Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - dr.zli

Stranice: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 109
61
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Oktobar 07, 2015, 12:39:41:posle podne »
predstavljamo OŠ Veselin Masleša!
Основна школа „Веселин Маслеша“ почела је са радом школске 1963/1964. године. Налази се на општини Вождовац, у Кумодрашкој улици 72.
Како и колико смо расли, показује број ученика који није много варирао. Школске 1963/1964. уписано је 504 ученика, од првог до четвртог разреда, а већ школске 1964/1965. имамо 902 ученика. Данас је под кровом наше школе 882 ученика.
Од оснивања школе основна водиља свих запослених је да брига о сваком ученику буде на првом месту. То потврђује и чињеница да међу ученицима имамо велики број оних чији су родитељи похађали нашу школу, а сада своју децу поверавају бившим учитељима и наставницима, што нас посебно радује. Имамо и бивше ђаке који су се вратили у своју школу, али сада у улози наставника.
Поред редовне наставе, ученици своју креативност и таленат испољавају и у раду секција: литерарне, драмске , рецитаторске, новинарске,библиотечке , као и на секцијама страних језика, цртања, сликања и вајања, на часовима хора, и у оквиру научних и спортских секција.
Ученици изучавају и изборне предмете: народну традицију, чуваре природе, домаћинство, свакодневни живот у прошлости,информатику и рачунарство, верску наставу и грађанско васпитање. Енглески језик уче од првог разреда, а од петог разреда се опредељују за руски или немачки језик.
Немогуће је истаћи све оно што је наша школа постигла у свом раду и не претерујемо кад кажемо да имамо чиме да се поносимо, јер о томе сведоче многобројне награде, признања и успеси ученика.
Зачетак многих пројеката догодио се у нашој школи. Центар за предузетничко учење у региону Југоисточне Европе SEECEL пре четири године нас је уврстио у пилот-пројекат, а већ школске 2013/2014. постали смо Предузетна школа и добили статус Менторске школе.
Разноврсне ваннаставне активности, вршњачко учење, сусрети са успешним привредницима и посете великим компанијама уродили су плодом, што потврђују и многобројне награде наших ученика:
1. награда за најбољу пословну идеју на тему „Београд на води“
3. награда у пројекту Достигнућа младих у Србији, на тему „Прича у слици-поплаве у Обреновцу“
Од прошле школске године почели смо и имплементацију у млађим разредима.
Један од начина да се унапреди настава била су и студијска путовања.
Многи наши наставници излажу своје радове на међународним конференцијама.
На часовима наставници имају више улогу ментора, уз одговарајуће смернице подстичу ученике да сами осмишљавају и воде наставу, па имамо разне тимске активности, групне радове , трибине, презентације, вршњачко учење , дебате, у којима старији ученици представљају млађима одређене наставне јединице.
Остали пројекти:
„Играм фер и ван терена“, „Ђак репортер“
Секције: „Срећологија“, „Легохоличари“, „Клуб малих програмера“.

slike na
https://www.facebook.com/skockani/posts/969035033135375

62
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Oktobar 07, 2015, 12:38:25:posle podne »
Politehnika, škola za nove tehnologije

