e vidis, napisao sam nesto slicno, i momentalno su me banovali sa eurobriksa:)
ali cinjenica je, posto imam SVOJE kockice, tj ja sam ih kupio (iliti, meni je neko kupio kad sam bio mali:)), tj prva ruka, i kockice koje kupujem na komad sada, drugacije su pod rukom, spojevi su labaviji, i KONSTANO imam problem, kada naslazem sto 2x2 levo i sto 2x2 desno - nisu iste visine. sto znaci da postoji neka tolerancija od npr 0.1 mm, sto je nista, ali ako se potrefi da svih sto odu na istu stranu, to je 10mm!!!! razlike u visini. ali sobzirom da je randomizovano, obrni okreni meni se za milimetar ne gadja, onda konstrukcija nije sigurna, itd itd itd
ono sto sam napisao je da na ustrp kvaliteta tlg povecava profit. Minifigurine maltene uopste ne kupujem, jer su BUKVALNO u raspadu, traju 2 meseca igre, kao npr kolektibl serija - ne do ti bog da izvucas shaku iz ruke ili ruku sa torzoa, to je rasklimano do kraja zivota:)
Shvatam da se menja tehnologija, pa su zato kockice drugacije na dodir, ali - zar ne bi trebale biti bolje sto vise napredujemo, umesto gore?
Ali i dalje su 99% prema 1% koliko je konkurencija - sobzirom da kupujem kockice na komad, ponekad mi uvale i neku kockicu drugog proizvodjaca, pa provalim tek dok gradim - momentalno se vidi, ne drze uopste, potpuno drugacije na dodir, i \"lego\" print na studovima se razlikuje. Ipak, lego kupujem zbog kvaliteta. bukvalno, da kockice ne mogu da se slazu, ne bi ih kupovao, kao ni banbao i sl.
da, i ne volim TLG jer upropastava brend koji volim od detinjstva.