Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Sammael

Stranice: [1] 2 3
1
Ostalo / Bricklink unapređenja
« poslato: Februar 10, 2018, 08:29:45:posle podne »
Konačno neke dugo očekivane novosti s BL-a:

https://www.bricklink.com/message.asp?ID=1075884



2
Takmičenja / Brickstory by Kockice (15.1. - 15.2.)
« poslato: Januar 15, 2017, 09:43:08:posle podne »
Dragi drugari, želeo bih da svima prenesem poziv na takmičenje hrvatskog LUG Kockice koje će trajati od danas do 15. februara. Nagrade su vrlo vredne a teme izuzetno zanimljive! 


Više detalja možete naći na: http://kockice.hr/forum/viewtopic.php?f=60&t=7266 a evo pravila i ovde:



3
Prodaja / Minifigure serija 15
« poslato: Jul 03, 2016, 09:32:05:posle podne »
Po ceni od 330 din:

Wrestling Champion x1
Clumsy Guy x1

Rezervisano:
Astronaut x1 - Acidum
Wrestling Champion x1, Clumsy Guy x1 - Lesa

Prodato:
Kendo Fighter x2
Janitor x1

Preuzimanje po dogovoru. Ne šaljem van Beograda (za sada). Kontakt preko privatnih poruka.

4
LEGO generalna diskusija / Tužna vest
« poslato: Jun 17, 2016, 11:38:41:pre podne »
Mark Staford je sad napisao na FB:

Daniel August Krentz, retired LEGO designer passed away at the weekend. I'm proud to say he was my friend.
Daniel was born and raised in the USA in 1937 living in Colorado and Chicago, he discovered LEGO bricks while at college in the 1960’s. He bought as many brick packs as he could afford on his salary and soon his fan creations came to the attention of LEGO’s US distributor at the time (Samsonite) who began using them as display models to increase sales. Soon after they showed off his creations to visiting LEGO reps he was recruited to be a designer in Billund Denmark. He was both the first AFOL and the first non-Dane hired to be a designer by the company. He started work as a designer in the mid 1970’s and continued until the year 2000. In Denmark he fell in love and married his wife who passed in the 1990’s, attended church every Sunday and lived a quiet peaceful life in Billund building with LEGO bricks every single day.
Daniel was the designer of many LEGO sets in his time but among his most iconic sets are:
375 Classic Yellow Castle (and all the castle sets that launched with it)
6067 Guarded Inn
6073 Knights Castle
6074 Black Falcons Fortress
6078 Royal Drawbridge
6081 Kings Mountain Fortress
6267 Lagoon Lock Up
6276 Eldorado Fortress
And dozens upon dozens of others.
His funeral is on Tuesday 21st.
If his work or life had a positive impact on yours I will make sure his family gets any messages you would like to leave.

5
LEGO klub Skockani / Informacije o članstvu - često postavljana pitanja
« poslato: Februar 04, 2016, 07:34:28:posle podne »
Informacije o članstvu - često postavljana pitanja

Šta donosi članstvo u LEGO klubu Skockani?

Članstvo u Klubu prvenstveno donosi druženje s ostalim članovima i priliku za zajednički kreativni rad, zajednička putovanja i izlaganja, kao i bliže upoznavanje s radom kompanije LEGO.

Pored toga, članovi Kluba imaju popuste u nekoliko domaćih i stranih prodavnica kao i organizovano zajedničko naručivanje iz inostranstva u okviru kluba.

LEGO klub Skockani je registrovan kod kompanije LEGO (takozvani RLUG - Recognized LEGO User Group) što znači da kompanija podržava rad kluba kao i događaje koje organizujemo i obezbeđuje deo materijala za izložbe i nagrade za učesnike. Takođe, svi registrovani klubovi imaju pravo učešća u LUGBULK programu koji se organizuje jednom godišnje. Više informacija možete pročitati na sajtu https://lan.lego.com/

LEGO klub Skockani je registrovan kao udruženje građana u Agenciji za privredne registre još od 13.3.2010. pod matičnim brojem 28018703.

Zbog čega se plaća članarina?

