Predstavljam vam set
6286 Skull\'s Eye Schooner

Sigurno jedan od najboljih setova koji je Lego ikada napravio!
Još od kada se pojavio ovaj set (1993) sanjao sam da ga imam. U periodu od 13. do 18. aprila 2012. godine, brod još uvek nisam imao u materijalnom obliku, ali sam ga napravio u virtuelnom

Moram da priznam da sam tih nekoliko dana u potpunosti uživao kreirajući ga...
Napominjem da za ovaj set u programu nedostaju delovi za trup broda, jedra i kanapi.
Sve sam uspešno (barem se nadam da je tako) uspeo da iskreiram i modifikujem, te primenim u radu i ukombinujem sa originalnim delovima

Koliko znam, ovaj set, za sada, sam samo ja uradio u LDD-u, jer ga nisam pronašao nigde na netu
Sa delovima za korito i jednim jedrom smo se već upoznali u prethodnim postovima, a sada ćemo i sa samim setom.
Da ne dužim mnogo, evo slika. Krećemo redom:
Slika 01: Potrebni delovi.
Slika 02: Družina, ili banda, na okupu.
Postupak izrade:
Slika 03: Korito broda.
Slika 04: Na dnu korita su postavljeni ravni (klizni) delovi za postolja topova.
Slika 05: Na dnu korita postavljena postolja za topove koja mugu da se okreću oko svoje ose i da klize napred-nazad. Genijalno izvedeno!
Slika 06:
Slika 07:
Slika 08:
Slika 09: Gotov brod, bez jedara i konopaca.
Slika 10: Evo da otkrijem tehniku kreiranja jedara :amazed:
Slika 11: Gotovo jedro, izrađeno ot plate-ova 1x1. Kasnije sam napravio izmene i umesto plate-ova stavio tile-ove 1x1.
Slika 12: Nedoumica između dva naredna rešenja glavnog jedra. Ovo je bliže originalu...
Slika 13: ...ali sam ja primenio sledeće rešenje, samo što sam promenio boju
Slika 14: A evo kako izgledaju spremna sva jedra. Poslednje, glavno jedro je ovde prikazano u obe varijante.
I najzad prelazimo na slike konačnog izgleda seta. Prvo slike celog rada iz nekoliko uglova:
Slika 15:

Slika 16:

Slika 17:

Slika 18:

Slika 19:

Slika 20:

A sada da pogledamo i par krupnih planova, i nekoliko zanimljivih detalja. Prvo slike samog broda:
Slika 21:

Slika 22:

Slika 23:

Slika 24: Postoji čak i daska za slepe putnike ili za prelazak sa jednog na drugi brod...

Slika 25:

Slika 26: Okretanje topa sa jedne na drugu stranu u toku...

Slika 27:

Slika 28:

Slika 29:

Slika 30: Kapetanova soba...

Slika 31: ... u kojoj je karta, odnosno mapa sa blagom...

A sada slike jedara:
Slika 32:

Slika 33:

Slika 34:

Slika 35:

Slika 36:

A sada da bacimo pogled na modifikaciju kanapa, odnosno užadi. Obeleženi su posebnom bojom, radi lakog uočavanja
Slika 37:

Slika 38:

Slika 39:

Slika 40:

I još dva pogleda za kraj:
Slika 41:

Slika 42:

Ovaj set je kruna moje karijere, što se tiče zvaničnih setova koje sam radio u LDD-u i na njega sam veoma ponosan :cool2: