Ja sam bio u Segedinu 10. novembra 2012. preko agencije, dakle pre 12 dana. Vreme je bilo loše i vetrovito. Bili smo u Tesco-u najveći deo vremena.
Ispred Arkada je bilo okupljanje za povratak, te smo u Arkadu bili na kraju. Nije bilo puno vremena, ali sam uspeo samo na kratko da uđem u Liliput radnju. Nalazi se sprat ispod glavnog nivoa, sa leve strane od glavnog ulaza.
Sam Lego se nalazi u dubini prodavnice, iza žutog zida, ispred koga je kasa:
Nema ni približno ovu ponudu koja je na sajtu! Ja sam zatekao samo 8. seriju figura i to po ceni od 690 forinti, što je oko 275 dinara, što je skuplje nego kod nas u Rodi (265 dinara sa popustom), te ih nisam uzimao.
Vidim da je na sajtu set 9469 Gandalf Arrives 3990 ft, što je ispod 1600 dinara. Ja ga nisam zatekao. U radnji su bili samo 9470 Shelob Attacks, 9472 Attack On Weathertop i 9473 The Mines of Moria. Svi su redom bili skuplji nego u Temišvaru (5-10% skuplji od zvaničnih cena u evrima)!!
Pharaoh\'s Quest uopšte nema, baš sam tražio. Ja sam na kraju kupio samo kućicu 7346 Seaside House, i posle je prodao, jer sam u nekim dugovima.
Na popustu su bili neki City i neki za mene nebitni setovi, u proseku 20-25% sniženi. 5-6 setova, sveukupno.
Jadina zanimljiva stvar koja me je iznenadila je
mini brick wall :amazed: To je ovaj žuti zid označen na slici, direktno iza kase. E sad, nisam pobrojao broj pregrada u zidu, ali rekao bih da ih je negde oko 6x3=18. Ono što znam je da se ne prodaje na čašu, nego na grame. Jedan gram je 60 ft, odnosno oko 24 dinara. Minimum za kupovinu je 600ft, iliti 10 grama. U pitanju su najosnovniji delovi, i bilo ih je u tako malim količinama da se nisam ni obazirao, a nisam ni imao vremena. Znam da su bili beli konji. Oni su teški valjda 14 grama, po 60 ft, to je negde oko 336 dinara. Preskupo. Takođe su bili i veliki zeleni listovi,
koji su teški 1,01 gram, pa se za 24 dinara po komadu, jedino oni isplate
Moram da napomenem da naša agencija preko koje smo išli ne omogućava ljudima da na granici overe papire za vraćanje ATA-e (PDV-a), a ne znam ni da li Liliput izdaje papire. Nisam pitao (budala) :shy: Išao sam prvi put u Mađarsku.
Sa vraćanjem poreza, svaka od cena u radnji se isplati, pogotovo ako su setovi na popustu
U svakom slučaju, ako je radnja nova, nadam se da su povećali asortiman Lego-a. Kao i da su popunili Brik zid. Svakako ću u decembru ići ponovo, nadam se sa agencijom koja će izaći ljudima u susret, pa se nadam i nekoj boljoj kupovini i avanturi