Kao registrovano udruženje građana, LEGO klub Skockani ima određene obaveze prema Republici Srbiji (podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja) i materijalne troškove koje svako pravno lice ima (npr. troškovi obrade, održavanje računa u poslovnoj banci). Pored toga, naše redovne aktivnosti iziskuju troškove - hosting sajta i domen, štampa promotivnih materijala, transport eksponata, troškovi špedicije i carine, i slično. Zbog svih ovih razloga, klub mora raspolagati operativnim sredstvima za rad. Na skupštini kluba podnose se finansijski izveštaji i transparentno se prikazuju troškovi i prihodi.

Treba napomenuti da se od najvećeg dela iznosa prve članarine koju novi član plaća izrađuje klupska majica.

Koliko košta članarina i kako se plaća?

Iznos članarine utvrđuje se na godišnjem nivou, ali je već nekoliko godina nepromenjen. Pridruženi članovi plaćaju 750 dinara, a redovni članovi plaćaju 1.500 dinara. Članarina važi do 1. marta sledeće godine. Članarinu je potrebno uplatiti na račun Kluba kod poslovne banke u skladu sa instrukcijama koordinatora za nove članove.

Kako postati član?

  • Najpre je potrebno registrovati se na forumu Kluba (ako to već niste učinili)
  • Ukoliko ste mlađi od 18 godina, potrebno je poslati potpisanu saglasnost roditelja ili staratelja koju možete naći ovde: https://goo.gl/n5yUJ3 (uputstvo za popunjavanje i slanje je u dokumentu)
  • Ukoliko imate 18 ili više godina, pošaljite vaše podatke (ime i prezime, adresa, broj mobilnog telefona, e-mail adresa, korisničko ime na forumu) koordinatoru za nove članove na adresu uclanjenje@skockani.com
  • Koordinator će obraditi vaše podatke i potom kontaktirati vas ili vaše roditelje/staratelje sa informacijama o klubu i o načinu uplate članarine
  • Po uplati, potrebno je da koordinatoru dostavite sken ili fotografiju potvrde o uplati (uplatnice) ili izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije
  • Bićete dodati u grupu članova na forumu gde se možete dalje informisati o radu Kluba
Koja je razlika između redovnih i pridruženih članova?

Glavna razlika je u “stažu” - svi novi članovi su pridruženi, dok redovni članovi imaju najmanje godinu dana iskustva u Klubu.

Pridruženi članovi nemaju nikakve formalne obaveze prema Klubu osim plaćanja članarine.

I pridruženi i redovni članovi imaju pravo da učestvuju na svim izložbama i događajima, pravo da učestvuju u nabavkama, pravo da idu na putovanja koja Klub organizuje, kao i pravo na unapred dogovorenu nadoknadu troškova (put, smeštaj) pri učešću na događajima van mesta prebivališta. Članovi mogu biti nagrađeni za svoje angažovanje u klubu (proporcionalno tom angažovanju) bez obzira na to da li su redovni ili pridruženi i mogu učestvovati u LUGBULK programu ako prihvataju uslove i ograničenja tog programa koje propisuju LEGO klub "Skockani" i kompanija LEGO.

Pored gore navedenog, redovni članovi imaju obavezu učešća na sednicama skupštine kluba i pravo glasa prilikom odlučivanja. Redovni članovi se mogu kandidovati za funkcije u klubu (predsednik, podpredsednik, ambasador).

Pridruženi članovi mogu učestvovati na svim sastancima i sednicama skupštine Kluba, ali nemaju pravo glasa prilikom odlučivanja i ne mogu se kandidovati za funkcije.

Posle godinu dana rada u Klubu, svaki pridruženi član može (a ne mora) podneti predsedništvu zahtev za prelazak u status redovnog člana. O zahtevu odlučuje skupština na prvoj sledećoj sednici.

Zbog čega su svi novi članovi najpre pridruženi?

Prethodno iskustvo je pokazalo da je potrebno oko godinu dana zajedničkog rada da bi član video da li mu odgovara način funkcionisanja Kluba i da li mu odgovaraju obaveze koje proističu iz redovnog članstva. Neki članovi ne žele da preuzmu na sebe obavezu o odlučivanju o radu kluba i samo žele da se bave kreativnim radom i izlaganjem, i to je sasvim u redu.

