Aco, ovo što gore piše je samo tumačenje člana 26 tačke 7 Zakona o PDV-u, da se PDV ne plaća ako je u pitanju pošiljka iz inostranstva koja potpada pod povlastice (privatne pošiljke iz inostranstva)
Станиславе, могуће је, али ево
Zakona o porezu na dodatu vrednost (Zakon o PDV) (врло лако се нађе на Гуглу, а сви закони постоје и на сајту Народне скупштине) у коме пише:
PDV se ne plaća na uvoz dobara:
.........
7) za koja je u skladu sa članom 216. i članom 217. stav 1. tačka 6) Carinskog zakona (\"Službeni glasnik RS\", broj 18/10) propisano oslobođenje od carine, osim na uvoz motornih vozila.
Е, сад би било фер да ти погледаш закон из претходног става и да видиш да ли има места
слободним тумачењима прописа.
@Angeli:
Не разумем зашто се жалиш на царину ако су ти, у ствари, својим паушалним проценама омогућили да не платиш царину тамо где је требало. Сасвим је разумно и да се онда не свађаш са њима, а и ја бих то урадио да ми је пакет тежак шест кила. :speechless:
И уопште, чини ми се да нико не покушава да сазна шта су му права (по закону) и како би се борио за та права, него сви кукају на неправду. Нема смисла да ја даље гулим законе који ми ионако нису ни професија ни хоби.
Са разлогом је неко рекао да имамо управу (власт) какву заслужујемо. :devil2: