Nikad mi nije bilo jasno da bas sve moze da se kupi jeftinije nego sam set.Ovo je lepa boja slopova,a pogledaj ovu tkaninu ili sta je vec koja se ubila za istoriske moceve.Mislim da bi trebao bolje da pretrazim BL,znam da kad sam uzimao delove za bagera pukao sam novca bas bas dosta.
Sto rece Nikola, kako koji. Ovaj set sigurno mozes kupiti u delovima jeftinije, jer su vrlo zastupljeni delovi i u drugim setovima, samim tim BL cena ne otkida, a figurice (citaj licenca) koje ne bi sigurno nabavljao nose bar 30% vrednosti prodajne cene. Npr ovaj Slope 75 2 x 1 x 3 kojim obiluje ovaj SW set kosta na BL pocev od 4-10 din zavisno da li je tan ili dark tan.
Kod redovnih setova, ne-licencnih, ako ih rastavis , dobices i gomilu delova koji ti verovatno ne trebaju za MOC i sl, pa ti se ne isplati da kupujes setove zbog rastavljanja (naravno ukoliko ne rešiš višak da prodajes na bricklinku i sl pa ispadne vrlo povoljno rastavljati setove). Ja sam jedino kupovao prvi talas Harry Pottera i to one srednje setove do 200 kockica, sa pocetka 2000tih da ih rastavljam zbog delova za MOCj er sam uspevao po Bg-u da ih nalazim em po jako povoljnim cenama em su pojedini setovi imali 99% iskoriscenosti delova za razne kreacije (tad je bilo 3 uvoznika Lega i to je mnogo uticalo na asortiman i cene , na bolje)
I tu je onda ona opcija da setu ode cena 2x,3x od regularne i tad sigurno delovi na bricklinku je jeftiniji nacin da sastavis set (ukoliko zanemarimo da neki redak deo moze da ode preko 20 EUR kao kod Cafe Cornera)