Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Dardanel

Stranice: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 ... 22
76
LEGO kolekcije članova foruma / Odg: Šta ste novo kupili/dobili od setova?
« poslato: Oktobar 31, 2017, 07:32:41:posle podne »
Kolege imaju ukusa :D

77
Predstavljanja / Odg: Zdravo drugari (i drugarice)
« poslato: Oktobar 30, 2017, 11:03:50:pre podne »
Dobro nam dosao, Novosadjana nikad' dosta : )


78
LEGO van Srbije / Poseta LEGO House-u
« poslato: Oktobar 12, 2017, 08:42:26:posle podne »
Napomena: Ovaj tekst je obljavljen i na mom blogu i ovde je prenet u potpunosti.

Prošlog meseca imao sam priliku da posetim "LEGO House" pre nego što se zvanično otvorio. Naravno, sjajno sam se proveo, iako je sam događaj bio krajnje intenzivno iskustvo. Ceo događaj je bio ispunjen aktivnostima i stvarima za videti. “Galerija remek dela” (engl. Masterpiece Gallery) je bila ispunjena sjajnim kreacijama i drago mi je da sam imao priliku da ih vidim uživo. Sve aktivnosti koje sam isprobao radile su savršeno, iako LEGO House još uvek nije bio zvanično otvoren. Zapravo, veoma mi je drago da su radile i što sam uspeo da isprobam većinu. Iako su namenjene najmlađim ljubiteljima aktivnosti su bile veoma zabavne i odraslima. Moj apsolutni favorit je bila aktivnost u kojoj je potrebno napraviti ribu od LEGO kocki, skenirati je i "pustiti" u virtuelni akvarijum. Još samo kada bi iskoristili ovaj software da naprave automagični sorter kockica. Zamislite samo te mogućnosti, tu slobodu!

Nažalost, niti jedna od aktivnosti, odnosno sadržaja, u gornjim spratovima nije bila zasnovana na Ninjago-u. Međutim, tu i tamo je ipak bilo par skrivenih dragulja. Pokušaću da prenesem sve što sam video i iskusio u LEGO House-u, i, u svakom delu, da pokažem i opišem sve pojave Ninjago-a. Dakle, ukoliko čitate jer vas zanima isključivo LEGO House, ovaj tekst vas možda ostavi gladnim za još sadržaja, ali će svakako će vam dati generalnu ideju šta da očekujete. Ako vas zanima na koji način je Ninjago zastupljen - definitivno nastavite da čitate!


Promotivna grafika za LEGO House

Pre svega, ono što morate znati je činjenica da se svime u LEGO House-u upravlja preko narukvice koja se dobije nakon što se kupljena karta skenira na jednom od automatskih terminala koji se nalaze na ulazu. Narukvica upravlja vratima, aktivnostima. Svime. Takođe, preporučujem da skinete zvaničnu aplikaciju za LEGO House. Većina aktivnosti vam omogućuje da slikate svoje kreacije, a slike su jedino dostupne preko ove aplikacije. Nažalost, ovo nije nigde objašnjeno, ali se nadam da će biti u budućnosti.

Ulazak u LEGO House

Prvi prostor u koji se ulazi je zapravo veliki trg ispunjen klupama, LEGO skulpturama i ostalim stvarima koje se mogu pronaći i na običnim trgovima. Ovaj prostor takođe ima i 2 restorana i LEGO radnju. Radnja ima regularne, danske cene, međutim jedino u njoj se može kupiti ekskluzivni LEGO House Architecture set. Ogromno LEGO drvo, koje se sastoji od preko 6 miliona kockica, se, takođe, nalazi na trgu i dominira prostorom. A ja sam mislio da ja imam puno kockica…

Jednom kada ste upili sve oko sebe i osećate se spremni da nastavite to radite tako što se popnete stepenicama uz već pomenuto drvo. Dok se penjete primetićete da su grane drveta zapravo mini izložbe i imaju nekoliko setova izložene na njima. Ovo je sjajan dodatak drvetu jer čini da cela atmosfera više podseća na LEGO. Nekoliko različitih tema, poput City, Friends, Castle, Space i tako dalje, je iskorišteno da bi se granje ukrasilo. Nažalost nema niti Ninjago-a, niti licenciranih tema. Moja pretpostavka je da će se ovi eksponati vremenom menjati, pa i dalje postoji mogućnost da će se jednom pojaviti.