https://youtu.be/o88NiFTgZUo
Школа је настала 1971. године, као организациона јединица Радничког универзитета „Нови Београд“, а затим, све до 31.03.2006. године, била је део Политехничке академије. Тог дана започела је свој пут као самостална школа, са жељом да одмах истакне своју концепцију и опредељење ка новим технологијама и европским тенденцијама у образовању.
Са новим именом „ПОЛИТЕХНИКА“- школа за нове технологије започели смо школску 2006/2007 годину свесни одговорности коју ново име школе представља пред нас. То није био пуки маркетиншки потез, већ промишљени корак, праћен уверењем да нам протекле године и резултати које је школа до сада постигла дају за право да новим именом јасно дамо до знања ко смо и шта желимо да будемо.
Увођење нових технологија у наш образовни систем почели смо осамдесетих година прошлог века, када смо били прва образовна установа на подручју „велике“ Југославије, која је почела са ЦНЦ технологијом на алатним машинама. Прве компјутерски управљане едукативне машине набављене су 1986. године и тада почиње нова ера у подручју рада машинство и обрада метала. Знања и искуства наших наставника, који су били пионири у овој области, уграђена су у тадашњи образовни профил технолог – програмер. Овај профил је брзо заживео иу тадашњем образовном систему.
ИЗ ПЕТОГОДИШЊЕГ РАЗВОЈНОГ ПРОГРАМА ШКОЛЕ
• Отвореност за сарадњу са локалном заједницом и социјалним партнерима
Иако је са већим локалним заједницама (као што је новобеоградска) теже остварити везе, него у малим срединама, Школа на том пољу има успешну сарадњу са фабриком ИМТ (основна машинска пракса се обавља у фабричким халама, уз сарадњу наших наставника и њихових запослених стручних лица).
» Сарадња на стручном пољу са фирмама које су са нашом школом нашле заједнички интерес (Hewlett-Packard и Scneider electric)
» Спортско-пословни центар “Нови Београд” (настава физичког васпитања се одвија у просторијама и на теренима спортског центра)
» Студенски културни центар (различити културноуметнички садржаји у којима учествују наши ученици одвијају се делом и у објектима овог центра на Новом Београду)
» Општина Нови Београд са којом сарађујемо на више нивоа ( Општинско веће, Стручне службе за друштвене делатности, Канцеларија младих)
» основне школе на територији општине Нови Београд (Сарадња је усмерена на детаљно и тачно информисање матураната основних школа на могућности које им у средњошколском образовању пружа наша школа).


slike možete videti na
https://www.facebook.com/skockani/posts/969664343072444

63
LEGO Setovi / Odg: LEGO CUUSOO setovi i informacije
« poslato: Oktobar 06, 2015, 08:13:52:pre podne »
britanci fanaticno obožavaju sve sto je britansko. Ja sam je gotivio osamdesetih kad sam bio klinac, ova mi se ne svidja uopšte. Mada ću verovatno uzeti set, hahahaha  :wacky:

64
Ostalo ostalo / Odg: ROĐENDANI
« poslato: Oktobar 06, 2015, 08:12:27:pre podne »
sretan rodjendan našem dragom Voji!  :grin2:

65
LEGO klub Skockani / Odg: Proslavljamo godinu dana saradnje sa Kreativnim Centrom!
« poslato: Oktobar 03, 2015, 08:04:30:posle podne »
Dobijali smo puno poruka sa pitanjima oko slike koju smo objavili povodom našeg malog jubileja pa da odgovorimo svima na ovaj način -
set koji je korišćen je 40107, naš klub ga je dobio kao deo izazova koji je LEGO uputio svim klubovima na svetu - oslobodite kreativnost i pokažite nam šta možete da uradite sa delovima iz jednog seta.
Kao što ste videli, naši članovi su se divno zabavljali praveći svoje kreacije a na donjem linku možete videti šta su ostali LEGO fanovi na svetu smislili.
Ovaj izazov upravo pogadja celokupnu LEGO ideju - nebitno je kakav set imate, iz njegovih delova možete napraviti (skoro) sve što smislite  :wink:
Uživajte!
https://www.flickr.com/groups/2792699@N25/pool/page1

66
LEGO klub Skockani / Odg: Proslavljamo godinu dana saradnje sa Kreativnim Centrom!
« poslato: Oktobar 03, 2015, 08:56:56:pre podne »
Fantasticno :D Kako stoji ona kockica tako? : )

pokvario sam zakone fizike u matriksu u prodavnici pa stoji kako treba  :grin2: :wacky:

67
LEGO klub Skockani / Proslavljamo godinu dana saradnje sa Kreativnim Centrom!
« poslato: Oktobar 02, 2015, 03:14:46:posle podne »
Danas proslavljamo godinu dana kako Kreativni centar (jedan od naših vodećih izdavača i distributer LEGO Edu proizvoda u Srbiji) i mi saradjujemo na polju promocije Lega i Lego Education proizvoda u Srbiji. Kako bismo proslavili ovaj mali jubilej ali i proslavili skori izlazak knjige Lego Igre, u knjižari KC u TC Eurocentar (Makedonska 30) napravili smo malu izložbicu u kojoj demonstriramo šta sve uz dobre ideje možete napraviti od samo jednog LEGO seta!
Ako ste u prolazu pogledajte, možda nadjete i neku lepu knjigu za Vas ili Vaše mališane!