S druge strane, i drugim članovima Kluba je potrebno oko godinu dana da procene da li je novi član zainteresovan za saradnju i veće angažovanje koje je podrazumevano za redovne članove.

Još jednom napominjemo da osim prava glasa pri odlučivanju i prava na obavljanje funkcije u klubu nema drugih razlika između članova.

6
tuđe kreacije / Swebrick LUG MOC instrukcije
« poslato: Decembar 23, 2015, 03:35:33:posle podne »
Swbrick LUG je velikodušno podelio custom instrukcije za njihove kreacije sa ostalim LUGovima:


In the spirit of Christmas we at Swebrick would like to share some of the building instructions that has been produced in our LUG. Some are former community builds others from current CB's , some event kits and some other builds. Feel free to share them with Your LUG's, Hope that this can inspire you imagination and your LUG to do similar and perhaps share (First link is to pdf, second to .lfx. third to external partslist)
Tie Fighter Hangar (Star Wars Community Build 2013)
http://www.swebrick.se/instruktioner/CB_Tie_Hangar/Normal_Ink_Tie_Fighter_C...
Swebrick Moduverse Baseplate v2 (Community Build)
http://www.swebrick.se/instruktioner/Swebrick_Moduverse_v2/Baseplate_v2/Swe...
http://www.swebrick.se/instruktioner/Swebrick_Moduverse_v2/Baseplate_v2/Swe...
Swebrick Moduverse Roadplate v2 (Community Build)
http://www.swebrick.se/instruktioner/Swebrick_Moduverse_v2/Roadplate_v2/Swe...
http://www.swebrick.se/instruktioner/Swebrick_Moduverse_v2/Roadplate_v2/Swe...
Swebrick High Tower 2014 (Community Build 2014)
http://www.swebrick.se/instruktioner/CB_City_HighTower_2014/Swebrick_High-T...
http://www.swebrick.se/instruktioner/CB_City_HighTower_2014/Swebrick_High-T...
City Community Build 2013
http://www.swebrick.se/instruktioner/CB_City_Apartment/CB_City_Hus_2013_ins...
Container 6x17 Apocalypse Community Build)
http://www.swebrick.se/instruktioner/APO_Container_6x17/APO_Container_6x17....
http://www.swebrick.se/instruktioner/APO_Container_6x17/APO_Container_6x17....
Town Hall Mini Modular
http://www.swebrick.se/instruktioner/Mini_modulars/o0ger_Town_Hall_Mini_Mod... <
http://www.swebrick.se/instruktioner/Mini_modulars/o0ger_Town_Hall_Mini_Mod...
Brick Bank Mini Modular
http://www.swebrick.se/instruktioner/Mini_modulars/o0ger_Brick_Bank_Mini_Mo...
http://www.swebrick.se/instruktioner/Mini_modulars/o0ger_Brick_Bank_Mini_Mo...
 link to parts list: https://goo.gl/DZswGQ
Detective's Office Mini Modular
http://www.swebrick.se/instruktioner/Mini_modulars/o0ger_Detectives_Office_...
http://www.swebrick.se/instruktioner/Mini_modulars/o0ger_Detectives_Office_...
 link to parts list: https://goo.gl/kiaQLo
Palace Cinema Mini Modular
http://www.swebrick.se/instruktioner/Mini_modulars/o0ger_Palace_Cinema_Mini...
http://www.swebrick.se/instruktioner/Mini_modulars/o0ger_Palace_Cinema_Mini...
Event kit Visby 2015
http://www.swebrick.se/instruktioner/eventmodel_visby_2015/Visby_event_set_...
http://www.swebrick.se/instruktioner/eventmodel_visby_2015/Visby_event_set_...
 link to parts list:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fYoDxsf5XtTCCFI2VSx2UvnqpxDsCtPGOct...
Event kit Uppsala 2014 http://www.swebrick.se/instruktioner/eventmodel_uppsala/Swebrick_Event_Set_...
http://www.swebrick.se/instruktioner/eventmodel_uppsala/Swebrick_Event_Set_...
Town Hall Bonzai Tree
http://www.swebrick.se/instruktioner/Town_Hall_Bonzai_Tree_bygginst_v1/Town...
http://www.swebrick.se/instruktioner/Town_Hall_Bonzai_Tree_bygginst_v1/Town...

