Danas je počeo najveći LEGO događaj u istočnoj Kanadi.
Sedmi po redu (u Torontu) Brickfete. Prijavlejno je 119 izlagača, uglavnom iz Ontarija, Kvebeka i Njubraunzvika, no dolaze ljudi i iz Saskečuana, USA, pa čak i Švedske.
Tema ovogodišnjeg Brickfete-a je hrana. Postoji baš dosta raznih takmičenja za slaganje na različite teme, o čemu će biti reči u nekom od kasnijih postova...
I ove godine će Skockani imati svog predstavnika, moju malenkost.
Prvi dan je završen. Otprilike polovina izlagača je donela svoje radove danas, a ostali će sutra u toku dana...
Na početku je održan mali govor dobrodošlice, uz kviz.
Ove godine je kviz bio o Kanadi u duhu obeležavanja 150 godina od osnivanja konfedsracije. Za svaki tačan odgovor je dodeljen manji lego set, vrednoati oko 15-20 dolara...
Uz ovaj kviz, održano je takmičenje u brzom slaganju jastoga...bio sam brži od najbližeg konkurenta za 20ak sekundi
Posle ovoga je usledila Techball radionica, gde su učesnici imali prilike da prave robote za takmičenje, koje je potom usledilo. Oprobao sam se i u ovom takmičenju, ali moj tim nije imao sreće...
I za kraj večeri je održano takmičenje koje se sastojalo iz 2 dela. Za sat vremena je bilo potrebno završiti oba izazova. Prvi izazov je bio da se iz rinfuznih kockica svih oblika, boja i veličina napravi nešto na temu hrana (pošto je to glavna tema).
Drugi izazov je bilo da se napravi mozaik na temu Dan sećanja (na vojnike stradale u I svetakom ratu) (11. Novembar isto kao i u Srbiji, samo što se ovde praznuje radno, a u Srbiji se zove malo drugačije i nije radni dan (zvanično))...
Pobednici ovih takmičenja će biti objavljeni u subotu uveče, kao i ostalih takmičenja koja su u toku...
Danas nisam fotkao, pošto je samo polovina radova spremna, al ima nekih vrlo zanimljivih...
Nastavak izveštaja sutra uveče...kucam na telefonu, pa se izvinjavam ako ima grešaka...