68
LEGO Setovi / Odg: Nexo knights 2016
« poslato: Oktobar 02, 2015, 08:09:09:pre podne »
 :sick: :sick:

69
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Oktobar 01, 2015, 03:38:16:posle podne »
Danas predstavljamo OŠ Ivo Andrić iz Beograda
ОШ „Иво Андрић“ налази се у Београду, у општини Раковица. Школа поседује 11 учионица за млађе и 22 учионице за старије разреде, које су опремљене компјутерима и другим училима што наставу чини модерном и очигледном. У свакој учионици млађих и у већини старијих разреда постоје компјутери и ЛЦД екрани, како би се наставне теме дочарале кроз слике и филмове, а у две учионице су постављене и паметне табле, што омогућава интерактивну наставу. Уз то, у неколико учионица има довољно компјутера да ђаци могу самостално или у пару да уче путем едукативних софтвера.
У прилог квалитетној настави, осим овога, говори и податак да је школа већ годинама уназад прва у општини (од осам школа) и међу првих 20 у граду по резултатима са завршног испита малих матураната из српског и математике. Остварују се и изузетни резултати на такмичењима из свих предмета које организује МПНТРРС, па је тако само у току прошле године освојено 161 златна, 56 сребрних и 27 бронзаних медаља на свим нивоима такмичења, укључујући и међународна, као и велики број похвала. Ово показује један озбиљан рад са даровитим ученицима, али су и сви други укључени у активности школе преко пројеката спортских, научних и других, међународног и локалног карактера. Па су тако ђаци учествовали у пројектима Олимпијског комитета Србије, „Играм фер и ван терена“, ,,Спорт у школе'', TwinSpace (који подржава ЕУ), Global Gateway (Британског савета), Greenway (Еко организација из Француске), MicroGlobalScope (Фондација из САД), ,,Brain breaks’’ (Фондација из САД), FIRST Lego league и многим другим
Мисија школе је да буде школа за живот, која припрема децу за комплексне животне проблеме и једини начин да успе у томе је да изађе из оквира засебних предмета, односно да пружи један модернији, интердсициплинарни приступ. То се постиже преко огледних часова на којима учествује два или више наставника из различитих предмета, па тако ђаци на једном часу имају активности истовремено и из математике и из српског језика или из географије и руског језика, на пример. Још један циљ је развијати сараднички дух и тимски рад (који међу наставницима постоји и тимови у школи раде добар посао), па се редовно састаје и Вршњачки тим ђака и Ђачки парламент који активно учествују у животу школе. Ипак, најбоље мерило нашег рада је велики број уписаних ђака, а и анкете су показале да су и они и њихови родитељи задовољни, а то и ми видимо кроз рад и разговоре сваки дан. Важно нам је да су деца безбедна и да се добро осећају, те да имају све услове за учење. Мото наше школе је „Више од школе“.

slike možete videti na
https://www.facebook.com/skockani/posts/967727806599431

70
Ostalo ostalo / Odg: ROĐENDANI
« poslato: Septembar 30, 2015, 04:52:56:posle podne »
Srecan rodjendan g-dine Zli  :party:

hvala Borko :D

71
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 30, 2015, 04:52:20:posle podne »
OŠ Milan Dj Milićević ima zaista modernu prezentaciju na internetu, pogledajte! smile emoticon
https://sway.com/jKGzmHdUSCo_z12I

72
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 30, 2015, 04:51:55:posle podne »
Danas predstavljamo ОŠ Sava Šumanović iz Zemunskog naselja Altina.
Oсновна школа „Сава Шумановић“налази се у Земуну, у насељу Алтина, у улици Добановачки пут број 107.
Основана је 23. јуна 2009. године одлуком Скупштине града Београда, а почела је са радом 1.септембра 2009. године.
Мисија наше школе је да применом савремених наставних средстава, личним ангажовањем и међусобном сарадњом свих актера у образовању, омогући оствареност образовних стандарда и допринесе већој успешности ученика.
Визија школе
Желимо да наша школа постане институција која се препознаје по успешности ученика.

