Vidim da već ima dosta utisaka, mislim da skoro svi delimo slične.
Probaću da se mnogo ne ponavljam.
Prvo o radnji, stvarno jako lepo uredjena (kad nema gužve), poredjano duž zidova po serijama, i u sredini polibegovi i sl stvarčice
Kad su najavljivali TC Rajićeva, pričalo se da će biti i bioskop, medjutim bolje Lego Store nego bioskop (kad već ne može oba
) i još kad je to, skoro pa na 5 min od mene, radosti nema kraja
1. Što se tiče trenutnih kupona za popust 20%, generalno dobijaš jedan kad se registruješ i dobiješ i loyalty karticu sa kojom skupljas bodove . Kupon važi samo za jedan set ako kupiš više artikala.
Važi do 17.09E sad bolji deo. Danas sam suprugu zamolio da svrati i pita da li može dobiti kupon za popust (bez da se registruje za karticu)
i dobila je kupon Kada plaćaš na kasi, ne traže loyalty karticu, možeš dati samo kupon (mislio sam zbog veće kotrole da je to obavezno kako bi bilo jedna lojalna kartica samo jedan popust). Ja sam za svaki slučaj, prvo dao kupon za 20%, platio jedan set,
a onda skokno do cura, uzeo kupon još jedan i vratio se da poplaćam još ponešto i iskoristio još jedan kupon. Drugi put sam iskoristio i karticu da ubeleže poene, ali mislim da će to biti skorman popust. U nedelju ću videti da pazarim i za "ženin" kupon, valja se
2. Za sad se dobija za kupovine preko 5000 dinara, kupon od 1000 din koji vazi za kupovine vece od 2000 dinara u periodu od 18.09 do 31.10.2017
3. Cene u ovoj nasoj Lego radnji su, bar na setovima koje sam "proveravao", kao što je i Sammael rekao:
https://shop.lego.com Nemačka x
1,25Tako da kad obračunaju 20% na deklarisanu cenu, imas faktički nemačku cenu. i to do 17.09
4. što se tiče asortimana, bukvalno skoro sve što Lego prodaje prema katalogu na brickset-u za 2017tu tj regularni katalog + polibegovi, sezonski setovi, gomile lego privezaka, modulari, asesoari (čaše, kutije, modle za kolače), battle packovi+ kockice na kilo itd itd
5. Od setova koje Dexy ne prodaje, imaju Pariski restoran, Brick banku, Assembly square. Imaju Londonski autobus, Diznijev zamak (redovna cena oko 47.000 dinara), HQ GHOSTBUSTERS, ono što me je posebno iznenadilo, ako sam dobro zapamtio imaju i Tower Bridge iz 2010te (jedan od mojih omiljenih, izgleda uživo neverovatno) i Volkswagen T1 Camper Van (VW Bus) iz 2011te. Sa druge strane nisam video Big Ben 10253 iako je jos vruća roba (iz 2016te ). Imaju Creator Karusel , VW bubu, Mini Moris itd itd
Večeras su na policama imali i oko 3-4 Old Fishing store koji je juče planuo (mislim da su Skockani glavni krivci
)
6. Želeo sam da pazarim i nekoliko Custom made figurica (figurica kompletna+ jedan dodatak oko 350 dinara, 3 kompleta za oko 900 dinara) jer ima jako lepih torzoa, nogara, dodataka za glavu (kape i kose) i dodataka tipa oružja, laso, korpe itd.
Medjutim bila je neopisiva guzva pa neki drugi put. ps zanimljivo iako je gomila dece sklapala cikice nisam nesto primetio da na kasi neko plać te figurice (ili se deca samo zabavljaju ili možda .... jbg nemaju magnetnu zaštitu
)
7. što se tiče Zida sa kockicama, ima nekih sigurno 40-50 različitih. Cena je 100g - 1.000 dinara.
Pošto ima i dosta egzotičnih brickova, dosta skupih na bricklinku, tako gledano može lepo da se pazari.
Npr. sand green 1x2 tile : u 100g ide oko 350 komada. U Lego Store-u je to 1.000 dinara.
na bricklink-u najniža cena je oko 6 dinara, a većina prodavaca prodaje za preko 15 din komad tako da je to
350 komada x 15 dinara oko 5,250 dinara. na to dodajte i druge troškove na bricklinku (poštarinu, paypal
proviziju itd) i očigledno je koliko je Zid za ovakve stvari povoljan.
Nošen ovom računicom, isplati vam se da uzmete pomenuti sand green tile 1x2, sivi tile 2x2, braon plate 2x4 itd itd .
Sa druge strane kupovina tipa 2x4 brickova i sl sa Zida, bolje uzeti Creator osnovne setove