Autor Tema: Iskustva na BrickLink-u  (Pročitano 22809 puta)

đžukela

  • Gost
Iskustva na BrickLink-u
« poslato: Januar 14, 2011, 06:37:47:posle podne »
evo nakon 40tak pozitivnih internet-kupnja iskustava nabasah na jednu bezobraznu gospođicu from BL (njemačka)
kupio sam prije božića iz njenog dućana 4 seta. stigli su za 5dana jako lijepo zapakovani i oćuvani ali dosta nekompletni.
mislim, jako sam tolerantan kad dobijem set gdje fale 3-4 kockice ne pravim problem oko toga al ovo je bio klasični bezobrazluk!
uz 20tak kockica (iz sva 4 seta) falila je velika zastava, cijeli top sa smeđim postoljem, minifig, printani panel....
setovi su bili opisani kao kompletni s tim da sam u paketu dobio jako ljubazno pismo u kojem je pisalo da ukoliko fali koji dio da se javim i da će isti biti poslani.
lijepo se ja javim gospoji - napišem šta fali - ona mi još ljubaznije sutradan odgovori kako su dijelovi poslani uz ispriku i najljepše želje za nadolazeće blagdane
naivno povjerovah da ću dobit svoje dijelove al ni nakon 20tak dana dijelovima ni traga ni glasa
kontaktiram gaduru (isprike al jako sam ljut) opet jako ljubazno joj objasnim da nisam dobio dijelove i da ću joj dat negativni feed a ona kao to nije njen problem i da ja imam pravo dat ocijenu koju hoću
naravno da sam joj dao negativnu ocijenu - i ona meni isto uz komentar da mi se javljala mailom i da ja nisam odgovarao

znači lažljivica i bezobraznica u jednom - IZBJEGAVATI SVAKAKO

http://www.bricklink.com/store.asp?p=littel.bricks.1 - link od dućana

eto nadam se da sam pomogao uz molbe da svatko ko je imao neko loše iskustvo s nekim dućanom nek napiše

PS jel ima neko ko je aktivan na eurobricks forumu da zaljepi ovdje link na topić gdje i tamo upozoravaju na loše dućane pa da upozorim ljude!!!

dugme

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 4.699
  • Pol: Muškarac
  • Štedite struju, imaćete više novca za LEGO.
    • Pogledaj profil
Odg: Loša iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #1 poslato: Januar 14, 2011, 07:51:47:posle podne »
a vidiš, ja sam sa dotičnom prodavačicom imao svoju prvu transakciju na bricklink-u negde u drugoj polovini marta, sada već prošle godine, i bila je maksimalno korektna...
falile su samo 2 nalepnice na setu koji sam uzeo od nje...
tada je imala mnogo manje pozitivnih ocena nego danas...

đžukela

  • Gost
Odg: Loša iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #2 poslato: Januar 14, 2011, 08:09:32:posle podne »
mislim stavit set na BL da se prodaje kao KOMPLETAN
obavjestiti ljubazno u paketa da ukoliko nešta fali da se JAVIM
kad se javim - odgovara da je POSLALA dijelove - koji nisu stigli naravno
i onda još ima petlje dat mi negativnu ocijenu - BEZOBRAZLUK a potroših preko 100usd kod nje :angry:

Sammael

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 4.295
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Re: Loša iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #3 poslato: Januar 14, 2011, 10:11:18:posle podne »
Užas i hvala ti na upozorenju.

Angeli

  • Gost
Odg: Re: Loša iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #4 poslato: Februar 02, 2011, 05:48:59:pre podne »
u principu se trudim da ne kupujem od prodavaca koji imaju vise negativnih feedbakova.
sad, svestan sam da neko ko ima 5000 rating sigurno ima i dva ili tri lika koji ne umeju da koriste bricklink :)
ali ova devojka ima 16 neutralnih i losih feedbekova... sta ja znam, hrabro je bilo kupovati od nje u samom startu...

iz mog iskustva na bricklinku, u princpipu, \"lepa rec gvozdena vrata otvara\". jedino kada sam bio grub bilo je danas, i sad mi je zao malo zbog toga, gde sam postavio prodavcu pitanje vezano za shipping i odakle je izvukao tu suludu cenu, kada mu na \"splash\" strani pise drugacije, i po kojoj logici je Srbija \"ostatak sveta\" a ne Evropa (ima i sekcija EU), a on mi odgovorio na francuskom.

