Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Dardanel

Stranice: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 22
61
LEGO Setovi / Odg: Star Wars 2012 - 2017
« poslato: Decembar 13, 2017, 09:40:01:posle podne »
I nema onog majmunceta :/ Najbolji minifig ikada!

62
Naručivanje na Brick Link-u / Odg: Naručivanje na bricklinku
« poslato: Decembar 07, 2017, 07:39:48:pre podne »
Izgleda da ce od sada morati da se pazi sta se uzima na BL-u:

https://www.bricklink.com/messageThread.asp?ID=229024&nID=1065576

64
Sopstvene kreacije / Odg: Moj "portfolio"
« poslato: Novembar 28, 2017, 10:59:13:pre podne »
Odlično je, samo me čudi što nisi zidove (makar ovaj prednji deo) uradio u zelenoj ili braon boji?

Heh, ostro oko :D I to je (mali) omaz Zelda-i, zidove sam zamislio kao ulaze u klasicne Zelda dungeon-e (kojih, nazalost, nema u BotW-u). Ne vidi se na slici, ali su trouglastog oblika, okovani lancima i imaju kljuc u sredini : )

65
Sopstvene kreacije / Odg: Moj "portfolio"
« poslato: Novembar 28, 2017, 10:40:22:pre podne »
Hvala Bogi : )

Uhvatio sam malo vremena napokon da obradjujem i ostatak soba, pa evo sledece u nizu - The Lost Woods:

Scena je zasnovana na igrici The Legend of Zelda - Breath of the Wild i na mojoj omiljenoj sceni u njoj. Naime, da bi se doslo do Master Sword-a (magicni, mnogo zajeban mac), mora se prodje kroz Lost Woods - sumu prekrivenom magicnom maglom. Kao sto joj ime kaze, u njoj se veoma lako zagubi, ali na svu srecu jeleni znaju put pa sluze kao vodic.

A evo i samog jelena, deo na koji sam najvise ponosan:Kao i uvek, sve sugestije i komentari su i vise nego dobrodosli : )

66
LEGO Setovi / Odg: Ninjago 2012 - 2018
« poslato: Novembar 21, 2017, 09:55:04:posle podne »
I poslednji (i najbolji) set je zvanicno obljavljen:Zvanicni box art za ostale setove mozete videti ovde:

https://bricksamurai.com/lego-ninjago-2018-sons-garmadon-official-box-art/

67
LEGO generalna diskusija / Odg: Delovi
« poslato: Novembar 21, 2017, 09:52:32:posle podne »
Slazem se za 1x2 zaobljeni plate, fenomenalan deo, evo jednog interesantnog dela koji je vec u proizvodnji

http://www.newelementary.com/2017/08/a-stud-walks-into-bar.html

edit: sjajno je videti rollercoaster sine van onog Batman seta

Rekoh ti da ima ravan deo :D

68
Sopstvene kreacije / Odg: Zidane`s creations
« poslato: Novembar 15, 2017, 02:16:29:posle podne »
Ovo odlicno izgleda! I ne samo zbog cinjenice da obozavam Japan :D Svaka cast : )

69
Zamena / Odg: Menjaze Minifigures
« poslato: Novembar 05, 2017, 11:42:55:pre podne »
Opet ja :D

Dodali smo i dosta minifigura 15e serije (imamo i celu seriju):

https://store.bricklink.com/Dardanel

Sve minifigure u radnji menjamo za novac ili minifigure drugih serija : )

70
LEGO generalna diskusija / Odg: Zanimljive sitnice vezano za Lego
« poslato: Novembar 01, 2017, 07:49:41:pre podne »
Dokle god ima ovaca nece falit' vune : )

71
LEGO kolekcije članova foruma / Odg: Šta ste novo kupili/dobili od setova?
« poslato: Oktobar 31, 2017, 07:32:41:posle podne »
Kolege imaju ukusa :D

72
Predstavljanja / Odg: Zdravo drugari (i drugarice)
« poslato: Oktobar 30, 2017, 11:03:50:pre podne »
Dobro nam dosao, Novosadjana nikad' dosta : )


73
LEGO van Srbije / Poseta LEGO House-u
« poslato: Oktobar 12, 2017, 08:42:26:posle podne »
Napomena: Ovaj tekst je obljavljen i na mom blogu i ovde je prenet u potpunosti.