Galerija remek dela

Na kraju stepeništa se nalazi “Galerija remek dela” koja jednostavno oduzima dah. Glavna atrakcija, ovoga puta, bila su tri dinosaurusa koja zauzimaju centar sobe. Jedan je napravljen od duplo kockica, jedan od standardnih, “LEGO system” kockica, a poslednji od technic delova. Ovi modeli su zaista impresivni, pre svega zbog njihove veličine, ali i zbog tehnika koje su korišćene tokom gradnje. Nakon što ste završili sa slinjenjem, počinjete da primećujete i ostale kreacije koje se nalaze u sobi. Pobogu, zaista, svuda su oko vas! Svi zidovi imaju vitrine u kojima se nalaze modeli koje su napravili ljubitelji. Svi ovi modeli su vešto odrađeni i veoma inspirišući. Graditelji ovih kreacija su poreklom iz mnogo različitih država sveta, pa je ovo, ujedno, i jedinstvena prilika da se njihove kreacije vide na jednom mestu. Sve kreacije će biti redovno menjane, tako da će tokom svake posete uvek biti nešto novo da se vidi. Nažalost, kao što je to bio slučaj i sa drvetom, u ovoj sobi nema Ninjago modela, pa čak ni minifiga. Mislim stvarno.


Galerija remek dela

Zone LEGO House-a

“Galerija remek dela” je okružena prostorijama koje zaposleni u LEGO House-u nazivaju zonama. Postoje četiri zone – crvena, plava, zelena i žuta. U crvenoj zoni se mogu praviti razne stvari – iz čiste zabave, uz određene smernice. Plava zona se koncentrise na “kombinovanu igru” – preko virtualnog se utiče na fizički svet i obrnuto. Što se mene tiče, zelena zona je bila najzabavnija. U njoj se nalaze dodatne kreacije, sekcija za kreiranje minifigura kao i studio za izradu filmova sa ubrzanim snimkon (engl. stop motion). Poslednja zona je žuta zona, koju sam ja shvatio kao kombinaciju prethodne tri. Ona vam omogućava da izrazite svoju kreativnost i primenite je u različitim okruženjima. Ono što čini zone “boljim“ od drugih prostorija je činjenica da one zapravo sadrže nekoliko Ninjago stvari! Napokon.


Ninjago Movie bilbord u Zelenoj zoni


Zelena zona – nindže treniraju na planini

Zelena zona ima nekoliko kreacija koje se nalaze u vitrinama i imaju delove koje ukazuju na Ninjago ili samim izgledom ili Ninjago minifigurama. Međutim, centralni eksponati imaju nekoliko direktnijih referenci. Najočiglednija se nalazi u ogromnoj City diorami u vidu bilborda za Ninjago Movie. Pored toga, diorama sa preogromnom planinom u sebi krije nindže koje treniraju u izdvojenom delu na samoj planini. Sama scena se sastoji od Sensei Wu-a (varijanta iz TV serije) koji nadgleda novije minifigure, zasnovane na filmu. Zaista zanimljiva kombinacija za videti. Osim ovih, nisam video druge primere, nažalost.

Istorijska kolekcija

Poslednji deo LEGO House-a koji se može posetiti je istorijska kolekcija. Kako bi došli do istorijske sekcije potrebno je spustiti se do podruma. Ono što je čudno je da ovaj deo nije baš promovisan kao i ostali delovi te je lako preskočiti ga. Međutim, nikako ga ne treba propustiti, pa makar i zakasnili na avion! Definitivno se isplati jer prikazuje (metaforične) temelje zgrade u kojoj ste proveli nekoliko sati. A, kao što i samo ime kaže, zidovi ovog prostora su ispunjeni istorijom LEGO brenda prikazanom kroz tekst, video snimke i eksponate. Nisam imao priliku da ranije posetim neki LEGO muzej (pa čak ni LEGO Idea House) tako da je to bilo jedno veoma uzbudljivo i informativno iskustvo za mene. Ninjago je bitan deo LEGO istorije, te je, naravno, veoma istaknut ovde.


