Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - zidane

Stranice: 1 [2]
16
LEGO generalna diskusija / Vracanje starog sjaja kockicama
« poslato: Decembar 15, 2011, 07:54:20:pre podne »
Kao veliki ljubitelj starih old school setova iz 80-tih, pogotovo space teme imam problem sa stanjem u kome se kockice često nalaze. Počevši od mojih setova pa do nekih koje sam polovne nabavio/kupio.

Prvi problem na koji se nailazi je što su bele, plave, sive kockice požutele, o ovom problemu mislim da je bilo reči u drugoj temi i rešenje koje zaista često može da pomogne je vodonik peroksid ili ti hidrogen, nabolje 12% rastvor.

A drugi problem su izgrebane kockicke do neprepoznavanja, tu mislim na izgrebane vetrobrane, zatim izgrebane tilove i printove koji su se izlizali.

Neverovatno ali za ovaj drugi problem mislim da sam našao rešenje koje donekle može vratiti stari sjaj. Probao sam abrazivno sredstvo koje vam savetujem da probate evo slike može se naći u svim opremljenim prodavnicama preporučujem Rodić ili Merkator svejedno. Koristi se za čišćenje staklokeramičkih ploča na šporetima.



Uploaded with ImageShack.us

1. izlizani printovi - sa ovim sredstvom prostim nanošenjem na krpu a zatim brzim povlačenjem dela gde se nalazi izlizani print, nakon kratkog vremena dobićete lepu čistu površinu na koju kasnije možete zalepiti custom stiker kakve npr naš član Vasa pravi (Vaso dodješ mi za reklamu)

2. oguljene kocke i tile-ovi. Preporuka je naravno da sve kockice koje možete da nabavite sa Bl-a nabavite i ne zamajavate se sa ovom tehnikom, ali ako imate neke retke kockce do kojih je teško doći ovom tehnikom ih možete bar malo povratiti. Ideja abrazivnog sredstva je da skida fini sloj plastike, često toliko mali da ćete imati samo efekat poliranja. Princip je isti samo na krpicu nanesete pomenuto sredstvo, okrenete ka krpici deo kockce koji želite da obradite i to je to. Ja sam probao na nekim starim ofucanim tile-ovima i sada zaista bolje izgledaju.

3. Najzanimljiviji deo priče su vetrobrani svih vrsta, oni su nekako naosetljiviji na grebanje i nekada toliko izgrebani da se više ništa kroz njih ne vidi. Ove sitne ogrebotine nastaju od previše igranja, ali često i od držanja ovih osetljivih delova zajedno sa svim ostalim kockicama na gomili. Ako imate transparentna žuta, zelena ili plava stakla, ponovite isti ovaj postupak. Abraziv će odstraniti te fine ogrebotinice koje prave efekat magle i ostaće samo ona gruba oštećenja. Ja sam se juče usudio da pokušam i veoma sam zadovoljan efektima. Imam još neke vetrobrane u baš lošem stanju pa ću ovih dana ako stignem pokušati da odradim fotke pre i posle.

Ne očekujte ne znam kakve rezultate ali ovo je dobar način da se neke kockce koje ste prežalili vratite u život. Puno delova se više ne proizvodi i jako retko se ovi delovi mogu naći novi, pa probajte.

:)

17
Prodaja / Little Zidane\'s Store
« poslato: Decembar 06, 2011, 04:05:32:posle podne »
Nudim sledeće:



Sve detaljnije na PM.

Pratite ovu temu bice jos zanimljivih stvarčica.

Setovi su kompletni i dobro ocuvani, naravno ide i uputstvo uz svaki set kako i dolikuje.

18
LEGO reviews / 6985 - Cosmic Fleet Voyager
« poslato: Jun 25, 2011, 09:14:51:posle podne »
Naziv seta: 6985 - Cosmic Fleet Voyager
Godina:     1986
Tema:        Classic space
Delova:     412
Minifigura: 4



Set 6985 je iz 1986 godine, a do mene je stigao pre nekoliko dana. Zaista sam se odusevio stanjem u kome sam ga dobio. Uz nekoliko sitnih problema, set je kao nov. Tj. vecina delova od ukupno 413 su bez ijedne ogrebotine sto je zaista impresivno za set star 25 godina.

Secam se dobro tih kataloga iz 86-te, kada sam imao jedan jedini lego svemirski brod i to naravno najmanji, kako sam gledao ove najvece brodove iz tog vremena... odata verovatno ostade zelja za ovim istorijskim setovima...

