :)

Jedinu zamerku koju ja mogu da nadjem, za sve setove, dizajniraju kose i sl tako da ne mogu da se kombinuju sa vecinom (ili svim) oklopima, i ima tona toga sto ide sa strane i na ledja, a napred ostaje golo. Kao sto rekog, dva, tri razlicita oklopa koji idu samo napred bili bi pun pogodak.

Ne znam zasto ne vole taj koncept :) Kad je ionako lego svo u kombinovanju :)

TechnicKing

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2.641
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #67 poslato: Februar 13, 2012, 08:45:00:posle podne »
Setovi su objasnili koliko su dobri.Jedino sto necu kupiti je najvec set jer mi se nimalo ne svidja ostalo sve je do bola.Mogu da zamislim kad dodju vilenjaci i minas thirit i oni zmajevi ako ih naprave od sitnih kockica ja ne pitam za cenu.Predosecam da ce biti mnogoooooo dobre kreacije.:grin2:
Oni koji misle da je avantura opasna,neka pokusaju sa rutinom:ona ubija mnogo brze.:)

If you’re not willing to risk, you cannot grow.
If you cannot grow, you cannot be your best.
If you cannot be your best, you cannot be happy.
If you cannot be happy, what else is there?

Jos jedan moj ajde recimo hobi:
http://mojepricebytechnicking.blogspot.com/

vasa

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1.811
    • Pogledaj profil
Re: Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #68 poslato: Februar 13, 2012, 09:05:40:posle podne »
Ja najbolje da ne pricam mnogo o tome da cu i da necu da pokupim neki det zato sto nisam uopste planirao da kupim neki potc set pa na kraju sam kupio. :confuzed2: Svakako ,meni se svidjaju setovi.Malo mi je zao sto su zamenili starog konja.Bilo bi bolje da su starog konja samo stavili u drugu pozu. :sad: Sem toga ,minifigovi su odvratni ,najgori koje sam ikada video,,,, :laugh: salim se ,naravno.

Hexx

  • Gost
Re: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #69 poslato: Februar 14, 2012, 12:17:59:pre podne »
1. stvar, apropo broja delova, ja stalno pričam da su \"the brick show\" retardi... to nema toliko veze sa ostatkom posta, nego eto da napomenem.

kad je to rečeno, mislim da su svi malo kivni na LOTR zbog cena, a nismo bili zadovoljni setovima jer se ne vide sitni detalji dok se ne uneseš u set. Meni je recimo Weathertop bio najgori set (ne računajući figure), dok nisam pogledao ove close-up snimke i video koliko je tu stvari upotrebljeno, koja je veličina, da se otvara, i ko zna koliko još fora ima.
Problem sa Morijom je što nije klasična lego građevina nego playset, imaš 3 zida i dosta figurica, sati zabave, ali ne toliko dobro sklapajuće iskustvo, možda grešim, ali tako se doima odavde. Naravno, set vade figurice i detalji, i u krajnjem slučaju dobar momenat je što će svi krenuti od ovoga i hteti da mocuju okolo, te će nedostatak stvari za graditi zapravo navesti ljude da grade više (u skladu sa svojim kockovnim mogućnostima).

E sad, ja se ovde slažem sa Angelisom u tome da mi se isto dopadaju više Monster Hunteri, i mislim da je to zato što je to neki vrh kome su avanturističke teme stremile prethodnih 15-tak godina. Naime, imamo zanimljive i raznovrsne figure, dosta likova, i protagonista i antagonista, ima trip sa mini-questovima, potrebnim za veliki obračun, ima dozu humora, ali i dozu ozbiljnosti, ima prizvuk istorijske teme, začinjen sve popularnijim steampunk-om, šarolikost setova, pored toga transcedentalnost :laugh:  tj. momenat da se svi setovi mogu upotrebiti u nekoj drugoj temi, mnogi i u više njih. Dodamo tome još kempi pristup starih fimova i uobičajene lego forice sa pomerajućim elementima, oprugama i trap-door-ovima i bukvalno dobijamo ultimativnu kombinaciju graditeljske i igračke zabave.

milosh23

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 987
    • Pogledaj profil
Odg: Re: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #70 poslato: Februar 14, 2012, 07:19:33:pre podne »
Slazem se sa Hexx-om, iako je moj Lego dark age period period bio upravo u vreme kada je pocela da se razvija avanturisticka linija lego tema, po \"povratku\" sam ih solidno ispregledao i iako su bili sasvim korektno odradjeni (po meni bar veci deo setova) ipak smatram da je sa Monster Fighters-ima lego dostigao neki necu da kazem vrh posto se nadam da mogu i da ce biti jos bolje, ali jedan odlican nivo koji su imali sa odredjenim Castle temama...kao sto sam vec rekao LOTR je takodje odlican ima dosta dobrih i zanimljivih detalja, naravno sve je to sigurno jos bolje kada se vidi i \"opipa\" uzivo i naravno mogucnosti za MOCovanje su velike sto je odlicna stvar...

vasa

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 1.811
    • Pogledaj profil

milosh23

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 987
    • Pogledaj profil
Odg: Re: Odg: Re: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #72 poslato: Februar 14, 2012, 11:14:41:pre podne »
da da definitivno moj favorit :)

dugme

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 4.699
  • Pol: Muškarac
  • Štedite struju, imaćete više novca za LEGO.
    • Pogledaj profil
Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #73 poslato: Februar 14, 2012, 11:30:52:pre podne »
9476 The Orc Forge

9474 The Battle of Helm\'s Deep

9473 The Mines of Moria

9472 Attack on Weathertop

9471 Uruk-hai Army

9470 Shelob Attacks

9469 Gandalf Arrives

opšti utisak je da su sestovi lepo izdizajnirani...ali u ovom poslu uvek može bolje... :wink2:
drugi utisak je da su zbog licence 30% skuplji, nego da su originalna lego serija... :cry:

dugme

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 4.699
  • Pol: Muškarac
  • Štedite struju, imaćete više novca za LEGO.
    • Pogledaj profil
Odg: Lord of the Rings 2012
« Odgovor #74 poslato: Februar 15, 2012, 11:43:26:pre podne »
na http://thelordoftherings.lego.com/en-us/default.aspx   je sada moguće videti karaktre i njihov opis...