Palace Cinema Limo
http://www.swebrick.se/instruktioner/Limo-o0ger-v3/Cinema-Palace-Limo-o0ger...

7
LEGO Setovi / Setovi 2016
« poslato: Oktobar 11, 2015, 01:40:10:posle podne »
Danas su pronađene slike gomile novih setova za 2016. godinu, evo svih na jednom mestu na Bricksetu:


http://brickset.com/sets/query-2574

8
LEGO generalna diskusija / Separatori - dokle, aman?
« poslato: Oktobar 26, 2014, 10:56:50:pre podne »
Slika govori više od 1000 reči:



 :confused:

Vrhunac ludila je što uz set 21110 Research Institute koji ima 165 delova (skoro svi su 1x1 plejtovi i tajlovi, ili 1x2 modified plejtovi) dolazi separator. Opkladio bih se da separator nosi oko 20% mase plastike u tom setu.

Da li TLG računa da se separatori lome ili oštećuju tom brzinom da ih treba stalno nadoknađivati? Razumem da ih uključuju u setove sa 1000+ kockica koji koriste napredne tehnike gradnje ili imaju puno tajlova za razdvajanje, ali ovo postaje bolesno.

9
LEGO reviews / 10232 Palace Cinema
« poslato: Oktobar 13, 2014, 11:12:59:posle podne »
LEGO 10232 Palace Cinema recenzija - PRVI DEO

Tema: Creator Expert / Modular Building
Godina izdavanja: 2013
Broj delova: 2196
Broj minifigura: 6
Preporučena maloprodajna cena: 119,99 GBP (Velika Britanija), 149,99 USD (SAD), 139,99 EUR (Nemačka)
Raspoloživost: Ekskluziv (raspoloživ samo u zvaničnim LEGO prodavnicama i ograničenom broju specijalizovanih prodavnica)

Zvanične slike







Bioskop Palas je osma po redu građevina u LEGO serijalu modularnih zgrada koji je namenjen odraslim ljubiteljima (AFOL - Adult Fan of LEGO). Ceo serijal je posledica eksperimenta koji je inicirao dizajner Džejmi Berard (Jamie Berard). U to vreme (2007. godine), kompanija još uvek nije bila sasvim sigurna koja vrsta setova bi bila zanimljiva sve brojnijim odraslim fanovima. Pokazalo se da je prva modularna zgrada 10182 Cafe Corner oduševila sve svojom detaljnom arhitekturom, naprednim tehnikama gradnje i korišćenjem običnih delova na nove i neuobičajene načine. Osim seta 10190 Market Street koji je izdat pod temom "Factory" (preteča današnjih LEGO Ideas setova), narednih nekoliko modulara bili su takođe Džejmijeve kreacije, sve do seta 10224 Town Hall kada je dirigentsku palicu (makar na kratko) preuzela Astrid Graabæk. 10232 Palace Cinema njena je druga modularna građevina. Dizajnerski video možete pogledati na adresi https://www.youtube.com/watch?v=CjG9nfY2nsk

Bioskop Palas interesantan je po dva aspekta: najpre, to je prva modularna zgrada objavljena u okviru nove teme "Creator Expert" u okviru koјe će ubuduće biti objavljivani svi napredniji modeli (nekada su bili poznati kao "advanced models" - ali nikada pre ovoga nisu bili zvanično klasifikovani u okviru neke teme). Creator Expert tema obuhvata i detaljne modele automobila, vozova i aviona, kao i replike poznatih građevina u većoj razmeri.

Druga zanimljivost je donekle kontroverzna odluka da se u Bioskop Palas uvrste nalepnice. Nalepnice nikada pre ovoga nisu korišćene u nekoj modularnoj građevini, i fanovi su bili revoltirani njihovom pojavom. Pretpostavka je da su nalepnice bile neophodne zbog nemogućnosti štampe na staklenim panelima i zbog složenog natpisa na ulazu u bioskop.