tako da sam mu napisao onako drcno pismo sa komentarem \"nisam ni ja tebi napisao (pa sad dobrih starih posalica na srpskom;)\"

bah, nisam trebao, malo me iznervirala ona iz italije juce, pa se na njemu prelomilo

bilo kako bilo, kupio sam 30 Panel 3 x 3 x 6 Corner Wall (onaj kosi zid za dvorce) za tri eura od njega :) ko zna sta ce mi sada poslati ;)

da kucnemm o drvo, nisam imao problema pri kupovini i uvek sam dobijao sta sam narucio. doduse, vec sam na dve stop liste, ali oba puta sam (na neki nacin) zasluzio, tako da je glupo da se zalim (nisam platio na vreme, ako se pitate kakav je kriminal u pitanju:)

Edit (osam meseci kasnije): sad vidim post, pa da se nadovezem: dobio sam paket na vreme, sve je bilo ok :)

gruber

  • Gost
Odg: Loša iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #5 poslato: Februar 02, 2011, 11:21:26:pre podne »
a jel ima neki topic za dobra iskustva?
evo recimo ja sam skoro bas lepo poslovao sa jednim tipom iz USA, covek je bio strpljiv, pedantan, javaljao mi se mejlom preko 20puta na svakih 5min, dao popust, poslao dodatne fotografije... onako bas ljudski, i preporucio bih ga svakome. cene su mu razne a i ponuda je sad malo manja ali moz da se nadje. lepo bi bilo da imamo gde da postavljamo ta dobra iskustva pa da onda znamo gde i kad da kupujemo... pozdrav,

ps evo i linka
http://www.bricklink.com/store.asp?p=legoman_74

aca

  • Gost
Odg: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 09, 2011, 08:53:31:posle podne »
Људи, ова тема је замрла, а верујем да би многима значила, поготово сада када се отвара варијанта (70 евра) за веће и чешће наруџбе.
Коментари већ имају много тога што мене занима, али бих хтео да то систематизујемо на следећи начин.

Волео бих да ставите ваша искуства са Интернет наручивањем (Bricklink, Limundo, Lego и слично), на пример:
- колико сте имали наручивања без проблема, а колико проблема и зашто? Знам да су неки наручивали веома много пута и њихова коментар би дао прилично верну статистику;
- да ли вам се некада нека пошиљка изгубила (а да није била осигурана)?
- да ли сте имали позитивно искуство са продавцима који имају доста непозитивних оцена, односно лоше са онима који имају мало непозитивних?
- да ли вам и колико често праве проблем на царини? Да ли вам одвале цену произвољно или имају неки систем? Да ли избегавате да вам напишу цену на пакету? Да ли сте пуштали да се пошиљка врати продавцу, па опет слали али на неки други начин?
- да ли примате писма, пакете, осигуране или неосигуране и да ли и како то утиче на царински сито?

Ето, надам се да ће овај део са царином ускоро постати депласиран.:tongue2:

przulj

  • Gost
Odg: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 10, 2011, 06:24:20:pre podne »
Moja iskustva su pozitivna, a obavio sam oko 20 transakcija. Uglavnom kupujem ali ponešto i prodam. Zbog luđačkih carina u Srbiji, kupujem preko naloga koji je otvorila moja sestra u BiH.
Kao kupac obično brzo dobijem odgovor ako imam pitanja (ulavnom o težini paketa sa ambalažom, od čega zavisi koliko ću platiti slanje). Ako je sve jasno, čim platim, prodavac u roku od dan do dva šalje paket.
Imao sam jedan slučaj da se prodavac iz Belgije 7 dana nije javljao pa sam postavio zahtjev za otkazivanje poružbine (mislim da je oznaka statusa OCR). Nakon toga se odmah javio i objašnjavao kako je bio na putu  bla bla, ali nisam promijenio mišljenje. Neki misle da smo mi svi sa Balkana divljaci i da sa nama mogu kako hoće, pa se trudim da to promijenim.
Drugi zanimljiv slučaj bilo je primanje paketa iz Engleske koji je vrlo dugo putovao. Nakon 50ak dana sam tražio od prodavca da mi refundiraju novac i traže od svoje pošte povraćaj novca. Prodavac je refundirao novac, a nakon dodatnih 10ak dana stigao je paket. Ja sam im to javio i ponovo platio porudžbinu. Obostrano smo ostavili pozitivne feedback-ove.
Sa Limunda sam kupio jedan avion. Prodavac, koji je inače vrlo aktivan i na našem sajtu, je rekao da fale dva dijela, a isposatavilo se da ih fali dvadesetak. Nisam htio da nastavljam raspravu, ali od njega više ne kupujem.

