Pozdrav svima,
U potrazi sam za nekom varijantom soping ture do Segedina. Potrebno je da bude autobus (ne mini bus ili kombi), da se radi povracaj poreza i da nema neku nerealnu cenu (tipa da bude do 10-ak evra). E da, i da ide kroz/iz/preko Novog Sada. Dakle, u prevodu treba mi soping tura sa punim autobusom "tetki penzionerki"
Nedavno sam bio u jednoj takvoj turi (sad to vise nije izvodljivo) i lepo se moglo doneti nekoliko finih setova (sa povracajem poreza) bez straha od naplacivanja carine i ostalih gluposti, niko nas nije ni pogledao. Na zalost, tada nisam bio spreman tj. nisam stigao da narucim sta me zanima.
Svi aranzmani koje sam gledao izricito ne cekaju afu ili nisu autobus, nego nesto manje, a to mi je isto kao da idem kolima.
U Segedinu, kao sto verovatno svi znate, se mogu cesto nabaviti setovi vrlo povoljno, u edigital.hu ili letsgoszeged.hu, na akciji ili bez akcije, mogu se dobiti setovi koji budu uglavnom blizu 40% jeftiniji od najjeftinijih ponuda u Srbiji (pri tome ne mislim na astronomske cene dexy co-a i takvih, nego obicne online prodavnice). Nedavno sam doneo iz Segedina Pariski Restoran koji je izasao okruglo sto evra (kad se vrati afa), kod Agnes, na akciji. Do nedavno je on ovde kostao 25.000 din, a sad je oko 18.000 din sto je opet ogromna razlika.
Hvala unapred