Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Žorž

Stranice: [1]
1
Sopstvene kreacije / MOJI RADOVI
« poslato: Septembar 04, 2017, 04:48:12:posle podne »
Pozdrav

Uz malo muke konačno sabrah sve svoje dosadašnje radove i ovim putem šaljem na forum.

Evo jednog novog, iako srušenog rada- Kuća gospodina Bauera, Kalvarija, Zemun.  Reč je o staroj porodičnoj kući s kraja 19. veka, građenoj u stilu akademizma. Nažalost, nije dovršen enterijer niti stanari i posluga, a delovi iskorišćeni na samom objektu dobili su novu namenu.

https://flic.kr/s/aHsm4f1bPS

2
Sopstvene kreacije / Pirg svetog Luke
« poslato: Avgust 25, 2017, 10:46:40:posle podne »
Pozdrav

Ovo je još jedna malo starija kreacija, inspirisana  srpskom srednjovekovnom fortifikacionom arhitekturom iz sredine 14. veka. Radi se o kući-kuli, tradicionalnom obliku fortifikacione gradnje na našim prostorima i širom Balkana, čiji primeri su i danas očuvani na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Crnoj gori. Prvenstvena namena ovih objekata bila je stanovanje sitne vlastele, ali su služile i kao kule izvidnice na važnim strateškim pozicijama. Slobodnostojeća kuća-kula svoj koren ima u branič-kuli (donžon kuli) u okviru većih utvrđenja, namene stanovanja i poslednje linije odbrane u slučaju opsade.

https://flic.kr/s/aHsm3aJbZG

3
Sopstvene kreacije / Tvrđava San Đorđo
« poslato: Avgust 22, 2017, 05:51:28:posle podne »
Pozdrav,

Nov sam na forumu, ali ne i u ovoj plemenitoj delatnosti. Prati me oduvek. Evo nečeg starog od mene.



https://flic.kr/s/aHsm747BPH

Stranice: [1]