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 10, 2011, 11:03:56:pre podne »
- narucivao sam samo i iskljucivo preko bricklinka - Lego je preskupo, Limundo, nemam pojma, nikad ne znas sta ces stvarno dobiti, jer ono sto prodavci pishu nije uvek ono kako jeste ;)

- колико сте имали наручивања без проблема, а колико проблема и зашто? - 41 narudzbina, mada sam ih preuzimao na najrazlicitije moguce nacine, od licno, preko prijatelja do poste. samo sa tri sam imao problem, nisu stigle - zanimljivo je da je jedna bila iz velike britanije, druga iz francuske i treca iz usa, i bile su jedna za drugom, tako da je 100% nesto kod nase poste zatajilo. sve tri su bile bez trekingai osiguranja. jednu mi je prodavac vratio pare (iako nije mora), a ove druge dve su zajedno bile ispod 10e, pa nisam hteo da se cimam (mada, u jednoj od njih je bila nikad prezaljena Beatrice iz hari potera:)))) Takodje, imam jedno desetak otkazanih porudzbina na bricklinku, ali njih sam otkazao zbog nedostatka para, posle incidenta sa odlaskom u italiju :)

- да ли вам се некада нека пошиљка изгубила (а да није била осигурана)? ispisah gore ;)

- да ли сте имали позитивно искуство са продавцима који имају доста непозитивних оцена, односно лоше са онима који имају мало непозитивних? - nikad nisam imao negativno iskustvo sa prodavcem sa bricklinka (da kucnem o drvo), ali uvek proveravam negativne i neutralne komentare, i UVEK pogledam i odgovor prodavca, i po tome ga procenim - ako se svadja, svaljuje krivicu i sl, nikad ne narucujem kod njega. jer, sta se desi jednom, ne mora vise nikadf da se desi, sta se desi dvaput, desice se i treci put

- да ли вам и колико често праве проблем на царини? Да ли вам одвале цену произвољно или имају неки систем? Да ли избегавате да вам напишу цену на пакету? Да ли сте пуштали да се пошиљка врати продавцу, па опет слали али на неки други начин? - nikad nije bio problem na carini. jednom sam morao da platim (to nije problem, to je zakon:), oni imaju tacno razradjen sistem i NISTA ne rade proizvoljno. najbolje je okrenuti ih direktno i pitati, mada ti nece reci koje su imtakse na lego kockice (oni imaju kataloge sa stvarima, i lego kockice se nalaze na taco utvrdjenom i unapred zadatom mestu, tako da nista ne fantaziraju. uvek mi pisu cenu na paketu, jer to je zakon. nikad ti se ne isplati da vratis posiljku prodavcu, sem ako su u pitanju setovi - ali to je tvoja greska, mogao si reic prodavcu da ti raspakuje set i posalje samo lego, bez kutije, jer tkao je em manje, em nije vise novo, barem kad je carina u pitanju. Dosta sam o ovome pisao na nekoj drugoj temi, prelistaj.

- да ли примате писма, пакете, осигуране или неосигуране и да ли и како то утиче на царински сито? - sve primam, i nikada nisam platio carinu (sem prvi put, a tad je prodavac poslao tacan spisak svih kockcia i tacnu cenu, i carina mi je bila nekih 80% cene kockica, jer su uracunali i postarinu i osiguranje i lezarinu i sta ti znam sta jos. Ali tada sma imao para pa se nisam nervirao :)

u principu sam se trudio da mi narudbine ne prelaze 20e kada su kockice u pitanju, i da ne prelaze 50e kada su minifigurine u pitanju - jer minifigurine su male pa i ne idu na carinjenje, a kockice, kada npr uzmes 1000 pinova za 10e, to je velika kesa, ali je mala vrednost, pa opet prodje.  Jednom mi je kao poklon stiglo par stotina maceva, stitova, kaciga, oklopa, pedesetak ogrtaca i sl, pismo-paket je bilo ogromno, ali nije bilo carine ( i lepo je pisalo \"plasticna igracka - poklon\")