Bilo kako bilo, uspeh modularnih zgrada je takav da ih je kompanija LEGO uvrstila među "evergrin" teme i svake godine izlazi po jedan novi set. Narednih pet modulara već je poznato i radi se na njihovom dizajnu, a po glasinama koje kruže prvi sledeći koji će izaći u martu 2015. biće detektivska agencija.

Više informacija:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lego_Modular_Houses
http://brickset.com/sets/theme-Advanced-Models/subtheme-Modular-Buildings

Dodatni setovi

Promotivni set 5002891 LEGO Movie Poster Sticker, besplatno se delio uz kupovinu seta tokom septembra 2013. godine u Americi



Inspiracija

Inspiracija za set bio je očigledno Graumanov "Kineski bioskop" koji se nalazi na stazi slavnih u Holivudu. Donekle je neobično što je arhitektura bioskopa prilagođena uglu. Više informacija o ovoj znamenitosti možete naći ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/TCL_Chinese_Theatre
 


Prethodni bioskopi

Začudo, ovo je tek drugi bioskop koji je kompanija LEGO proizvela u svojoj dugoj istoriji. Prethodni bioskop bio je u sklopu seta 10184 Town Plan i veoma je različit od ovoga (urađen u klasičnom američkom art deco stilu):



MOC bioskopi

Za razliku od kompanije LEGO, mnogi ljubitelji su se okušali u pravljenju bioskopa. Izdvojio bih dva:

Odeon: https://ideas.lego.com/projects/17675
Modular Town Plan Cinema: https://ideas.lego.com/projects/6621

Linkovi

http://www.kocka.rs/index.php?route=product/product&path=106&product_id=1066 (trenutna cena 17.000 RSD što je marginalno skuplje od zvanične evropske cene, a identično danskoj ceni seta; besplatno slanje)

http://shop.lego.com/en-DE/Palace-Cinema-10232 - zvanični LEGO Shop

http://brickset.com/sets/10232-1/Palace-Cinema
http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=10232-1 - lista delova

Uputstva

http://cache.lego.com/bigdownloads/buildinginstructions/6036308.pdf
http://cache.lego.com/bigdownloads/buildinginstructions/6036317.pdf
http://cache.lego.com/bigdownloads/buildinginstructions/6053844.pdf

U drugom delu recenzije prikazaću svoje utiske i fotografije seta.

10
Izložba je otovorena, na naslovnoj strani ima par sličica a ovde ćemo dodavati sadržaje kako budu dostupni da bi svi članovi foruma koji nisu u mogućnosti da prisustvuju mogli da uživaju u postavci i kracijama.

11
Izložbe i događaji u organizaciji Skockanih / 7. izložba Lego kluba Skockani
« poslato: Avgust 24, 2013, 11:09:54:pre podne »
Lego klub SKOCKANI i Dečiji centar Niš s ponosom najavljuju

7. izložbu skockanih eksponata

Skockani po prvi put dolaze u Niš!


Izložbu će pomoći prijatelji kluba, između ostalih:

Kocka.rs - najpovoljnija online prodavnica Lego kocki u Srbiji
Wear2play - zvanični zastupnik Lego Wear za Srbiju
game-S - zvanični zastupnik Lego video igara za Srbiju
Duracell - vodeći proizvođač baterija u svetu

Izložba će biti održana u Dečijem centru 14. i 15. septembra. Trajanje izložbe prvog dana biće od 10:00 do 20:00 časova, a drugog dana od 10:00 do 17:00 časova. Cena ulaznica je 100 dinara.