Mesto koje zauzima Ninjago u istoriji LEGO-a


Rani Ninjago koncepti

U sredini istorijske kolekcije se zapravo nalazi kolekcija setova koje je LEGO proizveo tokom godina. Naravno, ovo nije kompletna kolekcija, već samo mali, reprezentativni deo. Ninjago je prikazan u vitrinama za 2017u (godina u kojoj je izašao LEGO Movie) i u vitrinama za 2011u (godina kada se Ninjago pojavio u katalozima). Odličan i dobro promišljen izbor.


Ninjago setovi iz kolekcije za 2017u godinu


Ninjago setovi iz kolekcije za 2011u godinu

Kada se osećate spremni da napustite LEGO House samo se popnete do prizemlja. Nemojte da zaboravite da pokupite svoju unikatnu kombinaciju crvenih kocki, odnosno polybag sa crvenim kockama i karticu na kojoj je prikazana vaša kombinacija. S tim, poseta LEGO House-u je završena, ali uvek možete posetiti restorane i nešto pojesti ili kupiti nešto u LEGO radnji kao mali (ili veliki) suvenir.

Ukoliko želite da saznate više o LEGO House-u (i posebno o zonama koje sam šturo opisao) to možete uraditi na zvaničnom sajtu. Ukoliko želite da vidite još slika iz LEGO House-a bacite pogled na BrickSamurai Flickr galeriju.

79
Takmičenja / Odg: Dexy Co nagradna igra
« poslato: Oktobar 11, 2017, 10:52:59:posle podne »
Glasao : )

Da bude lakse ljudima, Pedjina slika je trenutno na 8oj stranici.

80
LEGO reviews / Odg: 30609-1: Lloyd polybag
« poslato: Oktobar 10, 2017, 03:13:26:posle podne »
Lep review. kao neko ko ne prati ninjago svet u detalje, za mene je ovo samo jedna fantastična figurica.

Što se tiče mana, za mene je najgora vezana za miris. Lego skoro nikad nisu imale miris, ili jako slab, tako da je ovo za mene baš razočaravajuće.  Lego i Lepin će se uskoro susresti   :sad:

Da, i ja sam se bas iznenadio :/ To + promasena boja su neke novine za mene, barem sto se LEGO-a tice.

81
LEGO reviews / 30609-1: Lloyd polybag
« poslato: Oktobar 09, 2017, 10:02:31:posle podne »
Napomena: Kao i prethodnu, ovu recenziju sam postavio na svom blog-u i ovde je prenešena uz minimalne izmene.

Lloyd se nalazi u centru priče LEGO Ninjago filma, pa zato i ima smisla da upravo on dobije najviše različitih minifigova. Jedan od tih minifigova je dostupan isključivo u formi polybag-a. Strogo govoreći, set 30609 nije dostupan za kupovinu, već se deli kao promotivni materijal u radnjama. Bilo kako bilo, BrickSamurai je uspeo da nabavi jedan i sada delimo utiske sa vama.

Pakovanje


Samo pakovanje je prilično standardno, barem što se tiče polybag-ova. Na prednjoj strani se nalazi slika Lloyd-a u akcionoj pozi, sa mačem u ruci. Zadnja strana prikazuje samo zaštitne znakove, informacije o proizvodnji i upozorenja.

Sadržaj


Sadržaj polybag-a ne krije nikakvo iznenađenje. Dobija se sama minifigura, aksesoari (kapuljača, mač) i instrukcije. Kao što je to slučaj i sa drugim polybag-ovima koji sadrže samo minifigure-e, ne dobijaju se rezervni delovi. Doduše, postoji jedna stvar koja me jeste iznenadila prilikom otvaranja polybag-a. Čim sam ga otvorio osetio sam jak miris "kineske plastike" koji nisam imao priliku da osetim u bilo kom drugom LEGO setu-polybag-u.

Uputstva


Uputstva su kratka i koncizna – štaviše, sadrže samo jedan korak. Međutim, standardne su veličine za polybag. Preostali prostor je ispunjen promotivnim slikama za Ninjago film. Sa jedne strane su prikazane sve nindže ispred Ninjago City-a, a Garmadon je prikazan kao konstantna pretnja gradu. Druga strana prikazuje Lloyd-a u šumi bambusa, kao i jedini korak uputstva.