iskljucivo placam putem paypala i imam obicaj da se vracam kod prodavaca, jednom kada kupim i sve je u redu. Velike narudzbine volim sam da preuzmem (kao ono u Italiji, gde mi ona doveze Lego do granice ili negde u blizini), ili da mi posalju busom (kao u Poljskoj, gde n posalje mom ortaku, on prepakuje i posalje mi busom - pricamo o narudzbinama od po par stotina eura i toliko lego kockica da ne mogu da ih podignem sam. Ali to su obicno masovne kupovine gde svi kkupe po malo. Tako sam na primer kupio sve svoje crvene 1x2 brick, ali sam se prethodno cuo sa prodavcem jedno pet sest puta da bih sve dogovorio i napravio licni kontakt, eventualno izboksovao popust i sl. 10.000 1x1 brick sam platio 100e i na poklon sam dobio jos 3000 istih kockica. shiping me je dosao 5 e (imam autoprevoznika sa kojim redovno saradjujem, kad tako ide busom ne placam carinu)

nisam siguran da je ovih 70e bas 70e, treba prelistati zakon, ali nije bitno :) poenta je da nadjes pametnog prodavca i eventualno dobar kanal kojim ce ici. Ako neko tvoj prolazi tuda moze pokupiti paket jer licno mozes preko granice preneti sta god zelis - iz licnog iskustva, drzao sam kod nogu u busu dve ogromne kese pune lego kockica kupljene za 80e - i nisam mogao da ih dignem u isto vreme - one ogromne svercerske kese, ne one pijacne :)

Takodje ti je bitno pametno kupovanje. npr: bricktorz u USA ima FANTASTICNE cene plate round 1x1 u trans bojama. napravio sam korpu od 3000 komada crvenih, narandzastih i zutih NOVIH trans round 1x1 plateova, kao i 1000 narandzastih trans \"cheese\" slopova,  i ispalo mi je manje od 20e. medjutim, shiping za to bio bi 15e, tako da se ne isplati, iako je cena manja. iste te kockice od nemackog prodavca nasao sam za 23 e (jedno 6 eura skuplje), ali je shiping 3.5 e :) - kod oba prodavca sam kliknuo ono \"contact seller\" i postavio pitanje - koliki bi bio shiping za tu i tu kolicinu tih i tih kockica za Beograd, Srbija\" - i to je moj savet da uvek uradis. Takodje, uvek citaj i \"splash\" i \"store therms\" stranice kada naletis na prodavca. takodje, cene istog proizvoda izmedju dve razlicite prodavnice su OGROMNE, i ponekad je nesto i po pedeset puta skuplje (za neverovati:)), i vrlo cesto hocu da kupim nesto sto je 0.01e, a u drugoj prodavnici kosta 0.1 e :) Za velike kupovine trazi \"bulk\" prodavce (kao sto je pomenuti thorz u usa), njih najvishe imas u holandiji, nemackoj i usa - mada, usa je preko okeana, pa to ima smisla samo ako ti neko donosi. uvek kada kuoujes na veliko posalji mejlprodavcu i pitaj \"koliko bih dobio popusta ako bih uzeo 2000 ovih kockica?\" i sl. U nekim zemljama (Madjarska npr) lego kockice se prodaju na tezgama na pijaci, kao voce (koriscene). npr prodavac od kojeg kokikula uzima kockice, ima celu kucu punu dzakova :) i on i njegova porodica zive od preprodaje kockica. Cak sam planirao jednom put do njega, kao reprezentativac srbije nikad me ne pretresaju kada idem kolima preko grane, ali sam nasao onda poljaka koji je imao bolje cene a nove kockice, ne koriscene

mozda je najbolje da me kontaktiras kada naletis na nekog prodavca, ili da kontaktiras kada pozelis da kupis nesto, pa da uporedimo beleske ;)

i znaj da nema nista lose u tome da castis sebe na svake dve nedelje po jednim paketom od 15e - to je 30e mesecno, a stalno ti stizu paketi i stalno se necemu radujes