Posebna priča su delovi koji su jako interesantni, naravno dosta delova se na žalost više ne proizvodi.

Pre nego krenem na sam opis ovog seta, opet ću sa žaljenjem da konstatujem kako su ranije lego dizajneri bili mnogo kreativniji i pored osnovnog modela uvek je bilo bar 3-4 alternativna modela (naravno bez detaljnog uptustva), ali sa slikom koja je davala nove ideje.

Ovde prilazem dve fotke sa eurobricks foruma, jer kutiju nisam imao da ovo ufotkam sam.




(link do ovog review-a: http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=30101

Prikaz svih delova na gomili razvrstanih na radnom stolu kako bi se stekao utisak o količini kockica.



Neki bi sigurno prigovorili legu zbog nekih delova, koji su zaista krupni, ali meni se stvarno extra svidjaju.

Prozori svemirskog broda - stanice:


Ćoškasti svemirski hladnjaci (nemam bolju ideju za naziv ovih delova):


I naravno uvek korisne trans-yellow kockice, raznorazni paneli, prozori i stakla.


Obzirom da je u pitanju najveći set iz 86-te red je bio da se u njemu nađu čak 4 classic space minifigova (mislim da postoji još samo plavi).



Svemirski brod je velikih razmera i sastoji se od dva modula, jednog glavnog i jednog dodatnog koji ima fukciju mobilne svemirske stanice.

Izgradnja matičnog broda:









Pažljivo sa radioaktivnim materjalom!!!


Brod iako dosta glomazan ima puno prostora u unutrašnjosti






Izgled kompletiranog matičnog broda


Osnova svemirske baze




Pokretni krov stanice, fensi fensi trans yellow!


Na krovu se nalazi mega antena i turbo hladnjaci za komunikaciju sa matičnim brodom koji je ostao u orbiti dok stanica skuplja svemisku prašinu na nekoj planeti XY-467


Kompletna stanica


Kada stanica spusti rampu mali svemirski rover je može napustiti i krenuti u dalja istraživanja. Samo vozilo je neverovatno jednostavno i možda je moglo da ima još neku caku...


Kada se čitav brod sklopi izgleda otprilike ovako


Cela posada ispred broda (obratite pažnju šta se sve otvara). Skoro svaki krov je pokretan i omogućava pristup unutrašnjosti broda što u mnogome povećava igrivost.


Poređenje broda sa jednim modernijim city setom (samo zbog poređenja veličine).



I za sam kraj ne mogu a da ne prokomentarišem ogromnu sličnost ovog broda sa setom 6783-1: Sonar Transmitting Cruiser koga takodje imam u svojoj kolekciji. Jasno je odakle je potekla ideja za ovaj mnogo ulickaniji ali ne i obavezno lepši set.


19
Sopstvene kreacije / Zidane`s creations
« poslato: April 21, 2011, 06:57:56:pre podne »
Evo jednog kamiončića tegljača drvne građe. Inspiraciju sam dobio vršljajući po flickr-u, i ovaj kamion je u osnovi izmenjena verzija jednog koga sam tamo video.

Komentari su dobrodošli, planiram da poradim na još nekim zanimljivim vozilima koji bi dioramu grada učinili još zanimljivijom...

U pozadni vidi se elektro kamionče koje je nešto manje u poredjenju sa ovim moc-om.






20
Sopstvene kreacije / MOC drvece
« poslato: Mart 24, 2011, 02:58:25:posle podne »
Za izlozbu koja se sprema uveliko bila mi je potrebna inspiracija za drvece i evo sta sam nasao, pa da podelim i sa vama.













Ako i vi imate neki koristan tutorial za bilo kakvu vrstu MOC objekata podelite...

21
Kupovina / Potrebno mi je nekoliko delova
« poslato: Mart 19, 2011, 08:10:44:posle podne »
Potreban mi je ovaj deo:

Zute boje >


Kao i ovaj:

Trans ili trans black >

Raspolozen sam i za menjazu i za kupovinu... bicu velikodusan ;) javite se ako imate

22
Izložbe i događaji u organizaciji Skockanih / Fotografije sa prve izlozbe Skockanih
« poslato: Decembar 26, 2010, 08:30:43:pre podne »























23
English speaking LEGO room / LUG Skockani first public display - Photographs
« poslato: Decembar 25, 2010, 09:31:40:posle podne »























24
LEGO van Srbije / Prodavnice u Banja Luci
« poslato: Decembar 16, 2010, 10:02:11:posle podne »
Spremam se da idem u Banja Luku pa me zanima mesto gde je nabolja ponuda. Već je bilo reči o ovome, ako neko ima spisak prodavnica bilo bi dobro da se dodaju i neke google maps koordinate.