Minifigura


Čim se figura sastavi, odmah postane jasno da nešto nije uredu. Lloyd-ova kosa je siva umesto plava! Čuo sam da se ovo može desiti sa kapuljačom koja dolazi u kolektibilnoj seriji minifigura, što je veoma razočaravajuće, pogotovo kada se uzme u obzir njihova cena. Nadam se da će barem neki od ovih zapravo imati plavu kosu.

Sada kada sam to izbacio iz sebe, mogu slobodno reći da obožavam kako me ova minifigura podseća na superheroje i smatram da je, zbog toga, odličan dodatak postojećim.

Torzo na sebi ima sjajan print koji prikazuje prelazak iz ležernog odela u gi zelenog nindže. Ovaj print je ekskluzivan i može se naći samo u ovom polybag-u. Ono što ovom torzu fali, po meni, je print sa zadnje strane. Definitvno ima prostora za njega i trebao je biti dodat.

Noge imaju isti print kao i minifigure iz 70607 - Ninjago City Chase i 70620 - Ninjago City setova. Print prikazuje Lloyd’ovu majcu koja je delimično upasana u njegove pantalone.

Glava takođe ima ekskluzivan print, ili bih barem tako rekao, ali postoji mogućnost da grešim. Print na glavi prikazuje ljutog/iznerviranog Lloyd-a. Pored ovog, Lloyd je prikazan is a drugim emocijama, tako da ga je moguće koristiti u kreacijama u zanimljivom spektru emocija. Nažalost, samo prednja strana glave ima print.

Aksesoari su ranije spomenuta kapuljača (sa kosom pogrešne boje) kao i mač. Mač nije ekskluzivan ovome polybag-u, već je dostupan i u nekoliko setova. S druge strane, kapuljača je dostupna još samo u kolektibilnoj seriji.

Opšte informacije

Ovo je druga Lloyd-ova minifigura koja dolazi u polybag-u. Prva je 30608 - Kendo Lloyd, koja se dobijala uz The LEGO Ninjago Movie video igru, ukoliko se kupila pre nego što je izašla, dok se ovaj polybag dobijao besplatno od 22og septembra, uz kupovine preko €50.

Još uvek nema informacija da li će se ovaj polybag moći kupovati direktno, ali ja smatram da hoće.

Krajnja ocena

Sve u svemu, ova minifigura odlično izgleda i veoma je jedinstvena, barem što se tiče Ninjago minifigura. Prelaz od srednjoškolca do superheroja je odrađen sjajno. Nadam se da će i ostatak nindži biti prikazan na sličan način.

Dobre strane
  • Minifigura podseća na superheroje
  • Napokon znamo identitet zelene nindže
  • Sjajan dodatak postojećim minifigurama
Loše strane
  • Intenzivan miris nove plastike
  • Pogrešna boja Lloyd-ove kose
  • Samo jedan print na glavi
Ovo je bila naša druga recenzija i nadam se da vam se svidela.

Kao i ranije, bio bih zahvalan na svim komentarima, mišljenjima, kritikama i/ili savetima.

82
LEGO Setovi / Odg: Ninjago 2012 - 2017
« poslato: Septembar 21, 2017, 09:28:57:posle podne »
Ima jos zvanicnih slika:

https://bricksamurai.com/lego-ninjago-movie-2nd-wave-sets-official-images/

Najverovatnije ih sada pustaju da promovisu film. Danas je izasao u Nemackoj, a od sutra u dobrom delu Evrope. Neki ce morati doduse da sacekaju oktobar  :beaten:

83
LEGO reviews / 30379-1: Quake Mech
« poslato: Septembar 07, 2017, 01:20:32:posle podne »
Napomena: Ovu recenziju sam postavio na svom blog-u i ovde je prenešena u potpunosti jer pre svega želim da čujem vaše mišljenje i dobijem savete za sledeću. Hvala unapred!

Moram takođe da iskoristim ovu priliku i zahvalim se (ponovo) i Igiju i Zidanu koji su mi već dali odlične savete koje ću svakako primeniti na sledećoj recenziji.

„The Quake Mech” set još uvek nije zvanično objavljen ali možemo da naslutimo kako će izgledati na osnovu slika iz Ninjago Movie „Pravljenje filma“ knjige. Međutim, umanjena verzija je već dostupna u obliku polybag-a:


Sam model je očekivane veličine za polybag i odlično je napravljen. Jedina stvar koja mi se na njemu ne sviđa je činjenica da je točak napravljen od kockica. Pretpostavljam da je to bio jedini način na koji su uspeli da naprave da robot stoji. Nadam se da će set, kada izađe, imati pravi točak, pa makar imao dodatne delove za podršku, kako bi stojao.