Na izložbi ćete moći da vidite brojne nikada do sada prikazane eksponate, uključujući:

[ul]
  [li]Spektakularne modularne građevine i železničke kompozicije[/li]
  [li]Fantastične futurističke letelice i grad iz budućnosti[/li]
  [li]Srednju Zemlju, svet u kome se odigrava radnja Hobita i Gospodara Prstenova[/li]
  [li]Istorijske kreacije poput vozila i artiljerijskih oruđa iz I svetskog rata ili broda \"Galeb\"[/li]
  [li]Flotu svemirskih brodova iz Ratova zvezda[/li]
  [li]Neverovatna motorizovana vozila sačinjena od Lego Technics delova[/li]
  [li]Skulpture koje kao da su izašle iz filmskih ekrana[/li]
[/ul]

Pored eksponata, posetioci će moći i sami da naprave svoju Lego kreaciju iz mašte uz pomoć desetina hiljada kockica koje će biti dostupne na Lego stolovima za igru, uživaju u interaktivnim sadržajima kao što su Lego video igre, takmiče se i osvoje vredne nagrade u nagradnim igrama prvog i drugog dana izložbe i saznaju više o ovoj divnoj i večnoj igrački od kustosa kluba Skockani. Partneri kluba obezbediće prodajne štandove gde će biti moguće kupiti Lego komplete i garderobu po najpovoljnijim cenama u Srbiji.

Dođite da se družimo kreativno dok uživate u Lego svetovima iz mašte!

Napravite svoju fantastičnu kreaciju i podelite je sa ostalima!

Stavite se u ulogu likova iz Star Wars ili Lord of the Rings univerzuma dok igrate Lego video igre!

Osvojite vredne nagrade na zabavnim takmičenjima prvog i drugog dana ižložbe!

Igrajte se interaktivnim eksponatima!

Naučite nešto novo o Lego kompaniji i njenim proizvodima!


VIDIMO SE 14. i 15. SEPTEMBRA U NIŠ :wink2:

12
LEGO klub Skockani / Trajno udaljavanje člana Angeli sa foruma
« poslato: Avgust 13, 2013, 06:07:42:pre podne »
Poštovani članovi foruma “Skockani”,

Sa žaljenjem moram da vas obavestim da je, po prvi put u svojoj istoriji, Klub “Skockani” odlučio da primeni disciplinsku meru trajnog udaljavanja člana foruma. Pošto je u pitanju dugogodišnji član foruma Angeli, smatrali smo da bi bilo korektno sve članove foruma obavestiti o ovoj odluci uz prigodno obrazloženje. Napominjem da Angeli nije, niti je ikada bio član Kluba “Skockani” (iako je više puta u toku poslednje tri godine bio pozvan da se priključi). Nesporan je Angeliv doprinos forumu putem veoma popularne Drow teme; takođe, Angeli je svoje radove prikazao na dve od šest izložba koje su “Skockani” do sada organizovali i više puta je pomagao članovima ovog foruma i Kluba da dođu do potrebnih kockica.

Zbog svega gore navedenog, odluka nije doneta naprečac, niti u afektu. Postoje članovi “Skockanih” koji već neko vreme pozivaju na primenu ove mere, kao i oni koji ne dele ovo mišljenje. Zbog toga što je praksa “Skockanih” uvek bila da se važne odluke donose demokratskom procedurom, ovo pitanje je stavljeno na glasanje. U glasanju je učestvovalo 90% odraslih (AFOL) članova Kluba. Rezultati glasanja bili su:

Za trajno udaljavanje glasalo je 77,8%
Za poslednju opomenu pred trajno udaljavanje glasalo je 11%
Uzdržano je bilo 5,6%
Protiv trajnog udaljavanja glasalo je 5,6%

Poštenije je i transparentnije i prema Angeliju i prema ostalim članovima Foruma da ova disciplinska mera bude primenjena i javno objavljena umesto da se dalje prolongira latentni konflikt putem poruka u određenim temama i privatne korespondencije.

Direktan povod za ovo glasanje (kao i promenu pravilnika o ponašanju koja mu je prethodila) je informacija da je Angeli zloupotrebio resurse Kluba da bi regrutovao nove članove za drugi sajt/forum koji je sa grupom prijatelja osnovao početkom ove godine. Pošto je ovo pitanje već bilo postavljano, želim da ovom prilikom naglasim da članstvo u Klubu ili na forumu “Skockanih” ni na koji način ne znači da ne smete biti članovi drugih sličnih organizacija, sajtova ili foruma. Takođe, “Skockani” podržavaju inicijativu svih ljubitelja LEGO kockica koji žele da se udruže i svojim radom i trudom doprinesu popularizaciji našeg hobija. Problem, dakle, nije u drugim sajtovima/forumima, već u metodu regrutacije članova.

