Malo i ja da se pohvalim... Neki ne znaju da sam osvojio treće mesto među 15-tak takmičara koje je organizovao hrvatski LUG "Kockice"
Tema koju sam izvukao je grčka mitologija, a ne bih se žalio ni da sam izvukao nordijsku
Sećate li se ovog filma Jason i Argonauti? E pa, to je ova ekipa:
Stajling kao s filma nije isti, pa sam se prepustio fantaziji, gradeći s onim čim imam
U sredini s zlatnim šlemom je svakako Jason
Evo i cele priče:
Priča je takva da su Mitska bića zajedno s Hadom, vladarom podzemnog sveta, napala Zevsa i Atinu
Ovo je zapravo planina Olimp, s hramom. Staza je isprekidana i vijugava, vodi ravno do Hrama. Zahvaljujući ovoj slici našao sam inspiraciju za celu postavku, koja je veličine 6 puta 48x48 bejzova
Prva slika, Olimp u totalu na vrhu planine
Druga slika, Scila izranja iz vode, i u čeljustima drži jednog Argonauta. Ostali Argonauti su u naletu, potpomognuti Posejdonom, protiv tri Meduze - Gorgona.
Treća i sedma slika, Zevs napada čudovišta ispred hrama i brani Atinu.
Slika četvrta - Pošto je Had izgubio bitku, pobego je negde gore na vrh hrama, gunđajući..
(a i slikao sam izbliza kako bi se bolje video stil izgradnje krova...)
I peta slika iz ptičje perspektive, da se vidi koliko je staza vijugava
Ako sam nešto mogao da dodam, to je svakako kovitlac Haribda, a blizu Scile. Međutim vreme izrade mi je baš bilo problem... većina Argonauta se podavila u vodi tokom borbe. Samo nekolicina je preživelih.