Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Dardanel

Stranice: 1 [2]
16
LEGO Setovi / LEGO Dimensions 2015-2017
« poslato: April 09, 2015, 10:28:58:posle podne »

17
Kupovina / Kupujem 9463 - The Werewolf
« poslato: Februar 26, 2015, 01:24:22:posle podne »
Pozdrav!

Kupio bih 9463 - The Werewolf po nekoj razumnoj ceni.

Moze i bez uputstva/kutije/minifigura/svih delova jer me u sustini zanima samo auto. : )

18
Sopstvene kreacije / Moj "portfolio"
« poslato: Januar 06, 2015, 10:12:54:posle podne »
Evo nekog mog prvog pokušaja pravljenja MOC-a. Skoncentrisao sam se pre svega na LDD jer ovde u Novom Sadu imam veoma malo kocki i želim prvo da oprobam razne tehnike u LDD-u pre nego što pređem na prave kocke (koje će uglavnom biti u pogrešnoj boji :D).

Budući da sam malo računarski potkovan odmah sam pokušao i da primenim neka svoja znanja i pokušam da dobijem što realnije prikaze modela.

I da ne dužim više, evo prvog render-a, urađenog u POV-ray u:


Mislim da je render ispao prilično dobro i gotovo je foto-realan, ali je sam proces renderovanja trajao preko 12h. Ono što je super u POV-ray-u je da nema puno podešavanja a rezultat bude više nego zadovoljavajući.

Moj sledeći pokušaj renderovanja je bio uz pomoć Cycles render-a koji dolazi uz Blender. Nažalost nemam puno iskustva sa Blender-om pa rezultat nije toliko dobar kao i prethodni:


Uz minimalnu količinu podešavanja uspeo sam da dobijem ovaj rezultat, a renderovanje je trajalo oko 10 minuta. Velika prednost Blender-a je što mogu i animacije da se prave u njemu pa ću u budućnosti vrlo verovatno pokušati i neku animaciju da napravim.

Mene, naravno, pre svega zanimaju vaši komentari na sam MOC jer je ovo moj prvi rad i ima puno mesta za poboljšanja, ali ih ja, zbog neiskustva, ne vidim :D

Ukoliko neko ima iskustva sa Blender-om bio bih mu/joj veoma zahvalan ukoliko bi me uputio u pravom smeru : )

Napomena: Razlike u dva modela, koje sam prekasno primetio, su nastale isključivo zbog export-a u LDraw format. Primetio sam da nedostaju teksture na čikici ali nikako nisam uspeo da ih dodam u LDraw.

19
Predstavljanja / Srdačan pozdrav
« poslato: Januar 06, 2015, 02:39:56:posle podne »
Pozdrav svima iz Novog Sada!

"Igram" se već dugi niz godina sa Lego-om, praktično još od 4-e godine, ali sam, pretežno zbog fakulteta, napravio dužu pauzu. Nedavno sam svojoj najmlađoj sestri kupio njen prvi Lego (Mountain Hut) i kroz igru sa njom podsetio sam se osećaja koji Lego stvara i kupio i sebi jedan set (Constitution Train Chase) jer sam oduvek želeo da imam scenu sa Lego vozovima.

Sada ostaje još samo da ga motorizujem :D

Od foruma očekujem pre svega dobru zabavu, informacije o Lego-u iz zemlje i sveta i, naravno, savete, kritike i pohvale na moje MOC-ove, jednom kada ih postavim : )

Planiram i sledeći mesec da se učlanim u klub, čim se obnove novčane rezerve : )

Stranice: 1 [2]