Prošlog meseca imao sam priliku da posetim "LEGO House" pre nego što se zvanično otvorio. Naravno, sjajno sam se proveo, iako je sam događaj bio krajnje intenzivno iskustvo. Ceo događaj je bio ispunjen aktivnostima i stvarima za videti. “Galerija remek dela” (engl. Masterpiece Gallery) je bila ispunjena sjajnim kreacijama i drago mi je da sam imao priliku da ih vidim uživo. Sve aktivnosti koje sam isprobao radile su savršeno, iako LEGO House još uvek nije bio zvanično otvoren. Zapravo, veoma mi je drago da su radile i što sam uspeo da isprobam većinu. Iako su namenjene najmlađim ljubiteljima aktivnosti su bile veoma zabavne i odraslima. Moj apsolutni favorit je bila aktivnost u kojoj je potrebno napraviti ribu od LEGO kocki, skenirati je i "pustiti" u virtuelni akvarijum. Još samo kada bi iskoristili ovaj software da naprave automagični sorter kockica. Zamislite samo te mogućnosti, tu slobodu!

Nažalost, niti jedna od aktivnosti, odnosno sadržaja, u gornjim spratovima nije bila zasnovana na Ninjago-u. Međutim, tu i tamo je ipak bilo par skrivenih dragulja. Pokušaću da prenesem sve što sam video i iskusio u LEGO House-u, i, u svakom delu, da pokažem i opišem sve pojave Ninjago-a. Dakle, ukoliko čitate jer vas zanima isključivo LEGO House, ovaj tekst vas možda ostavi gladnim za još sadržaja, ali će svakako će vam dati generalnu ideju šta da očekujete. Ako vas zanima na koji način je Ninjago zastupljen - definitivno nastavite da čitate!


Promotivna grafika za LEGO House

Pre svega, ono što morate znati je činjenica da se svime u LEGO House-u upravlja preko narukvice koja se dobije nakon što se kupljena karta skenira na jednom od automatskih terminala koji se nalaze na ulazu. Narukvica upravlja vratima, aktivnostima. Svime. Takođe, preporučujem da skinete zvaničnu aplikaciju za LEGO House. Većina aktivnosti vam omogućuje da slikate svoje kreacije, a slike su jedino dostupne preko ove aplikacije. Nažalost, ovo nije nigde objašnjeno, ali se nadam da će biti u budućnosti.

Ulazak u LEGO House

Prvi prostor u koji se ulazi je zapravo veliki trg ispunjen klupama, LEGO skulpturama i ostalim stvarima koje se mogu pronaći i na običnim trgovima. Ovaj prostor takođe ima i 2 restorana i LEGO radnju. Radnja ima regularne, danske cene, međutim jedino u njoj se može kupiti ekskluzivni LEGO House Architecture set. Ogromno LEGO drvo, koje se sastoji od preko 6 miliona kockica, se, takođe, nalazi na trgu i dominira prostorom. A ja sam mislio da ja imam puno kockica…

Jednom kada ste upili sve oko sebe i osećate se spremni da nastavite to radite tako što se popnete stepenicama uz već pomenuto drvo. Dok se penjete primetićete da su grane drveta zapravo mini izložbe i imaju nekoliko setova izložene na njima. Ovo je sjajan dodatak drvetu jer čini da cela atmosfera više podseća na LEGO. Nekoliko različitih tema, poput City, Friends, Castle, Space i tako dalje, je iskorišteno da bi se granje ukrasilo. Nažalost nema niti Ninjago-a, niti licenciranih tema. Moja pretpostavka je da će se ovi eksponati vremenom menjati, pa i dalje postoji mogućnost da će se jednom pojaviti.

Galerija remek dela

Na kraju stepeništa se nalazi “Galerija remek dela” koja jednostavno oduzima dah. Glavna atrakcija, ovoga puta, bila su tri dinosaurusa koja zauzimaju centar sobe. Jedan je napravljen od duplo kockica, jedan od standardnih, “LEGO system” kockica, a poslednji od technic delova. Ovi modeli su zaista impresivni, pre svega zbog njihove veličine, ali i zbog tehnika koje su korišćene tokom gradnje. Nakon što ste završili sa slinjenjem, počinjete da primećujete i ostale kreacije koje se nalaze u sobi. Pobogu, zaista, svuda su oko vas! Svi zidovi imaju vitrine u kojima se nalaze modeli koje su napravili ljubitelji. Svi ovi modeli su vešto odrađeni i veoma inspirišući. Graditelji ovih kreacija su poreklom iz mnogo različitih država sveta, pa je ovo, ujedno, i jedinstvena prilika da se njihove kreacije vide na jednom mestu. Sve kreacije će biti redovno menjane, tako da će tokom svake posete uvek biti nešto novo da se vidi. Nažalost, kao što je to bio slučaj i sa drvetom, u ovoj sobi nema Ninjago modela, pa čak ni minifiga. Mislim stvarno.