Pored ovog direktnog povoda, tokom prethodnog perioda nakupio se veći broj drugih pritužbi na ponašanje ovog člana, između ostalog:


[ul]
  [li]Linkovanje neodgovarajućih sadržaja na forumu, uključujući erotske i sugestivne fotografije[/li]

  [li]Često provlačenje teme seksa (neprikladno za forum na kome je veliki broj članova u tinejdžerskom ili pred-tinejdžerskom uzrastu) uz određene diskriminatorske komentare

[/li]
  [li]Problemi kod zajedničkog naručivanja sa BrickLinka[/li]

  [li]Širenje dezinformacija o LUGBULK programu i načinu na koji se on sprovodi u Klubu[/li]

  [li]Pozivanje članova foruma da se ne učlane u Klub [/li]

  [li]Ubeđivanje članova foruma da je njihovo učlanjenje u Klub bila greška[/li]
[/ul]

Drow tema će biti uklonjena u roku od 24h jer smatramo da ne bi bilo fer i korektno da klub “Skockani” koristi radove člana koji je udaljen sa foruma zarad povećanja posete ili interesovanja. Angelijeve radove možete u budućnosti pratiti na njegovom Flickr nalogu, kao i na brojnim blogovima i sajtovima posvećenim originalnim kreacijama (MOC). Rok od 24h dajemo da bi svi koji to žele mogli da iz teme sačuvaju ono što im je zanimljivo.

Želeo bih da naglasim da “Skockani” nisu, i neće biti, u sukobu ni sa jednom drugom grupom/sajtom/registrovanim klubom LEGO ljubitelja. Smatramo da svi zajedno možemo doprineti popularizaciji LEGO brenda i razvijanju kreativnosti kod malih i velikih ljubitelja kockica. Ponašanje bilo kog pojedinca ne reprezentuje stavove organizacije kojoj pripada.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana za ovu disciplinsku meru, zamolio bih vas da kontaktirate Predsednika Kluba Srđana Radanovića putem e-mail-a ili privatne poruke. Nije dozvoljeno javno komentarisanje disciplinskih odluka.

Članovi koji su trajno udaljeni sa foruma nemaju pravo otvaranja novih profila i takvi profili biće identifikovani i automatski ugašeni.

S poštovanjem,
Nikola (ispred Kluba “Skockani”)

13
LEGO klub Skockani / BULK 2012/2013
« poslato: Jun 09, 2013, 10:26:36:posle podne »
Sneak preview :party:


14
Prodaja / Kolekcionarske figure serije 10
« poslato: Maj 21, 2013, 06:04:20:posle podne »
Pošto sam i dalje u haosu i ne mogu da iskopam gde su mi ranije figurice viška, prodajem sada samo viškove serije 10. Cena 280 din po figurici, preuzimanje isključivo u centru grada kod palate Albanije radnim danom od 9-17 (sutra tj. 22.05. sam na sastancima pa ne mogu posle 12h, u ponedeljak i utorak 27-28.05. sam na službenom putu). Trenutno nisam zainteresovan za razmenu.

- 1kom (rezervacija TechnicKing)
- 2kom
- 1kom
- 1kom
- 2kom
- 2kom

Popust na količinu - ako neko hoće da kupi svih 9 figurica, cena za sve je 2250 din odnosno 250 din po komadu.

15
Ostalo ostalo / Humanitarna izložba Transformersa i Mastersa
« poslato: Januar 26, 2013, 10:16:52:pre podne »
U Ustanovi kulture Palilula (Mitropolita Petra 8, preko puta Hale Pionir) u NEDELJU 27.01.2013. održaće se izložba Transformersa i Mastersa. Sav prihod od izložbe biće upotrebljen za lečenje Anđele Vudrag koja boluje od kongenitalne mišićne distrofije i Koste Marinkovića koji pati od teškog oštećenja sluha.

Više detalja možete pročitati na Facebook strani izložbe.

Stranice: [1] 2 3