25
LEGO reviews / 7669 - Anakin\'s Jedi Starfighter
« poslato: Decembar 16, 2010, 09:54:47:posle podne »
Još jedan set koji je pristigao iz daleku zemlju Ameriku.

Broj delova: 153 cena u Americi 20$ a u Srbiji koliko se sećam bila je oko 3200 dinara.

Za početak evo kako izgleda kutija:


U setu se nalazi 3 odvojene kesice sa delovima, izgleda nezaobilazne nalepnice i naravno uputstvo.


Uz ovaj set dolazi jedna mini figurica, Anakin Skywalkera ali i figurica R2-D2 robotića.


Figurica Anakina je stvarno fantastično detaljno uradjena od kose pa do lica koje je iscrtano u više boja. Tako nešto još nisam video na mini figurama. Možda samo kod Džokera.


Što se tiče delova preovladjuju crni, tamno sivi i žuti delovi. Ima nekoliko potpuno narandžastih delova mada se oni ne vide na brodu jer su skriveni u unutrašnjoj konstrukciji.
Tu je i nekoliko tehnics elemenata koji pokreću jednostavan mehanizam poluge koji je ugrađen na donjem delu broda.


A onda lagano slaganje...




Ovaj narandžasti deo sa jos jednim istim takvim služi da drži R2-D2 na svom mestu.

Posebno su korisna ova tri dela, koja predstavljaju nosač za čitav brod, što će se videti na nekoj od sledećih fotografija.


Evo i tehnics delova. Pomoću njih je napravljena specijalna poluga koja se fiksira za donji deo broda i pomoću nje bi trebalo da se izbaci R2-D2, medjutim da budem iskren ovo mi se uopšte ne svidja i verovatno cu čitavu ovu skalameriju izbaciti.


Krila se naravno konstruišu odvojeno od tela broda i povezana su sa njim zglobnim mehanizmom tako da se njihov položaj može menajti.


Kada se krila dodaju na glavnu konstrukciju to takoreći kraj. Brod izgleda fantastično i možda mu fali samo malo jači deo za koji bi mogao da se drži.


A za kraj još jedna fotografija gde sam postavio Naboo Fighter i Jedi Starfighter jedan pored drugog radi poređenja.

26
LEGO reviews / 7668 - Rebel Scout Speeder
« poslato: Decembar 16, 2010, 09:48:58:posle podne »
Prikaz je u originalu pisan krajem 2009 godine...

Pocecu sa sjajnim setom Rebel Scout Speeder koji sam juce dobio iz USA-a.


Set ima 82 dela i izdat je 2008 godine. Cena u USA je oko 10$ dok je u Srbiji trenutna cena oko 1700 dinara...

U pakovanju dolaze dve kesice sa delovima, nalepnice i nezaobilazno uputstvo.


Glavni adut ovog seta su 4 mini figurice verno uradjenih pobunjenika. Mislim da se u filmu pojavljuju u trecoj epizodi na samom pocetku filma na brodu princeze Leje.


Izgradnja modela je veoma jednostavna. Jedino mi je malo cudno sto su drzaci za oruzije postavljeni bas na ovaj nacin.





Poseban deo broda cini kupola koja je napravljena tako da se veoma lako moze odvojiti i postaviti nezavisno. + za playabilty.



I na kraju citava posada u akciji...



Za sada toliko od mene ocekujem komentare ali i vase opise setova.

27
LEGO reviews / 8092 - Luke`s Landspeeder
« poslato: Decembar 16, 2010, 11:29:30:pre podne »
TROOPER: How long have you had these droids?
LUKE: About three or four seasons.
BEN: They\'re for sale if you want them.
TROOPER: Let me see your identification.
BEN: You don\'t need to see his identification.
TROOPER: We don\'t need to see his identification.
BEN: These are not the droids your looking for.
TROOPER: These are not the droids we\'re looking for.
BEN: He can go about his business.
TROOPER: You can go about your business.
BEN: (to Luke) Move along.
TROOPER: Move along. Move along.

Predstavljam vam lego set 8092 Luke`s Landspeeder. Set je izašao 2010 godine, i ima 163 dela. Set ilustruje jednu zaista nezaboravnu scenu iz filma, gde se prvi put upoznajemo sa moćima Jedi mastera.