Galerija remek dela

Zone LEGO House-a

“Galerija remek dela” je okružena prostorijama koje zaposleni u LEGO House-u nazivaju zonama. Postoje četiri zone – crvena, plava, zelena i žuta. U crvenoj zoni se mogu praviti razne stvari – iz čiste zabave, uz određene smernice. Plava zona se koncentrise na “kombinovanu igru” – preko virtualnog se utiče na fizički svet i obrnuto. Što se mene tiče, zelena zona je bila najzabavnija. U njoj se nalaze dodatne kreacije, sekcija za kreiranje minifigura kao i studio za izradu filmova sa ubrzanim snimkon (engl. stop motion). Poslednja zona je žuta zona, koju sam ja shvatio kao kombinaciju prethodne tri. Ona vam omogućava da izrazite svoju kreativnost i primenite je u različitim okruženjima. Ono što čini zone “boljim“ od drugih prostorija je činjenica da one zapravo sadrže nekoliko Ninjago stvari! Napokon.


Ninjago Movie bilbord u Zelenoj zoni


Zelena zona – nindže treniraju na planini

Zelena zona ima nekoliko kreacija koje se nalaze u vitrinama i imaju delove koje ukazuju na Ninjago ili samim izgledom ili Ninjago minifigurama. Međutim, centralni eksponati imaju nekoliko direktnijih referenci. Najočiglednija se nalazi u ogromnoj City diorami u vidu bilborda za Ninjago Movie. Pored toga, diorama sa preogromnom planinom u sebi krije nindže koje treniraju u izdvojenom delu na samoj planini. Sama scena se sastoji od Sensei Wu-a (varijanta iz TV serije) koji nadgleda novije minifigure, zasnovane na filmu. Zaista zanimljiva kombinacija za videti. Osim ovih, nisam video druge primere, nažalost.

Istorijska kolekcija

Poslednji deo LEGO House-a koji se može posetiti je istorijska kolekcija. Kako bi došli do istorijske sekcije potrebno je spustiti se do podruma. Ono što je čudno je da ovaj deo nije baš promovisan kao i ostali delovi te je lako preskočiti ga. Međutim, nikako ga ne treba propustiti, pa makar i zakasnili na avion! Definitivno se isplati jer prikazuje (metaforične) temelje zgrade u kojoj ste proveli nekoliko sati. A, kao što i samo ime kaže, zidovi ovog prostora su ispunjeni istorijom LEGO brenda prikazanom kroz tekst, video snimke i eksponate. Nisam imao priliku da ranije posetim neki LEGO muzej (pa čak ni LEGO Idea House) tako da je to bilo jedno veoma uzbudljivo i informativno iskustvo za mene. Ninjago je bitan deo LEGO istorije, te je, naravno, veoma istaknut ovde.


Mesto koje zauzima Ninjago u istoriji LEGO-a


Rani Ninjago koncepti

U sredini istorijske kolekcije se zapravo nalazi kolekcija setova koje je LEGO proizveo tokom godina. Naravno, ovo nije kompletna kolekcija, već samo mali, reprezentativni deo. Ninjago je prikazan u vitrinama za 2017u (godina u kojoj je izašao LEGO Movie) i u vitrinama za 2011u (godina kada se Ninjago pojavio u katalozima). Odličan i dobro promišljen izbor.


Ninjago setovi iz kolekcije za 2017u godinu


Ninjago setovi iz kolekcije za 2011u godinu

Kada se osećate spremni da napustite LEGO House samo se popnete do prizemlja. Nemojte da zaboravite da pokupite svoju unikatnu kombinaciju crvenih kocki, odnosno polybag sa crvenim kockama i karticu na kojoj je prikazana vaša kombinacija. S tim, poseta LEGO House-u je završena, ali uvek možete posetiti restorane i nešto pojesti ili kupiti nešto u LEGO radnji kao mali (ili veliki) suvenir.

Ukoliko želite da saznate više o LEGO House-u (i posebno o zonama koje sam šturo opisao) to možete uraditi na zvaničnom sajtu. Ukoliko želite da vidite još slika iz LEGO House-a bacite pogled na BrickSamurai Flickr galeriju.

74
Takmičenja / Odg: Dexy Co nagradna igra
« poslato: Oktobar 11, 2017, 10:52:59:posle podne »
Glasao : )

Da bude lakse ljudima, Pedjina slika je trenutno na 8oj stranici.

75
LEGO reviews / Odg: 30609-1: Lloyd polybag
« poslato: Oktobar 10, 2017, 03:13:26:posle podne »
Lep review. kao neko ko ne prati ninjago svet u detalje, za mene je ovo samo jedna fantastična figurica.

Što se tiče mana, za mene je najgora vezana za miris. Lego skoro nikad nisu imale miris, ili jako slab, tako da je ovo za mene baš razočaravajuće.  Lego i Lepin će se uskoro susresti   :sad:

Da, i ja sam se bas iznenadio :/ To + promasena boja su neke novine za mene, barem sto se LEGO-a tice.

Stranice: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 22