i znaj da lego kockice nicemu ne sluze ako ne pravis nesto od njih, a idealno za gradnju su ti osnove: brick 1x2 i podrska: brick 1x1, brick 2x2, 2x4, 2x8, 2x3, 2x4, 2x8
preporucio bih ti da uzmes krovove \" slope 2x2 i 1x2\" lukove \"brick arch 1x4, 1x6 i 1x8\" obrnute krovove \"slope inverted 1x2 i 2x2\" i ti imas dovoljno materijala da napravis sta god ti padne na pamet, sve ostalo je sminka i ne treba it mnogo - i mozes da kupis po par komada i da uzivas u gradnji :)

aca

  • Gost
Odg: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 19, 2011, 09:22:11:pre podne »
Ангели,

хвала на изузетно исцрпном одговору. Прочитао сам га одмах, али немам времена да одговорим.

Каква је статистика што се тиче пошиљака које си примао поштом (не рачунајући оне три што су \"нестале\")? Мислим на то колико ти је пошиљака прошло царину, шта је на њима било написано (вредност, поклон, пластична играчка...), пошто те нису царинили (осим први пут), да ли су биле препоручене (registered), осигуране?

Ја сам закон добро проучио, али ћу се уздржати од коментара док нова уредба не почне да се примењује и ја не пошаљем онај велики пакет. Само практично искуство. :frozen:
Само да вам кажем да се царинска основица рачуна без поштарине и на основу ње се одређује да ли роба пада испод бесцаринског лимита, али ако царина мора да се плати, онда се поштарина сабира са вредношћу робе и на то се плаћа кумулативних 10% плус 18%, што изађе 29,8%, а не 28%.


Citat: \"Angeli\" post=4842

i znaj da nema nista lose u tome da castis sebe na svake dve nedelje po jednim paketom od 15e - to je 30e mesecno, a stalno ti stizu paketi i stalno se necemu radujes

Потпуно си у праву, али када ти је сваки месец на нож, онда је и 30€ много. Да живим сам, онда бих могао и да слажем коцкице, али овако... Наравно, колико се потроши на друге глупости или на поклоне родбини и пријатељима, 30€ је сића!
Видећеш и ти како ти девојка, када стави на прст Једини и Драгоцени, потпуно мења ћуд!:devil2: Шалим се наравно, али...:grin2:


Citat: \"Angeli\" post=4842

i znaj da lego kockice nicemu ne sluze ako ne pravis nesto od njih, a idealno za gradnju su ti osnove: brick 1x2 i podrska: brick 1x1, brick 2x2, 2x4, 2x8, 2x3, 2x4, 2x8
preporucio bih ti da uzmes krovove \" slope 2x2 i 1x2\" lukove \"brick arch 1x4, 1x6 i 1x8\" obrnute krovove \"slope inverted 1x2 i 2x2\" i ti imas dovoljno materijala da napravis sta god ti padne na pamet, sve ostalo je sminka i ne treba it mnogo - i mozes da kupis po par komada i da uzivas u gradnji :)

Е, мило ми је што сам и ја дошао на исту идеју пре твоје поруке! Можда и зато што нисам имао много разноврсних коцака, па сам научио да се играм спартанске варијанте. Али су ми зато увек недостајали \"кровићи\", дрвеће и минифигурице...:tongue2:

dugme

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 4.699
  • Pol: Muškarac
  • Štedite struju, imaćete više novca za LEGO.
    • Pogledaj profil
Odg: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 19, 2011, 09:39:22:pre podne »
Citat: \"aca\" post=5023


Ја сам закон добро проучио, али ћу се уздржати од коментара док нова уредба не почне да се примењује и ја не пошаљем онај велики пакет. Само практично искуство. :frozen:
Само да вам кажем да се царинска основица рачуна без поштарине и на основу ње се одређује да ли роба пада испод бесцаринског лимита, али ако царина мора да се плати, онда се поштарина сабира са вредношћу робе и на то се плаћа кумулативних 10% плус 18%, што изађе 29,8%, а не 28%.



ovo je možda tako u teoriji, al u praksi, svaki paket koji mi je carinjen, ili bilo kome koga poznajem, je carinjen po principu vrednost paketa + poštarina, pa na to dodat 18% pdv, pa sve to carinjeno sa paušalnom carinskom stopom od 10%...
po ovom proračunu mi se dešavalo da carina i porez budu jako blizu po vrednosti kockicama koje sam kupio...
znam za primer gde su čoveku stigli vitamini iz usa, koji su tamo plaćeni oko 100$, a došlo mu da plati još toliko na konto carine i poreza...