Ruke zaista imaju puno slobode i mogu da se postavljaju u razne položaje. Ramena su, doduše, malo nestabilna, ali sjajno napravljena za tu skalu. Ruke su veće od samog tela i daju celom robotu glomazniji izgled.

Kao što sam ranije napomenuo točak je napravljen od kockica i – ravan na dnu. Ruke droida nisu spojne sa točkom i služe jedino da poboljšaju izgled. Sam točak je zapravo spojen sa ostatkom tela uz pomoć 1x1 providnog cilindra (engl. 1x1 round trans) kroz koga prolazi crna šipkica.

Robot izgleda odlično i sa zadnje strane, međutim sa te strane ima manje detalja. Doduše, sa zadnje strane ima prostora da se doda još delova, tako da se može i unaprediti – samo je potrebno malo mašte i kreativnosti.

Moram priznati da sam veoma impresioniran ovim modelom. Štaviše, toliko sam impresioniran njime da sam odmah kupio 2 – jedan za moju kolekciju i jedan kako bi mi bio ukras za sto, na kome inače čuvam suvenire sa putovanja.

Ovo je moja prva recenzija ikada i nadam se da vam se svidela. Da li postoji bilo šta što bi voleli da je bilo prikazano a nije? Ukoliko imate bilo kakve druge komentare, kritike i/ili savete, nadam se da ćete ih podeliti. Na taj način recenzije će biti bolje i lakše će se uživati u njima.

84
Sopstvene kreacije / Odg: Moj "portfolio"
« poslato: Septembar 05, 2017, 10:32:31:posle podne »
Hvala svima na lepim recima : ) Puno znace : )

Kao sto sam obecao, evo i sledece ture kreacija sa izlozbe:

Ovoga puta predstavljam jednu od soba u Sasavoj kuci - Ninjago hram.

Sama soba se sastoji od 2 dela - od dvorista i samoga hrama. Ova dva dela sam hteo da napravim kao antitezu jedno drugom - u dvoristu je akcija, dok je u hramu sve mirno i ustaljeno.Oni sa utreniranim okom primetice da se ovde nalaze svi likovi iz prve sezone, osim Garmadona : )

Takodje, kao i prosli put i ovaj put sam pisao o ovom delu na svom blog-u. Pa ako vas zanima da procitate vise, slobodno bacite pogled!

Imam jos dve sobe koje su bile izlozene - slike su spremne, samo treba da se obrade :D

85
LEGO Setovi / Odg: Setovi 2017
« poslato: Septembar 05, 2017, 12:32:54:posle podne »
Odlicni figovi :D

P.S. Zapravo je moj blog izvor informacije :D

Pa što ne okači informaciju na forum, nego sam morao da saznam iz trece ruke?   :bored:

Jos nisam preveo post na srpski :/ Uvek gledam da ovde okacim kada je na srpskom :D

86
LEGO Setovi / Odg: Setovi 2017
« poslato: Septembar 05, 2017, 06:48:23:pre podne »
Odlicni figovi :D

P.S. Zapravo je moj blog izvor informacije :D

87
Sopstvene kreacije / Odg: MOJI RADOVI
« poslato: Septembar 04, 2017, 10:46:42:posle podne »
Kreacije odlicno izgledaju! Vidim da ti leze srednjovekovne kreacije : ) Ja sam licno odrastao na istima (doduse moje su bile mnogo vise zute i plave nego neke prave boje :D) i mogu ti reci da gledajuci tvoje radove sam se uzeleo tih vremena! Jel i skupljas viteze, ili samo gradis?

88
tuđe kreacije / Odg: NET MOC
« poslato: Septembar 01, 2017, 08:58:03:posle podne »
Slican fazon nasem : )


89
LEGO Setovi / Odg: SUPERHEROES 2013 - 2017
« poslato: Avgust 31, 2017, 06:07:57:posle podne »
Valjda ce biti dok putujemo sada : )

90
LEGO Setovi / Odg: SUPERHEROES 2013 - 2017
« poslato: Avgust 31, 2017, 04:22:54:posle podne »
:O Kada krece prodaja? :D

Stranice: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 ... 22