slike mozete pogledati na
https://www.facebook.com/skockani/posts/966706756701536

73
Ostalo ostalo / Odg: ROĐENDANI
« poslato: Septembar 28, 2015, 09:36:57:posle podne »
hvala, hvala ;)

74
Ostalo ostalo / Odg: ROĐENDANI
« poslato: Septembar 28, 2015, 04:39:33:posle podne »
hvala! :D  :party:  8)

75
LEGO klub Skockani / Odg: FLL Sezona 2015-16 Put Smeća!!
« poslato: Septembar 28, 2015, 09:27:01:pre podne »
Danas predstavljamo ОŠ Ilija Birčanin iz Zemun Polja! Njihov tim prvi put učestvuje u FLL-u i nadamo se da će se deca sjajno zabaviti dok se bave ozbiljnom naukom grin emoticon
Основна школа „Илија Бирчанин“ у непрекидном континуитету свог постојања је прошла доста буран и динамичан развојни пут. Данашње насеље Земун Поље настало је у време одржавања Прве конференције неангажованих земаља у Београду 1961. године. Планирано је да има привремен карактер. Прва четворазредна школа основана је 1949. године у насељу преко железничке пруге у згради института за сточарство. У почетку се звала „Бр. 47“ и имала је око 120 ученика. Од 1952. године носи назив „Милован Глишић“, али се због малог броја ученика 1957/58. шкoлске године припаја Основној школи „Соња Маринковић“. У међувремену се формира насеље „13. мај“, на тамошњем пољопривредном добру, а нагло се гради и дивље насеље, па је на данашњој локацији подигнута школска зграда 1961. године са 4 учионице и та школа добија име „Илија Бирчанин“. Те године се спајају све три школе „Пољопривредно добро“ са „13, маја“, “Милован Глишић“ и „Илија Бирчанин“ и од тада школа носи назив „Илија Бирчанин“.
Последњих година број ученика се креће између 1220 и 1250 ученика.
20. мај – Дан Школе слави се од школске 1985/86, јер је по запису проте Матеје Ненадовића, негде око Ђурђевдана 1764. године рођен Илија Бирчанин, што би по новом календару одговарало 20. мају.
Наша школа у овом насељу је од свог оснивања пре 60. година до данас прошла кроз различите временске периоде и организационе облике на свом развојном путу од мале четворазредне до потпуне осморазредне школе, од једне учионице, па две, затим, четири, осам, шеснаест до 43 учионице и кабинета, уз још 6 помоћних кабинета колико их има данас у којима се изводи настава. За 61 годину свог постојања, школу је завршило око 7800 ученика, а с њима је радило преко 500 наставника.
Многе познате јавне личности на свим пољима људске делатности (истакнути доктори наука, инжењери, лекари, правници, естрадни уметници, спортисти и други) училе су у нашој школи, због чега је ово насеље и поносно и захвално.
Оно што посебно треба истаћи јесте да је у овој школи радио велики број изузетно часних, вредних и угледних наставника на васпитном одгајању и образовном уздизању многих генерација наших ученика. Све те личности, ти узорни васпитачи, који су радили, често у тешким и сложеним условима, треба да буду сачувани од заборава, да њихова имена остану уписана у аналима школе.
Сада у школи ради преко 80 наставника, у знатној већини младих, перспективних, савесних и одговорних, који представљају чврсту гаранцију да ће наша школа и у наредном периоду остваривати запажене и вредне резултате са својим ученицима у свим областима наставних и ваннаставних активности.
На крају, треба истаћи без лажне скромности да је ОШ „Илија Бирчанин“ као једина образовна установа у овом великом насељу остваривала и остварује значајну васпитно-образовну мисију и улогу на образовању школског подмлатка. Тај задатак ће, уверени смо и у наредном периоду успешно остваривати.

slike možete pogledati na
https://www.facebook.com/skockani/posts/966463253392553

Stranice: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 109