Set sam morao da nabavim zbog C3-PO koga nisam imao ali i zbog ostalih minifigura i samog vozila koje ovaj set čine vrhunskom kupovinom. Cena ovog seta na Lego Shopu je trenutno 27 EUR, moj primerak je kupljen u Toys`r us u Berlinu, a bio je na popustu i plaćen je 22 EUR.

Bila je još jedna potencijalna vrhunska kupovina, naime u nekom njihovom diskontu bio je novi Slave I za nekih 64 EUR. Međutim to je ostalo za neku drugu priliku.

Krećemo, kutija iz raznih uglova:




U kutiji se nalaze 3 kesice, uputstvo i dve elastične sive cevke, videće se bolje na nekoj od sledećih fotografija.



Uputstva su počela da me nerviraju za ovako mali set, zaista je nepotrebno uputstvo od dvadeset i kusur strana. Kada za modele koji su i do 6x veći upustvo može stati na isti broj stranica.

Sve kockice na gomili:


Slaganje je vrlo jednostavno.


Sam Landspeeder je neverovatno detaljno urađen, motori, glatki delovi, a ugođaju posebno doprinose prelepe dark red i tan kockice.




Već spomenute sive elastične cevke su našle savršenu i za mene do sada neviđenu primenu. Znači u posebno predviđen prostor iskrivljene smestile su se i dale prednjem delu Landspeedera vrlo specifičan i cool look. Landspeeder se pojavljivao i ranije u setovima 7110 i setu 4501, prvi iz 2001 godine a drugi je iz 2004.



Landspeeder ima i jednu tajnu komoru gde na žalost svetlosni mačevi ne mogu da stanu, bar ne sklopljeni. Morate ih rastaviti i tako ih ubaciti da bi stali.



Sklopljen brod izgleda svršeno, gomila tile-ova doprinelo je da brod izlgeda veoma elegantno, a i dimenzija samog broda je dovoljna da se komotno u njega smeste 4 minifigurice.



BEN: You don\'t need to see his identification.
TROOPER: We don\'t need to see his identification.



Minifigure sam ostavio za kraj, ima ih ukupno 5, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi, R2-D2, C-3PO i Sandtrooper.



Posebna \"minifigura\" je security droid koji lebdi pored Sandtroopera.



I još par fotki za kraj


Ekipa odlazi u sumrak oba sunca...


28
LEGO reviews / 5580 - Model Team
« poslato: Decembar 15, 2010, 06:02:45:posle podne »
Predstavljam vam legendarni set 5580 iz 1986 godine. Ima ukupno 667 delova, što i nije previše kada se uzme u obzir koliki je kamion kada se složi. Inače moj omiljeni set neposredno pred ulazak u crni period.

Obzirom da je set jako star nisam mislio da ima smisla da slikam kutiju iako sam je sacuvao. Set je par godina stajao na polici i to je naravno imalo svoje posledice. Beli delovi posebno vrata i lucni ugaoni delovi su požuteli i trenutno smišljam u šta da ih potopim kako bi ih izbeleo.

Set ima dva modela, osnovni i još jedan alternativni. Za sada predstavljam samo osnovni.

Sam set se slaže straight forward nema nekih specijalnih tehnika i fazona. Jedino su zanimljivi tehnics delovi koji omogućavaju da se pomoću rezervnog točka upravlja prednjim točkovima na kamionu preko prenosnog mehanizma.

Delovi na gomili


Neki zanimljivi delovi


Šta se dešava kada držite kockice na suncu


V motor ove opake mašine


Faze izgradnje kabine kamiona.



Motor i kabina montirani na osnovu


Detalj, hladnjak i hauba


Gume, kojih ima zaista puno neposredno pred montiranje


I naravno složen kamion u svoj svojoj lepoti. (pored modela 5580 nalazi se alternativni model seta 5590)



Za slaganje mi je trebalo oko 2 i po sata, što je sasvim solidno prolazno vreme obzirom da sam ispao iz fazona.

Za sledeći put biće review još većeg kamiona sa prikolicom i helikopterom. Da da spremam se i ja za izložbu :P

29
Zamena / Menjaze Minifigures
« poslato: Decembar 04, 2010, 05:14:30:posle podne »
Izvukao sam dva robota iz serije 1, pa bi jednog menjao za nešto što nemam.

Dajte neki predlog, šta imate duplo da se menjamo.

Stranice: 1 [2]