meni je to apsurdno...to je ekvivalentno kao da odem u na piće i klopu negde u inostranstvo i da mi onda carinik na našoj granici traži da platim porez i carinu na to...:beaten: :beaten:

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 19, 2011, 10:47:19:pre podne »
pa ili da platis carinu na hamburger koji si pojeo, ili da ga ostavis na carini :)))))

aca

  • Gost
Odg: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 19, 2011, 11:35:57:pre podne »
Дугме,

ниси пажљиво прочитао. Ако ти га царине, све се сабира. Ако ти га не царине, процењена вредност робе (без поштарине) ти јесте испод 25, 50, 70 евра, колико већ.

Citat: \"Angeli\" post=5025
pa ili da platis carinu na hamburger koji si pojeo, ili da ga ostavis na carini :)))))

:laugh: :laugh: :laugh:

Angeli

  • Gost
Re: Odg: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 19, 2011, 01:20:52:posle podne »
Citat: \"aca\" post=5023
Ангели,

хвала на изузетно исцрпном одговору. Прочитао сам га одмах, али немам времена да одговорим.

Каква је статистика што се тиче пошиљака које си примао поштом (не рачунајући оне три што су \"нестале\")? Мислим на то колико ти је пошиљака прошло царину, шта је на њима било написано (вредност, поклон, пластична играчка...), пошто те нису царинили (осим први пут), да ли су биле препоручене (registered), осигуране?

nijedna nije isla na carinjenje, sem prve. ta prva je sadrzala istampani lis na kome su se nalazile lsike i opisi svakog elementa i njihova cena (to uopste nije oobavezno, ne znam sta joj bi:))

na gotovo svim paketima pise cena, u dolarima, i \"plastic toy\"
obicno kupujem glave od minifigurina, oruzja, oklope, ali to je sve na komad, i moji paketi nikad nisu prelazili dvadesetak eura, a bili su mali. npr jednom sam uzeo 1000 trans-neon-green cone 1x1 za 10, to je bilo onako, lep paket, ali opet, kostao je 10$

pre par godina, dok je bilo kinte, doslo mi je pet minifigova, kostali su preko 50e, ali to niko nije carinio, jer je (valjda) bio mali paket, iako je pisala cena na njemu

prodavci kojima to nije glavni izvor prihoda ce ti cak napisati \"gift\" ili \"used plastic toys\", tako da sve to utice na ne-carinjenje.

nijedna moja narudzbina nije bila osigurana (sem one prve, koja je otisla na carinjenje - bila mi je prva, pa mi je bila frka). 70% njih nisu bile registered, nego mi ih postar ubaci u sanduche, ili da na vata, a desavalo se da ako nikog nema kod kuce, da ostavi kod komsije (kretenski:))). Samo par puta sam morao da odem do poste licno da preuzmem. Obicno prodavcu kazem da sam izabere najlogicniji nacin transporta, i uvek to i urade

dr.zli

  • Član kluba (počasni)
  • Hero Member
  • *
  • Poruke: 3.539
  • Pol: Muškarac
    • Pogledaj profil
Re: Iskustva na BrickLink-u
« Odgovor #14 poslato: Novembar 09, 2011, 10:27:54:pre podne »
Samo da pohvalim jednu prodavnicu na bricklinku - brick paradise iz Belgije

http://www.bricklink.com/store.asp?p=Colli

Covek je posten, hoce da ubaci i koju kocku viska, mislim da su mu cene sasvim ok a pakuje kockice jako lepo i uredno i u dobre bubblewrap koverte. Danas sam preuzeo jednu kovertu u posti i sve je sasvim u redu i na broju cak i pored divljanja morona sa carine i/ili poste koji su ocigledno prepipavali celu kovertu ne bi li osetili sta ima unutra :wacky: pa su je izguzvali do neprepoznatljivosti.
A Lion doesn't concern itself with the opinions of sheep

“In the beginning of a change, the Patriot is a scarce man, Brave, Hated, and Scorned. When his cause succeeds however,the timid join him, For then it costs nothing to be a Patriot.”